Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ Στο λιμάνι του Πειραιά το Ιταλικό Πολεμικό “Etna” – Επισκέψιμο για το...

Στο λιμάνι του Πειραιά το Ιταλικό Πολεμικό “Etna” – Επισκέψιμο για το κοινό – Μάθετε πως

1178
0

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει στις 20 Αυγούστου το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (Συνοδός Στόλου) του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού Etna, το οποίο και θα παραμείνει έως και την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Το πλοίο Etna, με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Λούκα Πασκουάλε Εσπόζιτο, ξεκίνησε το εκπαιδευτικό του ταξίδι (Campagna d’Istruzione) με τους δευτεροετείς της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στις 21 Ιουλίου από το λιμάνι του Τάρα και, αφού επισκέφθηκε την Ταγγέρη, τη Βαρκελώνη και την Τύνιδα, καταπλεέι στο λιμάνι του Πειραιά.

Για τους συμμετέχοντες η εκπαίδευση σε ένα πλοίο υποστήριξης αποτελεί μια σημαντική εμπειρία, το φυσικό επακόλουθο της εκπαίδευσής τους κατά το δεύτερο έτος φοίτησης στη Σχολή καθώς και μια ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους στην πλοήγηση και την επιστήμη των θαλασσών.

Κατά τους δυο μήνες παραμονής τους επί του πλοίου, οι εκπαιδευόμενοι στοχεύουν στην επαγγελματική τους ανέλιξη μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα σπουδών που καλύπτει διαφορετικά πεδία, ώστε να αποκτήσουν την κατάλληλη επιμόρφωση και εξοικείωση με το χώρο εργασίας. Τ

ο πρόγραμμα σπουδών στοχεύει επίσης και στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, την ικανότητα διαχείρισης του Προσωπικού, την σωματική αντοχή και την απόκτηση των ηθικών αξιών και των απαιτητικών παραδόσεων του Πολεμικού Ναυτικού.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι, επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα στο Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό να παρουσιάσει, μέσω του πλοίου Etna, την αρτιότητα και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας στο εξωτερικό. Για την επίτευξη αυτού του στόχου πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις πολιτισμικού και προωθητικού ενδιαφέροντος στις χώρες που το φιλοξενούν, με τη συμμετοχή και των Διπλωματικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, διασφαλίζοντας το καλύτερο επίπεδο για την προώθηση της Ιταλικής υπεροχής.

Με αυτόν τον τρόπο η τεχνογνωσία της Ιταλίας στον τομέα αξιοποιείται χάρη και στην Ναυτική Διπλωματία, ευνοώντας την εξασφάλιση συνεργασιών σε υψηλό επίπεδο διεθνώς, προκειμένου οι νεες προκλήσεις που παρουσιάζονται λόγω της ισχύουσας γεωπολιτικής κατάστασης, να αντιμετωπιστούν μέσα από σειρά συνεργειών από κοινού και με άλλες χώρες.

Η επιλογή να συμπεριληφθεί και το λιμάνι του Πειραιά στο εκπαιδευτικό ταξίδι για το 2019, μαρτυρά για μια ακόμη φορά την επιθυμία ισχυροποίησης των δεσμών συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας.

Μετά τον Πειραιά το εκπαιδευτικό ταξίδι προβλέπει στάση στην Κωνσταντινούπολη, τη Χάιφα και τη Λεμεσό, και κατόπιν θα επιστρέψει στο Λιβόρνο στις 21 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που θα σηματοδοτήσει το τέλος του Εκπαιδευτικού ταξιδιού και την ολοκλήρωση αυτής της συναρπαστικής περιπέτειας για τους δευτεροετείς της Σχολής, που σύντομα θα λάβουν βαθμό Δόκιμου Σημαιοφόρου.

Επ’ ευκαιρία της στάσης στον Πειραιά, την Τρίτη 20 Αυγούστου στις 15.30 ο Κυβερνήτης του πλοίου Etna θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου επί του πλοίου για να παρουσιάσει το πλοίο και το πρόγραμμα σπουδών του Εκπαιδευτικού ταξιδιού 2019.

Όσοι αγαπούν τα πολεμικά πλοία ή έχουν απλά την περιέργεια να δουν ένα από κοντά, θα μπορέσουν να επισκεφθούν το Etna κατά τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

  • Τρίτη 20 Αυγούστου, από τις 17.00 έως τις 19.00·
  • Πέμπτη 22 Αυγούστου, από τις 10.00 έως τις 12.00 και από τις 16.00 έως τις 19.00.

(Οι επισκέπτες πρέπει να ενημερώσουν για την ημερομηνία επίσκεψης τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα, επικοινωνώντας μέσω email στα αγγλικά με το Γραφείο του Στρατιωτικού Ακολούθου τα Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα addettodifesa.atene@gmail.com -αποστέλλοντας λεπτομέρειες για την ημέρα της επίσκεψής τους, τα στοιχεία ταυτότητάς τους, τον αριθμό δελτίου ταυτότητος, καθώς και τον αριθμό του κινητού τους- προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια).

πηγή naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.