Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας...

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer

55
0

Ο  Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα  στο Δημαρχείο  την νέα  Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer, την οποία συνόδευαν συνεργάτες της από την Πρεσβεία.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα,  επικεντρώθηκε στην Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα «αποπλεύσει» από τη Μαρίνα Ζέας, με το  παραδοσιακό γαλλικό τρικάρτατο ιστιοφόρο «Le Belen», το οποίο θα  μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Μασσαλία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Στη συνάντηση συμμετείχαν  η  Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα  Ζαρακέλη και ο σύμβουλος του Δημάρχου  Γιάννης Βλοντάκης.

 

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μώραλης, δήλωσε: «Με την νέα  Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για μια σειρά θεμάτων και κυρίως για την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα περάσει από τον Πειραιά και θα  «αποπλεύσει» με το  ιστιοφόρο «Le Belen»  από τη Μαρίνα Ζέας, προκειμένου να φθάσει στη  Μασσαλία για τους  Ολυμπιακούς Αγώνες. Συζητήσαμε για την οργάνωση, το τελετουργικό και τις  πρωτοβουλίες, οι οποίες  θα ληφθούν.

Με τη Μασσαλία είμαστε αδελφοποιημένες πόλεις. Θα είναι η πρώτη φορά που θα  φθάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από θαλάσσης σε ένα κράτος για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και  αυτό είναι πολύ τιμητικό  για την πόλη μας».

 

Στο τέλος της συνάντησης  αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.