Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Προαστιακός : Ενεργοποιείται σύντομα η Ηλεκτροκίνηση στο δίκτυο μέχρι τον Πειραιά

Προαστιακός : Ενεργοποιείται σύντομα η Ηλεκτροκίνηση στο δίκτυο μέχρι τον Πειραιά

3291
0

Υστερα από έργα περίπου δύο ετών τίθεται σε πλήρη λειτουργία το δίκτυο του προαστιακού της Αθήνας.

Με την ενεργοποίηση της ηλεκτροκίνησης ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια, ώστε να επιβεβαιωθεί η λειτουργικότητα του έργου.Πληροφορίες της Καθημερινής  αναφέρουν ότι από τα τέλη Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές και θα ξεκινήσουν τα κανονικά δρομολόγια του προαστιακού.

Ηλεκτροκίνηση αποκτούν οι σταθμοί «Πειραιάς», «Λεύκα», «Ρέντης», «Ταύρος», «Ρουφ». Το νέο πλέγμα δρομολογίων αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον από την ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ κυρίως λόγω της πύκνωσης των δρομολογίων στο αστικό τμήμα του δικτύου που μπορεί να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, ειδικά τις ώρες αιχμής.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), θα θέσει υπό τάση, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.00 το σύστημα Ηλεκτροκίνησης από τον Σ.Σ. Αθηνών έως και τον Σ.Σ.Πειραιώς.
Η τάση λειτουργίας της Ηλεκτροκίνησης είναι 25.000 V – 50 Hz.
Κάθε προσέγγιση στην Ηλεκτροκινούμενη Γραμμή και στις πάγιες εγκαταστάσεις αυτής καθώς και η αφαίρεση εξαρτημάτων από τους πυλώνες στήριξης της εναέριας γραμμής (Γραμμή Επαφής) είναι  ¨άκρως επικίνδυνη για τη ζωή¨

Για αυτο το λόγο με την ανακοίνωση αναφέρει πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ

 1. Να ανεβαίνετε στην οροφή των αμαξοστοιχιών.
 2. Να αγγίζετε τους στύλους ηλεκτροκίνησης ή τις κατασκευές που στηρίζουν τους εναέριους αγωγούς ηλεκτροκίνησης (Γραμμή Επαφής).
 3. Να πλησιάζετε από αμέλεια ή εκουσίως με οποιαδήποτε τρόπο ή μέσο τη Γραμμή Επαφής (π.χ. μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους).
 4. Να αγγίζετε τις σιδηροτροχιές, τους ιστούς φωτοσημάτων ή τις άλλες μεταλλικές κατασκευές που βρίσκονται επί της σιδηροδρομικής γραμμής και στη γύρω από αυτή περιοχή (σε απόσταση 10 μέτρων από τη σιδηροδρομική γραμμή).
 5. Να ρίπτετε σύρματα, ράβδους ή άλλα αντικείμενα, νερό και άλλα υγρά επί της γραμμής επαφής.
 6. Να κυκλοφορείτε στις περιοχές εγκαταστάσεων ηλεκτροκίνησης (υποσταθμοί, υπαίθριοι οικίσκοι, ερμάρια κλπ).
 7. Να διέρχεστε από τις ισόπεδες διαβάσεις με οχήματα ή φορτία επί των οχημάτων ύψους μεγαλύτερου των 4,5μ. ή ύψους μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των οδικών πινακίδων σημάνσεως των ειδικών κατασκευών περιορισμού του ανωτάτου οδικού περιτυπώματος διελεύσεως (Θύρες Περιτυπώματος).
 8. Να πλησιάζετε στους θραυσμένους αγωγούς που έχουν πέσει στο έδαφος σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων.
 9. Να αφαιρείτε εξαρτήματα ή αγωγούς από τις εγκαταστάσεις ηλεκτροκίνησης.
 10. Να παίζουν παιδιά στην περιοχή των εγκαταστάσεων ηλεκτροκίνησης και στη γύρω από την ηλεκτροκινούμενη γραμμή περιοχή.
 11. Να πλησιάζετε τις εγκαταστάσεις ηλεκτροκίνησης σε απόσταση μικρότερη των 5 μ. από αυτές.
 12. Να ρίπτετε αντικείμενα, νερό ή άλλα υγρά στη γύρω από την ηλεκτροκινούμενη γραμμή περιοχή και στις εγκαταστάσεις της.
 13. Να έρθετε σε επαφή με κάθε μέσο, με τις μεταλλικές κατασκευές που φέρουν αγωγούς για την τροφοδοσία της γραμμής επαφής. Να προκαλείτε από αμέλεια, θραύση μονωτήρων ή κόψιμο αγωγών με χρήση κυνηγετικών όπλων ή με άλλο τρόπο.

Προβληματισμός βέβαια επικρατεί σχετικά με την επάρκεια τρένων, οδηγών  προσωπικού στους σταθμούς μέχρι την Αθήνα, αφου ι τα συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης δεν λειτουργούν ακόμα.

Ιδιαίτερης σημασίας όμως είναι το γεγονός ότι με την εμπορική λειτουργία της ηλεκτροδοτούμενης γραμμής θα συνδέεται πλέον απευθείας το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αναβαθμίζοντας σημαντικά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το οποίο δεν αναμένεται να εξυπηρετηθεί από το μετρό πριν από το 2021.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚύμη 56-85 Ολυμπιακός
Επόμενο άρθροΚατάσχεση 6,9 τόνων ακατάλληλων φρούτων στον Πειραιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.