Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για επανέναρξη των κοινωνικών εκδηλώσεων

Πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για επανέναρξη των κοινωνικών εκδηλώσεων

430
0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.  ‘Αδωνι Γεωργιάδη επιστολή με αίτημα το άνοιγμα των κοινωνικών εκδηλώσεων, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

 

“Με αφορμή αιτήματα μελών μας και της δήλωσής σας περί επαναλειτουργίας της εστίασης αρχές Μαΐου, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Εκτιμούμε, ότι θα πρέπει να επισπευσθεί η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διοργανώνουν δεξιώσεις σε ανοικτούς χώρους και είναι αλληλένδετες και με πολλούς κλάδους του εμπορίου, όπως ανθοπωλεία, καταστήματα νυφικών, βαπτιστικών, ενδυμάτων, υποδημάτων κ.ά., πάντα  με αυστηρή τήρηση των κανονισμών και των μέτρων προφύλαξης. Θα ήταν επίσης ωφέλιμο να υπάρξει ένας “οδικός χάρτης” για τους προσεχείς μήνες, καθώς η διοργάνωση οποιασδήποτε εκδήλωσης απαιτεί και το εύλογο διάστημα προετοιμασίας της.

Αναμφίβολα η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί την κορυφαία και κοινή προτεραιότητα όλων, κάτι που οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι τηρούν με απόλυτη προσήλωση,  όμως λόγω της παρατεταμένης καραντίνας, η επιχειρηματική κοινότητα και οι εργαζόμενοι στους ανωτέρω κλάδους είναι αντιμέτωποι με τις συνέπειες της οικονομικής τους εξόντωσης, λόγω του βάρους των οικονομικών υποχρεώσεών τους και βρίσκονται πλέον σε απόλυτο αδιέξοδο.

Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός, ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, θεωρούμε ότι θα πρέπει  να δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα  με τον κλάδο και φυσικά στους εργαζόμενους να ασχοληθούν με το αντικείμενό τους το συντομότερο, καθώς μόνο έτσι θα υπάρξει ελπίδα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις του κλάδου που είναι κομβικός για την ελληνική οικονομία αλλά και την απασχόληση”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.