Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Πορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά για το μήνα Ιούνιο 2015

Πορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά για το μήνα Ιούνιο 2015

2016
0

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. δημοσίευσε στον ιστότοπό της (ametro.gr) την πορεία των έργων επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά όπως έλαβαν χώρα το Ιούνιο 2015.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετατόπισης δικτύου αποχέτευσης στο προσκείμενο πεζοδρόμιο της Ομ. Σκυλίτση (από Ιπποδαμείας μέχρι 34ου Συντάγματος), δύο καταθλιπτικών αγωγών αποχέτευσης στην Βασ. Γεωργίου και ομβρίων στην Μικράς Ασίας. Ξεκίνησαν και είναι σε εξέλιξη μετατοπίσεις δικτύων αποχέτευσης και δικτύων ΕΠΑ στην Βασ. Γεωργίου.

Είναι σε εξέλιξη οι μετατοπίσεις δικτύων: αποχέτευσης & ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ – δικτύων ΕΠΑ και δικτύων ΟΤΕ στο προσκείμενο της διαδρομής του ΤΡΑΜ πεζοδρόμιο της Γρ. Λαμπράκη, αποχέτευσης στο απέναντι πεζοδρόμιο της Ομηρίδου Σκυλίτση (πλατεία Ιπποδαμείας – 34ου Συντάγματος).

Στα ορύγματα μετατοπίσεων δικτύων ΟΚΩ στο προσκείμενο πεζοδρόμιο της Γρ. Λαμπράκη και στο προσκείμενο της Βασ. Γεωργίου βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα και είναι σε εξέλιξη αρχαιολογική ανασκαφή. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της θεμελίωσης (πασσαλώσεις) για την πεζογέφυρα της γέφυρας Λαμπράκη.

AM_TRAM_progress_Jun15_LG

Είναι σε εξέλιξη η κατασκευή τεχνικών έργων στην περιοχή της προβλεπόμενης στάσης Καραϊσκάκη, στην αναστροφή της Λαμπράκη, κλπ. Ξεκίνησαν και είναι σε εξέλιξη οι χωματουργικές εργασίες για τον τροχιόδρομο στην γέφυρα Παπανδρέου, στην Μ. Ασίας και στην Γρ. Λαμπράκη, καθώς και οι εργασίες επιδομής στη γέφυρα Μυρτιδιώτισσας. Είναι σε εξέλιξη η παραγωγή προκατασκευασμένων πλακών επιδομής και οι διερευνητικές τομές για τους ιστούς Catenary.

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αστικού σχεδιασμού του απέναντι πεζοδρομίου της Εθνικής Αντιστάσεως (εκτός του 1ου τετραγώνου), του χώρου κάτω από την γέφυρα Παπανδρέου, του κόμβου Ακτής Θεμιστοκλέους με Ραγκαβή και του κόμβου Μπουμπουλίνας με Γρ. Λαμπράκη (πλατεία Κανάρη-υπολείπονται τα bollards), κλπ. Ξεκίνησαν και είναι σε εξέλιξη εργασίες αστικού σχεδιασμού στο προσκείμενο πεζοδρόμιο της Γρ. Λαμπράκη. Είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης η διαμόρφωση της πλατείας Αλικάκου.

Προηγούμενο άρθροΓραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Ιούνιος 2015]
Επόμενο άρθροΠροβλήτα ΙΙΙ: Προχωρά η κατασκευή του δυτικού τμήματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.