Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

197
0

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και αιρετούς του Δήμου Πειραιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν σήμερα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, το οποίο συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Πειραιά μετέφεραν σήμερα στη συνεδρίασή τους τον παλμό της γειτονιάς τους, του σχολείου τους, του Πανεπιστημίου τους.

Αντάλλαξαν απόψεις με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στη λειτουργία του δήμου, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου κ. Ιωσήφ Βουράκη, καθώς το Δ.Σ.Ν. αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ο.Π.Α.Ν., όπως και με τους Αντιδημάρχους κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και κ.κ. Γρηγόρη Καψοκόλη και Παναγιώτη Ρέππα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων αποτελεί το όργανο διαβούλευσης της νεολαίας του δήμου και συνιστά μηχανισμό δομημένου διαλόγου μεταξύ των νέων της περιοχής και των αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μέσω της λειτουργίας του, αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν τους νέους της περιοχής και συμβάλλει στη διαμόρφωση τοπικής νεανικής ατζέντας.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στοχεύει στην ενεργοποίηση των νέων και την ανίχνευση, καταγραφή και χαρτογράφηση των τοπικών προβλημάτων νεολαίας.

 

Να σημειωθεί ότι, η δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου, εγκρίθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, μετά από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ν.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

 

«Σήμερα έζησα μια ευχάριστη εμπειρία με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Πειραιά.

Είναι μια όμορφη πρωτοβουλία γεμάτη νιάτα, καθώς οι ηλικίες των παιδιών είναι από 16 έως 30 ετών από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά.

Μίλησα μαζί τους, τους εξήγησα συνοπτικά τη λειτουργία του δήμου και είμαι πρόθυμος να είμαι κοντά τους γιατί πραγματικά θέλουμε νέους, δραστήριους ανθρώπους με φρέσκα μυαλά, ιδέες και νέα ματιά στα κοινά της πόλης μας.

Να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκη, τον συντονιστή του Δ.Σ.Ν. Παναγιώτη Μπεντενιώτη και όλους όσοι συνέβαλαν για να συσταθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων.

Οι νέοι αποτελούν το μέλλον της χώρας και κατ΄ επέκταση της πόλης μας, οφείλουμε να τους στηρίζουμε, να είμαστε δίπλα τους και να λαμβάνουμε υπόψη τις απόψεις τους».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Σήμερα τα παιδιά ζήτησαν να γνωρίσουν τον δήμαρχο και τους αιρετούς, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους διάφορα ζητήματα και προβληματισμούς. Χαίρομαι που αυτή η πρωτοβουλία που είχαμε ως Ο.Π.Α.Ν. για τη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων αποκτά «σάρκα και οστά». Βασικό μας μέλημα είναι να ακούσουμε τους νέους και να τους δώσουμε τον λόγο και καθημερινά λαμβάνουμε από τα παιδιά προτάσεις, ιδέες και παρατηρήσεις. Θεωρώ ότι η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή και στο μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερη».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Πειραιά κ. Γιώργος Κουρμελές, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Ο.Π.Α.Ν. και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά που μας στηρίζουν. Σήμερα, ουσιαστικά γίνεται μια πρώτη γνωριμία του δημάρχου με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, όπου θα συζητηθούν και θα αναλυθούν με τον κ. Μώραλη διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν».

 

Ακολουθεί η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

Πρόεδρος: Κουρμελές Γεώργιος

Αντιπρόεδρος Α: Κοτσάνης Φώτης

Αντιπρόεδρος Β: Βλαχάκου Έλενα

Γραμματέας: Μισέντου Μαρία

Υπεύθυνος Οικονομικών: Μπαχατούρης Θεόδωρος

Μέλη: Γαβαλάς Σπύρος

Γατσούλη Εύη

Σαραντάκου Βέρα

Αγγελόπουλος Βασίλης

Γλύκα Μαρία

Αλή Νατάσα

Αναπληρωματικοί: Προβελεγγιάδης Αθανάσιος

Παπαδόπουλος Γεώργιος

Βάτσιος Ιωάννης

 

Επιτροπή Εξωστρέφειας και Δημοσίων Σχέσεων

1) Γεωργιάκου Ευγενία

2) Χατζίκος Αναστάσιος

3) Αυγέρης Θεόδωρος

4) Μόφορης Δημήτριος

5) Κοκορίκος Ορέστης

 

Επιτροπή Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος

1) Παπαγεωργίου Άννα

2) Βαζίνης Κωνσταντίνος

3) Σιδεράτου Ιουλία

4) Αργυρός Ανδρέας

5) Προβελεγγιάδης Αθανάσιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.