Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού...

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

272
0

Συνάντηση για εμβληματικά έργα, ζωτικής σημασίας στην πόλη μας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, στο Υπουργείο.

Κατά τη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα, κυριάρχησαν, οι θετικές εξελίξεις κυρίως ως προς την έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων  στην Ηετιώνεια Ακτή, καθώς και άλλα σημαντικά θέματα για τον Πειραιά.

Ένα πρωτοποριακό μουσείο και ως προς τη θεματολογία και ως προς την εξωτερική μορφή, το  οποίο θα αναδεικνύει τους θησαυρούς των ελληνικών θαλασσών, κάτι που έλλειπε από μια χώρα, με τόσο πλούσια ναυτική ιστορία, όπως είναι η Ελλάδα.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως οι εγκαταστάσεις του μουσείου στο παλιό κτήριο του ΣΙΛΟ, θα ξεπερνούν τα 13.000 τ.μ., ενώ μεταξύ άλλων θα φιλοξενεί ευρήματα ανελκυσθέντα από όλες τις ελληνικές θάλασσες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης εκτενής αναφορά στην επικείμενη ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους (Πειραϊκή), στις παρεμβάσεις στην παραλία Βοτσαλάκια, που δρομολογεί η Δημοτική Αρχή μετά την κακοκαιρία, καθώς και σε άλλα θέματα που αφορούν την  πόλη.

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μώραλης δήλωσε σχετικά:

«Συναντήθηκα σήμερα με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη με  την οποία είχα μια εποικοδομητική συζήτηση, με επίκεντρο εμβληματικά έργα που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στον Πειραιά. Κυρίαρχο θέμα, όπως είναι φυσικό,  ήταν η δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων  στο λιμάνι, για το οποίο είχα μια εκτενή ενημέρωση από την  Υπουργό.  Οφείλω δε να ευχαριστήσω και να  συγχαρώ την κα Μενδώνη, γιατί κατάφερε με ενέργειες της να «ξεκολλήσει» από την αδράνεια των τελευταίων ετών αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο, καθώς φυσικά και όλους όσοι συνέβαλαν στη σύλληψη της ιδέας και στην έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυσή του.

 

Είναι δεδομένο ότι η δημιουργία αυτού του μουσείου υπερτοπικής σημασίας, του οποίου την υλοποίηση διεκδικούσε  όχι μόνο η σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά το σύνολο της πόλης, θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την πόλη μας και το λιμάνι και θα εισάγει τον Πειραιά στους διεθνείς πολιτιστικούς προορισμούς. Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων  αποτελεί αναμφισβήτητα εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο για τον Πειραιά και το  μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με διεθνή ακτινοβολία και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτή την εξέλιξη.

 

Επιπλέον συζητήσαμε την επικείμενη ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους, ένα πολύ σημαντικό έργο για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας,  το οποίο επίσης δρομολογείται προκειμένου  να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Ένα ακόμη επίκαιρο ζήτημα που έθεσα στην Υπουργό, είναι οι εργασίες που είναι αναγκαίες να υλοποιηθούν στα Βοτσαλάκια, τα οποία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία. Με δεδομένο ότι η περιοχή είναι κηρυγμένη ως αρχαιολογικός χώρος συζητήσαμε τον τρόπο αποκατάστασης των ζημιών, με την ταυτόχρονη υλοποίηση παρεμβάσεων για την ολοκληρωμένη αναβάθμισή τους.

 

Διαρκής στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά, σε όλα τα επίπεδα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, διεκδικώντας πάντα όλα όσα δικαιούνται ο Πειραιάς και οι πολίτες. Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με καλά νέα για την πόλη μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.