Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Συναντήθηκαν Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

Συναντήθηκαν Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

286
0

Ιδιαίτερα εποικοδομητική  και σε  θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν  χθες Δευτέρα 14 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Θ. Καπράλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΠ,  στην οποία παρευρέθηκαν η κ. Α. Κωνσταντάρα Προϊσταμένη Τ.ΟΔ & Μ.Ε. της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και ο π. Πρόεδρος του ΕΣΠ κ. Ν. Μανεσιώτης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αντιπεριφέρειας Πειραιά με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, για την βέλτιστη αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στη  βιωσιμότητα και στην εύρυθμη λειτουργία των πειραϊκών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν σε συζήτηση όλα τα έργα τα οποία «τρέχουν» στον Δήμο Πειραιά, όπως η ανάπλαση της περιοχής Αγ. Διονυσίου, της περιοχής γύρω από τον Πύργο, του παραλιακού μετώπου του Μικρολίμανο και η εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης. Επίσης, όσα  βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως τα έργα έλευσης του μετρό, οι ασφαλτοστρώσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης, αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και έργα που είναι απολύτως αναγκαία να υλοποιηθούν, όπως η δημιουργία της Ιπποδάμειας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων  στο παλαιό αμαξοστάσιο του Η.Σ.Α.Π., η υπογειοποίηση των γραμμών του Η.Σ.Α.Π. στο τμήμα Νέο Φάληρο -Πειραιάς και η ανεύρεση κατάλληλου χώρου για την δημιουργία εκθεσιακού κέντρου και την φιλοξενία των «Ποσειδωνίων».

Από πλευράς ΕΣΠ ζητήθηκε η στήριξη της Αντιπεριφέρειας στην προσπάθεια προσέλκυσης των επισκεπτών κρουαζιέρας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εμπορικού Συλλόγου που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, σε θέματα εποπτείας, αξιοποίησης και καθαρισμού εγκαταλελειμμένων κτιρίων που αποτελούν υγειονομικές βόμβες, ανάδειξης της τοπικής ιστορίας της πόλης,  όπως επίσης και σε θέματα ελκυστικών δράσεων και εκδηλώσεων για την προσέλευση καταναλωτών, με στόχο την τόνωση της πειραϊκής αγοράς και την προβολή της πόλης μας. Ακόμη τέθηκε η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων κυρίως πειραϊκών επιχειρήσεων μέσω επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για συνέχιση της στενής εποικοδομητικής τους συνεργασίας και επικοινωνίας, με στόχο την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.