Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ Στον Πειραιά το Ιταλικό Πολεμικο Paolo Thaon di Revel P430

Στον Πειραιά το Ιταλικό Πολεμικο Paolo Thaon di Revel P430 [video]

124
0

Στο Πειραιά έφτασε σήμερα το μεσημέρι το Ιταλικό Πολεμικό πλοίο Paolo Thaon di Revel P430 , πραγματοποιώντας εθιμοτυπική επίσκεψη.Aν και χαράκτηρίζεται  από το Ιταλικό ναυτικό ως περιπολικά ανοικτής θαλάσσης, με εκτόπισμα που ξεπερνάει τους 6000 τόνους στην πλήρη έκδοση, στην ουσία πρόκειται για πλοίο μεγέθους μεγάλης φρεγάτας.

Η άφιξη του Ιταλικού ΠΑΘ στο παρακάτω βιντεο

Οσον αφορά τα χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο defencereview.gr

Το σύστημα πρόωσης είναι μια υβριδική διάταξη CODAG με ηλεκτροπρόωση. Το πλοίο διαθέτει συνδυασμό μηχανών ντήζελ και αεροστρόβιλου και για τις χαμηλές ταχήτητες χρησιμοποιούνται επίσης ηλεκτροκινητήρες τύπου PTI/PTO. Πιο αναλυτικά, το σύστημα πρόωσης αποτελείται από δύο κύριες μηχανές ντήζελ MTU 20V 8000 M91L μέγιστης ισχύος 10000 kW στις 1063 σ.α.λ., ένα ναυτικό αεροστρόβιλο LM2500+ G4 μέγιστης ισχύος 32000 kW στις 3600 σ.αλ. και δύο ηλεκτρομότορες απόδοσης 1350 kW. Το πλοίο επιτυγχάνει 31,7 κόμβους μέγιστη ταχύτητα με όλες τις μηχανές, 27 κόμβους με χρήση μόνο του αεροστροβίλου, 25 κόμβους με χρήση των δύο πετρελαιοκινητήρων, 18 κόμβους με τον έναν πετρελαιοκινητήρα και 10 κόμβους με την ηλεκτροκίνηση.

Οι κύριες διαστάσεις των πλοίων είναι: ολικό μήκος 143 μέτρα, μήκος μεταξύ καθέτων 133 μέτρα, πλάτος 16,5 μέτρα, κοίλο 10,5 μέτρα και μέσο βύθισμα στη πλήρη διαμόρφωση στα 5 μέτρα. Το εκτόπισμα του πλοίου ανάλογα με τη διαμόρφωση έχει ως εξής: Στην πλήρη διαμόρφωση είναι 4994 τόνοι άφορτο και 6270 τόνοι σε πλήρη φόρτο, στη Light + διαμόρφωση είναι 4912 τόνοι άφορτο και 5880 τόνοι σε πλήρη φόρτο και στη Light διαμόρφωση είναι 4880 τόνοι άφορτο και 5830 τόνοι σε πλήρη φόρτο.

Το χαρακτηριστικό της κλάσης είναι η καινοτομία της πλώρης με διαμόρφωση WPB (Wave Piercing Bow) η οποία δημιουργεί αυτή τη διπλή απόληξη. Η διαμόρφωση αυτή εξομαλύνει την κάθετη κίνηση του πλοίου σε κυματισμό με αποτέλεσμα λιγότερη καταπόνηση για το πλήρωμα και λιγότερη δομική καταπόνηση για το σκάφος. Επίσης δίνει μεγαλύτερο μήκος ίσαλου γραμμής το οποίο βοηθάει στην υδροδυναμική αντίσταση του πλοίου και κατ’ επέκταση είτε αυξάνει την τελική ταχύτητα του πλοίου είτε μειώνει την κατανάλωση καυσίμου σε σύγκριση με ένα πλοίου ίδιου εκτοπίσματος με συμβατική πλώρη. Όπως και το εκτόπισμα, έτσι και η επάνδρωση είναι συνάρτηση της έκδοσης. Στις εκδόσεις Light και Light+ οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι 90 άτομα, ενώ στην έκδοση Full είναι 120 άτομα. Συνολικά τα πλοία έχουν ενδιαιτήσεις ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 173 άτομα πλήρωμα συν άλλα 30 κατόπιν σχετικής διαμόρφωσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.