Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Περιφέρεια Αττικής : Εν εξελίξει πρόγραμμα αποκατάστασης, προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών και...

Περιφέρεια Αττικής : Εν εξελίξει πρόγραμμα αποκατάστασης, προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών και υπερτοπικής σημασίας χώρων στον Πειραιά

1125
0

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών και υπερτοπικής σημασίας χώρων βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Αττικής στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ξεπερνώντας αλληλοκαλύψεις αρμοδιοτήτων, που δημιουργούν συνθήκες αδράνειας, και άλλες γραφειοκρατικές δυσκαμψίες, προσελήφθησαν για συγκεκριμένες δράσεις και χρονική διάρκεια, περίπου 100 εργαζόμενοι και διατέθηκαν για την εκτέλεση απαραίτητων εργασιών καθαρισμού, εξυγίανση και συντήρηση σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως οι Αστικές Πύλες και τα αρχαία τείχη στην Πειραϊκή αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ).

Ειδικά, για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Αττικής:

α) Πρωτοστάτησε στην προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για να υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων του Υπουργείου Πολιτισμού.

β) Χρηματοδοτήθηκαν μια σειρά από έργα σε αρχαιολογικούς χώρους.

γ) Καταρτίζεται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ σχέδιο παρεμβάσεων για την αποχωμάτωση, την αποκάλυψη και την ανάδειξη του Κονώνειου Τείχους.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Φ. σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Σταδίου γίνονται πρόσθετες εργασίες καθαρισμού και ανάπλασης στο πλαίσιο προγράμματος ανακατασκευής και δημιουργίας αθλητικών χώρων για τη διαμόρφωση ενός υπερτοπικού πόλου αναψυχής.

Αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησε αφού ο χώρος αποδεσμεύτηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας και επανήλθε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.