Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : Έγινε γνωστός ακόμα ένας μισθωτής του

ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : Έγινε γνωστός ακόμα ένας μισθωτής του

3357
0

Ενα νέο μισθωτή απέκτησε ο Πύργος του Πειραιά, το εμβληματικό ψηφιακό και βιοκλιματικό κτίριο που βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Πρόκειται για την Anti Pollution, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παροχή λιμενικών εγκαταστάσεων και διαχείρισης απορριμμάτων στη Μεσόγειο, μέλος του Ομίλου V Group του Βύρωνα Βασιλειάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γραφεία της εταιρείας θα στεγαστούν στον 22 όροφο του Πύργου.

Ήδη, οι μισθώσεις στον Πύργο προχωρούν και στο ισόγειο του κτιρίου θα στεγάζονται τα Flagship καταστήματα του ομίλου Inditex, Zara και Zara Home, καθώς επίσης και σε χώρους του πρώτου και του δευτέρου ορόφου, σε μια συνολική επιφάνεια 5.850 τ.μ. Στο ισόγειο θα βρίσκεται επίσης και η JD Sports, σε πλέον των 1.000 τ.μ. κατάστημα, ενώ προβλέπεται και ένας χώρος wellness, συνολικής επιφάνειας 120 τ.μ. για τους εργαζόμενους του Πύργου –οι οποίοι εκτιμάται ότι θα είναι περί τους 1.600 με 2.000– για θηλασμό, χαλάρωση κ.λπ.

 

Σε μέρος του τρίτου και του τετάρτου ορόφου θα φιλοξενείται το γυμναστήριο του Πύργου και στον τρίτο, όπου το ύψος αντιστοιχεί σε αυτό της ταράτσας μιας πενταώροφης πολυκατοικίας, θα λειτουργήσει ένα νέο project της Nice n Easy, το οποίο θα είναι bar-restaurant 24ωρης λειτουργίας, σε επιφάνεια 600 τ.μ. στο εσωτερικό και άλλων 700 τ.μ. στη “βεράντα” του Πύργου.

Από τον 9ο μέχρι το 14ο όροφο, θα καταλαμβάνει χώρους 6.210 τ.μ. η Dialectica, η ελληνική startup στον τομέα της τεχνολογίας, προκειμένου να έχουν τα γραφεία τους οι περισσότεροι από 550 εργαζόμενοί της στην Ελλάδα.

Ο Πύργος Πειραιά έχει συνολικό ύψος 88 μέτρα, εμβαδόν 34.623 τ.μ., 22 ορόφους και 492 σκαλιά από το ισόγειο μέχρι την κορυφή. Είναι το δεύτερο πιο ψηλό κτίριο της Ελλάδας, μετά τον Πύργο των Αθηνών, και ανακατασκευάζεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Piraeus Tower Α.Ε., μια κοινοπραξία της DIMAND με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Prodea Investments, μετά την υπογραφή της 99ετούς σύμβασης παραχώρησης με τον Δήμο Πειραιά. Η Prodea συμμετέχει με 30%, ενώ το υπόλοιπο 70% ελέγχεται από το σχήμα των DIMAND-EBRD, που έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη επενδύσεων πράσινου χαρακτήρα.

Σημαντικές ήταν οι προκλήσεις στην κατασκευή του έργου, καθώς, όπως ανέφερε προ ημερών ο Νατάλης Πέτροβιτς, Senior Civil Engineer της DIMAND A.E στο 6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2023, “Οι προκλήσεις ήταν πολλές διότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα κτήριο που δεν ξέραμε”, σημείωσε, αφού ούτε ο δήμος δεν γνώριζε τι παρέδωσε από πλευράς, για παράδειγμα, στατικών.

“Έπρεπε να σκανάρουμε τον Πύργο για να δούμε τι παραλάβαμε. Αξιοποιήσαμε προς τούτο την τεχνολογία BIM και πάνω στην πλατφόρμα οι μελετητές σχεδίασαν τον Πύργο”, περιέγραψε, αναγνωρίζοντας ότι παρά το αυξημένο κόστος, με τον τρόπο αυτό εξοικονομήθηκε πολύς χρόνος διότι με την τεχνολογία ΒΙΜ μπορούν να εντοπιστούν διάφορα ζητήματα, ιδίως στα παλιά κτήρια, που δεν θα εντοπίζονταν με την κλασική μέθοδο του δισδιάστατου σχεδίου”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στους μύθους που ακολουθούν τον Πύργο του Πειραιά, που κατασκευάστηκε το διάστημα 1972-1975, καταρρίπτοντας μάλιστα τον ισχυρισμό ότι αυτό γέρνει. “Σκανάροντας τον Πύργο διαπιστώσαμε ότι η απόκλιση από την κατακόρυφο στα 80 μέτρα είναι μόλις 2,5 εκατοστά. Ενώ από τις πολλές εργαστηριακές δοκιμές που έχουμε διενεργήσει -πολύ περισσότερες από όσες ζητά ο κανονισμός επεμβάσεων- διαπιστώσαμε πως το σκυρόδεμα είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και ο οπλισμός μοιάζει σαν να είχε τοποθετηθεί εχθές”, ανέφερε.

Πηγή: Capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.