Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Πλατεία Καρπάθου : Έτσι θα δείχνει η πλατεία μετα την ανάπλαση της...

Πλατεία Καρπάθου : Έτσι θα δείχνει η πλατεία μετα την ανάπλαση της [photo]

4587
10

Ανάμεικτα συναισθήματα έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως η υπο ανάπλαση πλατεία της Πλατείας Καρπάθου θα περιέχει και ένα γήπεδο 5×5 .Πολλοί είναι  που είναι προβληματισμένοι απο την μείωση της έκτασης της παιδικής χαράς ενω αρκετοί αλλα λιγότεροι ειναι αυτοί που θεωρούν πως με το γήπεδο 5×5 λυνεται το πρόβλημα της έλλειψης χώρων αθλοπαιδιάς στην περιοχή.

Εμείς απο την πλευρά μας θεωρούμε οτι δεν πρέπει να μειωθεί ούτε να αλλάξει κάτι στην πλατεία μιας και τελευταία ειχαν γινει επιδιορθώσεις στα σκάματα,αλλα περισσότερο χρειάζεται να γίνει πάλι μια επιδιόρθωση στην παιδική χαρά που είναι η μεγαλύτερη στην Πειραική Χερσόνησο με τις πιο κοντινές μετά να ειναι μια πολύ μικρότερη στην Πλατεία Πηγάδας και η άλλη αντίστοιχου μεγέθους παιδική χαρά  με την πλατεία Καρπάθου στη Τερψιθέα.

Στο παρακάτω σας παρουσιάζουμε το σχέδιο της ανάπλασης.

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παιδική χαρά υπάρχει και κοντά στο λιοντάρι. Σίγουρα καλύτερη και ίσως μεγαλύτερη. Επιπλεον παιδική χαρά υπάρχει στην “Παναγίτσα”. Δεν ξέρω από πού προκύπτει ότι δεν υπάρχουν άλλες κοντά και ότι είναι η μεγαλύτερη.

 2. Απίστευτο. Είναι δυνατόν να γίνει γήπεδο ποδοσφαίρου στην Πλατεία Καρπάθου? Και που θα στριμωξουν τα μικρά παιδάκια που χρησιμοποιούν τα όργανα της Παιδικής Χαράς? Τα κορίτσια που θα πάνε αφού τον χώρο τον μετατρέπουν καθαρά μόνο για αγόρια.
  Πως θα συνυπάρξουν νήπια με εφήβους? Λυπάμαι τους γονείς που θα αναγκαστούν να σταματήσουν να έρχονται στην παιδική χαρά για να προφυλαξουν τα παιδιά τους από τις βωμολοχίες που θα ακούγονται.
  Ότι απαγορεύεται η αλλοίωση της έννοιας πλατείας το γνωρίζουν? Κάτι αντίστοιχο πήγε να γίνει και σε μια επαρχιακή πόλη και οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν ξεμπλέξει ακόμα από τις αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα.
  Αλήθεια οι ηλικιωμένοι που θα περνούν τις ελεύθερες ώρες? Που θα τους ξεπεταξουν?.
  Δήμαρχε ντροπή

  • Μένετε κοντά στην περιοχή;

   Έχετε περάσει βράδυ από την συγκεκριμένη πλατεία απόγευμα ή βράδυ; Έχετε σταθεί στην στάση δίπλα από την πλατεία; Ακόμα και τώρα χρησιμοποιείται και από εφήβους και από νηπια. Καθημερινά ακούω βωμολοχίες όταν περναω. Δεν βλέπω να εμποδίζει κάποιον να παει. Αν υπάρχει γήπεδο θα φωτιζεται-φυλασσεται εως αργά.

   Έχετε δει ποτέ σας γήπεδο 5×5? Ξέρετε τι μέγεθος έχει;

   Τα σχέδια και την δημιουργία “δεύτερης” και “τρίτης” πλατείας, συνεπώς και περισσότερο χώρο να κάτσουν ηλικιωμένοι και λοιποί, εκεί που τώρα παρκάρουν παράνομα αυτοκίνητα,τα είδατε;

   Ανάγκη ελευθερης άθλησης και ψυχαγωγίας έχουν μόνο παιδιά έως 10-12 ετών;

 3. Απάντηση στο φίλο Υδροχόο.
  Επειδή μένω στη περιοχή και έχω άποψη
  1) άρα για να φωτίζεται και να φυλάσσεται η πλατεία πρέπει να γίνει γήπεδο
  2) βάσει σχεδίων του Δήμου Πειραιά το γήπεδο θα καταλαμβάνει 600 τ.μ ,η δε παιδική χαρά μόνο 400 τ.μ
  3)οι δεύτερες και τρίτες πλατείες δεν είναι άλλο από νησίδες που θα εμποδίζουν το πάρκινγκ των αυτοκινήτων
  και όχι χώρος για ηλικιωμένους.
  Μόλις τις τελευταίες 3 ημέρες έμαθα για το θέμα αυτό και φρόντισα να ενημερωθώ από κατοίκους που διαφωνούν με την κατασκευή γηπέδου αλλά συμφωνούν με την ανάπλαση και συντασσομαι μαζί τους.
  Την έλλειψη αθλητικών χώρων να την καλύψουν με εμπεριστατωμένες μελέτες και πάντως όχι με εξαφάνιση των ακόμα λιγότερων πλατειών της περιοχής.

  • 1) Το γεγονός ότι ως το βράδυ θα υπάρχει κόσμος στην πλατεία είναι σίγουρα θετικό και αυξάνει την ασφάλεια στην περιοχή.

   2) Το μόνο 400 δεν το καταλαβαίνω. Αν μιλάμε για 40 άτομα στην παιδική χαρά (δεν έχω δει πολλές φορές περισσότερα), τότε αντιστοιχούν σε 10 τετραγωνικά ανά άτομο. Να προσθέσω ότι ο μεγαλύτερος χώρος της πλατείας καταλαμβάνεται πολλές φορές από παιδιά που παίζουν μπάλα.

   3) Αν σε αυτές τις νησίδες τοποθετηθούν παγκάκια; Δεν μιλάμε για μικρούς χώρους. Ειδικά η μία από αυτές φαίνεται να έχει παρομοιο μέγεθος με την παιδική χαρά.

   Η κατασκευή αθλητικού χώρου σε μέρος μιας πλατείας θεωρείται εξαφάνιση της πλατείας; Μπορείτε να μου φέρετε ένα παράδειγμα; Μπορώ να σας αναφέρω πολλές πλατείες που διατηρούν ζωή επειδή έχουν χώρο άθλησης.

 4. Κατ’αρχάς χαίρομαι που γίνεται ένας πολιτισμένος διάλογος φίλε Υδροχόε.
  Σε απάντηση λοιπόν των νέων επιχειρηματων σου σημείωσε τα εξής :
  Βάσει σχεδίων είναι νησίδες που δημιουργούνται μόνο και μόνο για να μη παρκάρουν αυτοκίνητα.
  Το μόνο που θα χωράει θα είναι το περίπτερο που μεταφέρεται από την τωρινή του θέση.
  Άραγε αλήθεια ποιος θα πάει να αγοράσει κάτι, μικρός ή μεγάλος όταν θα πρέπει να διασχίσει τον δρόμο και μάλιστα αυτόν τον δρόμο.
  Μου κάνει εντύπωση ότι η παιδική χαρά κατά την γνώμη σου εξυπηρετεί 40 παιδιά. Μήπως ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος? Μιλάμε για την πλατεία Καρπάθου όχι για της Παναγίτσας.
  Τώρα αν το γήπεδο εξαφανίζει την πλατεία σου απαντά
  η νομοθεσία που απαγορεύει κατασκευές στην πλατεία Καρπάθου, απαγορεύει αλλαγή χρήσης στην πλατεία Καρπάθου και ευτυχώς έστω και αργά ενημερώθηκε και ο δήμαρχος και το ψάχνει γιατί αν επιμείνει κινδυνεύουμε να μας ξηλωσουν και την παιδική χαρά. (ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ 29/10/2019)
  Α και κάτι τελευταίο για την τελευταία σου απορία,
  γήπεδο 5χ5 στο Κερατσίνι που εγκαινιαστηκε περισυ
  φέτος δεν έχει τέρματα, η περίφραξη καταστρεμενη και οι κάτοικοι εξαφανισμενοι αφού μια αξιοπρεπής πλατεία κατάντησε αλάνα παλιάς κοπής.

 5. Το είπε και ο Δήμαρχος στο Δημ. Συμ. 30/10/2019. Θα έχει κινητά γκολποστ. Θα τα μεταφέρουν, όπου γουστάρουν λοιπόν και δίχτυα, αντί για μεταλλικθ περίφραξη. Όσον αφορά τα τρίγωνα,νησίδες, δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο να περνάς για να πας περίπτερο στη μέση της Κλεισόβης. Ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ταχείας κυκλοφορίας. Απορούμε πως δεν υπάρχουν ακόμα θύματα. Ευτυχώς που υπάρχει σχολικός τροχονόμος για να περνούν το δρόμο, τα παιδιά του δημοτικού. Όσον αφορά το φωτισμό, ας μπουν και τώρα φώτα και όχι να περιμένουμε τον ιδιώτη, που θα διαχειρίζεται το γήπεδο. Ευτυχώς που υπάρχουν νόμοι και προσφυγές. Αλλιώς αντί για το Δήμαρχο που χει την ευθύνη του φωτισμού, θα φτιάχναμε, στις πλατείες γήπεδα για να τις φωτίζουν οι ενοικιαστές. Ας κςνουμε το ίδιο στην Κοραή και Αλεξάνδρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.