Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με εκπροσώπους ξενοδοχείων της πόλης μας

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με εκπροσώπους ξενοδοχείων της πόλης μας

20
0

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20 Μαρτίου με εκπροσώπους ξενοδοχείων της πόλης μας, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, παρουσία της Προϊσταμένης της Δ/νσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού του Δήμου Πειραιά κ. Β. Σωτηρίου και της Προϊσταμένης Εξωστρέφειας, Προβολής και Προώθησης κ. Ε. Ιωάννου, στα γραφεία του ΕΣΠ.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από κεντρικά ξενοδοχεία του Πειραιά, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Θ. Καπράλος, παρουσίασε κάποιες από τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΕΣΠ προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια της αγοράς και της πόλης, αλλά και να τονώσει την τουριστική δυναμική της. Έγινε αναφορά στις πλατφόρμες απεικόνισης της αγοράς, στην υπηρεσία tax free και στην δυνατότητα που δίνεται στους πελάτες των ξενοδοχείων με ένα QR code να λάβουν άμεσα και εύκολα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το σύνολο των δραστηριοτήτων της πόλης. Επίσης, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που σχεδιάζει ο Σύλλογος, ζητώντας από τα ξενοδοχεία της πόλης να γίνουν συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας.

Δεδομένου του κομβικού ρόλου του Δήμου στην κοινή προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού, ζητήθηκε να ηγηθεί του συντονισμού δημιουργίας μιας κοινής στρατηγικής και ενός πλαισίου ανοιχτής επικοινωνίας και διαλόγου για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, προς όφελος όλων, αλλά και να συμπεριλάβει στον σχεδιασμό του προτάσεις που έχουν κατατεθεί, ώστε να τονωθεί το τουριστικό αποτύπωμα της πόλης.

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά έγινε εκτενής αναφορά σε όλες τις δράσεις που έως τώρα έχουν γίνει, αλλά και σε πολλές ακόμα που έχουν ήδη δρομολογηθεί τους επόμενους μήνες, με στόχο την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της εξωστρέφειας. Η Προϊσταμένη του Δήμου Πειραιά αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην έντονη διάθεση για συνεργασία και εντατικοποίηση των προσπαθειών, ώστε να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι.

Από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινή βούληση για την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, υλοποίηση κοινών δράσεων, την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών για την ικανοποίηση των επισκεπτών και την προσέλκυση νέων και την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων, ώστε ο Πειραιάς να εξελιχθεί σε έναν ακμάζοντα τουριστικό προορισμό, προσφέροντας οφέλη στους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.