Αρχική ΝΕΑ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Σε ποιές περιοχές του ευρύτερου Πειραιά αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ

Σε ποιές περιοχές του ευρύτερου Πειραιά αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ

3573
0

Σε μια ιδιόρρυθμη αντίληψη κοινωνικής δικαιοσύνης η κυβέρνηση αυξάνει τις τιμές ζώνης στις αντικειμενικές αξίες στις θεωρούμενες λαϊκές συνοικίες και μη προνομιούχες περιοχές και τις αφήνει χωρίς ουσιώδεις αλλαγές ή μειώνει τις τιμές στις ζώνες – ρετιρέ. Στις νέες τιμές θα υπολογιστεί ανάλογα και ο νέος ΕΝΦΙΑ.

Θύματα οι λαϊκές περιοχές

Οι αυξήσεις που επιφυλάσσει το υπουργείο σε πολλές περιοχές φτάνει και το 40%, Αυτό αφορά κυρίως περιοχές που η σημερινή τιμή ζώνης κυμαίνεται μεταξύ 550 και 800 ευρώ.

Αντίστοιχα, σε ακριβές περιοχές, οι ιδιοκτήτες μπορεί να δουν και μειώσεις που φτάνουν το 20%

Σε ποιες περιοχές αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (Ντίνος Σιωμόπουλος) ήδη το υπουργείο έχει καταλήξει σε νέες υψηλότερες τιμές ζώνης στις ακόλουθες περιοχές του Ευρύτερου Πειραιά:

Ρέντη, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Πέραμα, Σαλαμίνα

Πότε δεν αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με βάση τα κλιμάκια ανά τιμή ζώνης, τα οποία προσδιορίζουν και το φόρο που θα πληρώσει ο κάθε ιδιοκτήτης.

Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, οι ιδιοκτήτες σε περιοχές με σημερινή τιμή ζώνης 550-600 ευρώ, θα υποστούν αυξήσεις στο ν ΕΝΦΙΑ μόνο  αν οι νέες τιμές αυτές διαμορφωθούν  πάνω από τα 750 ευρώ. Κάτω από το όριο αυτό, ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ο ίδιος (2,8 ευρώ ανά τ.μ.)

Κριτήριο τα όρια των κλιμακίων

Το ίδιο ισχύει και στα υψηλότερα κλιμάκια. Αν οι νέες τιμές αυξηθούν μεν αλλά παραμένουν στο εύρος του ίδιου κλιμακίου (π.χ. μεταξύ 751 και 1,000 ευρώ) ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ο ίδιος (2,9 ευρώ ανά τ.μ. Το ίδιο και στις πολύ ακριβές περιοχές. Όσο και να αυξηθεί η τιμή ζώνης σε περιοχές με σημερινή τιμή πάνω από τα 5.000 ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ο ίδιος

Πηγή : politisonline

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.