Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Πύργος Πειραιά : Πιθανή η μετατροπή ορόφων σε πολυτελείς κατοικίες

Πύργος Πειραιά : Πιθανή η μετατροπή ορόφων σε πολυτελείς κατοικίες

1226
0

Σε αναπροσαρμογή του σχεδιασμού για τις χρήσεις που θα αναπτυχθούν στον πύργο του Πειραιά, ενδέχεται να προχωρήσουν το προσεχές διάστημα οι επενδυτές που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση του ακινήτου, δηλαδή το σχήμα Dimand Real Estate-EBRD και Prodea Investments.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί η μετατροπή των τελευταίων 10 ορόφων του κτιρίου σε πολυτελή διαμερίσματα. Μάλιστα, το προσεχές δίμηνο πρόκειται να γίνουν οι πρώτες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, κυρίως ως προς το σκέλος της διερεύνησης του πιθανού αγοραστικού ενδιαφέροντος, προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Με βάση τον σχετικό σχεδιασμό, εφόσον όντως υπάρξει η απαιτούμενη ζήτηση, το σχέδιο για την ανάπλαση του εμβληματικού κτιρίου στο κέντρο του Πειραιά θα αναπροσαρμοστεί, ώστε να προκύψουν περίπου 7.000 τ.μ. κατοικιών. Μέχρι σήμερα, το πλάνο που είχαν επεξεργαστεί οι επενδυτές προέβλεπε ότι θα δημιουργηθούν 17.000 τ.μ. γραφείων. Με βάση την προτεινόμενη αλλαγή, οι χώροι γραφείων θα περιοριστούν σε 10.000 τ.μ.

Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση προωθούμενης επένδυσης ανάπτυξης ακινήτων, η οποία είναι πιθανό να υποστεί αναπροσαρμογή ώστε να καλύψει μια αγορά που μέχρι πριν από λίγους μήνες ελάχιστοι στην κτηματαγορά πίστευαν ότι υπήρχε. Ο λόγος για τις πολυτελείς κατοικίες με συνδυασμό υπηρεσιών φύλαξης, ασφάλειας και καθαριότητας ή, ακόμη, και ξενοδοχειακών παροχών, επίπλωσης και άλλου εξοπλισμού.ύ.

Η ταχύτητα απορρόφησης και κυρίως οι τιμές (πέριξ των 11.000 ευρώ ανά τ.μ. κατά μέσον όρο) στις οποίες πωλήθηκαν τα πολυτελή διαμερίσματα και οι βίλες στον πύργο κατοικιών Marina Tower του Ελληνικού ξάφνιασαν πολλούς στην αγορά ακινήτων, που ίσως ήταν σκεπτικοί για το αγοραστικό ενδιαφέρον που υπάρχει στην ελληνική αγορά για πολυτελείς κατασκευές σε προνομιακά σημεία.

«Πράσινο» κτίριο

Ο πύργος του Πειραιά πρόκειται να ανακατασκευαστεί ώστε να αποτελέσει ένα από τα πλέον «πράσινα» κτίρια πανελλαδικά. Παράλληλα, βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για να αποτελέσει ένα ακόμη επιτυχημένο έργο, καθώς προσφέρει απαράμιλλη θέα του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί και η ταυτόχρονη πώληση/ενοικίαση γραφείων και διαμερισμάτων, καθώς εκ των πραγμάτων ένα σημαντικό μέρος των πιθανών χρηστών θα αφορά ναυτιλιακές εταιρείες που μέχρι σήμερα στεγάζονται σε κάποιο από τα κτίρια του Πειραιά, η πλειονότητα των οποίων είναι μεγάλης ηλικίας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό, οι πλοιοκτήτες και ανώτερα στελέχη των εταιρειών να θελήσουν να έχουν και την ευκολία ενός διαμερίσματος στο ίδιο κτίριο για ιδιωτικές συναντήσεις, ξεκούραση ή και φιλοξενία πελατών/συνεργατών τους.

πηγη kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.