Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ποιά είναι η “επόμενη ημέρα” των αναπλάσεων στον Πειραιά

Ποιά είναι η “επόμενη ημέρα” των αναπλάσεων στον Πειραιά

1609
0

Η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκρίνει τέσσερις προτάσεις ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων, ύψους σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αφορούν σε έργα σε δήμους της Αθήνας και του Πειραιά. Οι πόροι προέρχονται από τα ευρωπαϊκά κονδύλια της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 που διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

Oπως διαβάζουμε στο economistas.gr από αυτά περισσότερα από 80 εκατομμύρια αφορούν σε έργα τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο του Πειραιά και θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης σύμφωνα με τα σχέδια της δημοτικής αρχής.

Το ακριβότερο εκ των έργων…η Πειραική

Το έργο με τον υψηλότερο προϋπολογισμό, 6,8 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην ανάπλαση της Πειραϊκής. Το σχέδιο του δήμου Πειραιά – το οποίο έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια – προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων και τη μετατροπή της οδού Θεμιστοκλέους αλλά και οδών πέριξ αυτής, σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες, προκειμένου να ξεκινήσει η διενέργεια του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου.

Πεζοδρόμηση στο κέντρο.

Ενδεικτικό παράδειγμα μιας ανάπλασης που θέλει να κάνει η δημοτική αρχή με την αμέριστη ..χρηματική συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί η πεζοδρόμηση ενός εκ των κεντρικότερων αρτηριών του Πειραιά, της Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να υπάρξει σύνδεση του αρχαιολογικού μουσείου της πόλης με το λιμάνι.

To μεγάλο αγκάθι

Το master plan των 80 εκατομμυρίων προβλέπει και τη βιοκλιματική αναβάθμιση της υπαίθριας αγοράς της πόλης, δίπλα στον Πύργο του Πειραιά, ο οποίος παραμένει αναξιοποίητος εδώ και δεκαετίες.

Η εκτιμώμενη δαπάνη για την ανάπλαση της υπαίθριας αγοράς ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ολοκληρωμένη χωρική επένδυση εντάσσεται και η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παπαδογιώργη στα Καμίνια, έκτασης 12 στρεμμάτων. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας διευρυμένος κόμβος αλληλεγγύης για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Το κονδύλι για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου ανέρχεται σε 4,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 2,5 εκατομμύρια θα διατεθούν για την κατασκευή δομών για την κοινωνική ένταξη και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη νεοφυών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μεταξύ των παρεμβάσεων είναι η ίδρυση κέντρου στήριξης επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά και η χρηματοδότηση καινοτόμων δράσεων με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου και ναυτιλιακού τομέα.

πηγη economistas.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.