Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Πρόγραμμα ανακύκλωσης ECO από τον Δήμο Πειραιά και την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Πρόγραμμα ανακύκλωσης ECO από τον Δήμο Πειραιά και την ΚΑΕ Ολυμπιακός

327
0

Κόκκινους κάδους ανακύκλωσης τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε συνεργασία με την ΚΑΕ Ολυμπιακός στο πλαίσιο του προγράμματος ECO,  με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης στην πόλη και τη σταδιακή ενεργοποίηση των φιλάθλων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι φίλαθλοι και οι επισκέπτες του ΣΕΦ,  μπορούν να απορρίπτουν στους κάδους χάρτινα ή πλαστικά ανακυκλώσιμα ποτήρια μόνο από καθαρό χαρτί ή πλαστικό.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Πειραιά αναλαμβάνει το έργο της αποκομιδής ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ειδικά οχήματα συλλογής μεταφέρουν το περιεχόμενο των κάδων στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.), τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά γι αυτόν τον σκοπό διαχωρίζοντας τα υλικά.

 

 

Οι κάδοι ανακύκλωσης βρίσκονται:

Στους εσωτερικούς χώρους: Θύρες 2 και 3 πίσω από τα τμήματα 203, 205 και 210, μπροστά στην είσοδο της θύρας 7, στην είσοδο της θύρας 8 και πριν την είσοδο στα VIP τμήματα.

Στους εξωτερικούς χώρους: Θύρες 1,2,3,4,7,8, VIP, στα εκδοτήρια και στο κεντρικό πάρκινγκ.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

 

«Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά δράσεων για την προώθηση της ανακύκλωσης στην πόλη μας, προκειμένου να γίνει τρόπος ζωής και μέρος της καθημερινότητας των Πειραιωτών. Τα  αποτελέσματα είναι θετικά, καθώς έχουμε επιτύχει να διπλασιάσουμε το ποσοστό ανακύκλωσης στον Πειραιά. Στην προσπάθεια αυτή ζητούμε στρατηγικούς εταίρους και σημαντικούς φορείς της πόλης με τους οποίους μπορούμε να συμπράξουμε, ώστε να προωθήσουμε δράσεις ανακύκλωσης. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία με την Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, καθώς τοποθετήθηκαν κάδοι στην περίμετρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και εσωτερικά στις θύρες, δίνοντας ένα κίνητρο στους φιλάθλους να ανακυκλώνουν. Πιστεύω ότι για να επιτύχουμε στον τομέα της ανακύκλωσης απαιτείται  «συμμαχία» Δημοτικής Αρχής, δημοτών, πολιτών και μεγάλων φορέων της πόλης και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την εξαιρετική συνεργασία».

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας,  σε δήλωσή του, ανέφερε:

 

«Στόχος του προγράμματος είναι να διευρυνθεί η ανακύκλωση σε συνεργασία με διάφορους φορείς, με τους οποίους έχουμε κάνει συμπράξεις. Έχουμε τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία της πόλης, σε δημοτικά κτήρια,  σε γήπεδα που διαχειρίζεται ο δήμος κι όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κοινού, ώστε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρό ανακυκλώσιμο υλικό. Αυτό έχει οικονομικό όφελος  για τον δήμο και παράλληλα βοηθά στο να προάγουμε την ανακύκλωση στους πολίτες και στη συγκεκριμένη περίπτωση στους φιλάθλους στο ΣΕΦ. Έχουμε διπλασιάσει το ποσοστό της ανακύκλωσης  και σκοπός μας είναι η ανακύκλωση να μην είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά μια στάση ζωής  που θα πρέπει να «καλλιεργήσουμε» πρωτίστως σε εμάς και στη συνέχεια στις επόμενες γενιές.  Σταθερός μας στόχος είναι να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων».

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκος Λεπενιώτης, σε δήλωσή του ανέφερε:

 

«Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι δομημένο και οργανωμένο με σκοπό να προσφέρει σε σημαντικούς τομείς της κοινωνίας μας, όπως είναι και ο τομέας του Περιβάλλοντος. Θεωρείται υποχρέωσή μας ως εταιρεία να αναπτύξουμε σταδιακά ένα πρόγραμμα με στρατηγική και στόχους, ώστε να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Είναι σημαντικό μέσα από τον χώρο του αθλητισμού, που διαθέτει δυνατά πρότυπα και συνθήκες αλληλεπίδρασης, να δοθούν κίνητρα στα νέα παιδιά να ακολουθήσουν την ίδια φιλοσοφία. Μελλοντικός σχεδιασμός είναι το πρόγραμμα μας να μεγαλώσει και να γίνει και πρόγραμμα επιβράβευσης και ανταμοιβής μέσα από την ανακύκλωση! Ευχαριστούμε τον Δήμο Πειραιά για την ενίσχυση της προσπάθειάς μας στα πρώτα της βήματα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.