Αρχική ΕΚΚΛΗΣΙΑ Πειραιώς Σεραφείμ προς μαθητές: Μην αδιαφορείτε, μη λέτε εύκολα το «βαριέμαι»

Πειραιώς Σεραφείμ προς μαθητές: Μην αδιαφορείτε, μη λέτε εύκολα το «βαριέμαι»

1704
0

Ανακοίνωση-επιστολή έστειλε στους Πειραιώτες μαθητές ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για την εκκίνηση της σχολικής χρονιάς ευχόμενος καλή πρόοδο αλλα και δίνοντας τους συμβουλές για να είναι σωστοί άνθρωποι και μαθητές.

Αγαπητά μου παιδιά,

Η Εκκλησία μας σας καλωσορίζει και φέτος μαζί με όλους όσους σας αγαπούν στο σχολείο σας. Το νιώθει και δικό της σπίτι, γι’ αυτό σας υποδέχεται εδώ μαζί με τους δασκάλους σας. Με την προσευχή και τη φροντίδα της το στηρίζει και το υπηρετεί εδώ και αιώνες, αντιμετωπίζοντας συχνά κινδύνους και διωγμούς. Μα συνεχίζει να ευλογεί την προσπάθειά σας να μάθετε και να εργαστείτε φιλότιμα από την πρώτη κιόλας μέρα που ξεκινάτε, αν και ξέρει πως δεν λείπουν και σήμερα, δυστυχώς, αυτοί που αδιαφορούν ή γυρνούν την πλάτη στην αγάπη της.

Μη σας παραξενεύει αυτό, παιδιά μου. Όταν υπάρχει αγώνας για γνώση, η Εκκλησία τρέχει αμέσως να βοηθήσει, προσφέροντας Εκείνον που είναι η ζωντανή Αλήθεια, δηλαδή τον Χριστό. Όπου οι άνθρωποι κάνουν πράξη τις εντολές Του, φωτίζονται κι ελευθερώνονται από κάθε είδους δεσμά. Τέτοια ήταν τα σχολεία, που συμβούλευε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός τους υπόδουλους Χριστιανούς να χτίζουν, και τέτοιους δασκάλους να πληρώνουν, αντί να εξασφαλίζουν κτήματα και σπίτια σαν κληρονομιά για τα παιδιά τους. Γι’ αυτό τον άκουσαν ακόμη και οι τότε σοφοί της Ευρώπης, συμπληρώνοντας πως όπου ανοίγει ένα τέτοιο σχολείο, κλείνει μία φυλακή. Αν, λοιπόν, κάποιοι σας θέλουν σκλαβωμένους σε κακές συνήθειες κι αιχμάλωτους στο ψέμα, χτυπούν και σήμερα μαζί με το σχολείο και την Εκκλησία μας.

Δεν είστε, αγαπημένα μου παιδιά, μικροί για να γνωρίσετε την Αλήθεια. Χρειάζεστε όμως έμπειρους οδηγούς και συμπαραστάτες, ώστε να ερευνήσετε, να μελετήσετε και να δημιουργήσετε, όπως ταιριάζει στην ηλικία σας. Στο σπίτι σας είναι οι γονείς σας, στο σχολείο οι δάσκαλοί σας, στην Εκκλησία μας οι πνευματικοί σας πατέρες. Εμπιστευτείτε τους και ξεκινήστε αγαπημένοι κοντά τους αυτή την προσπάθεια. Η Αλήθεια δεν αποκαλύπτεται σ’ όποιον πιστεύει πως μόνος του μπορεί να την βρεί, ούτε σ’ όποιον απλώς μαθαίνει παπαγαλίζοντας όσα γράφουν οι σελίδες των πολλών σας βιβλίων. Φανερώνεται όταν αγωνιζόμαστε και ζούμε μαζί. Κι επειδή από τη μικρή μας πατρίδα, την Ελλάδα, πέρασαν και περνούν χιλιάδες παιδιά που διώχτηκαν από τις δικές τους πονεμένες πατρίδες, δείξτε τους εσείς με το παράδειγμά σας ποιός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην Αλήθεια και την ελευθερία. Αν ο διπλανός μας, ο «πλησίον» όπως λέμε στη γλώσσα της Εκκλησίας, ακολουθήσει λάθος μονοπάτι, το χρέος της αγάπης μας είναι να τον βοηθήσουμε να βρεί το σωστό για να περπατήσει με ασφάλεια, μακριά από κάθε κίνδυνο της ψυχής και του σώματος.

Ο Θεός να φωτίζει και να ευλογεί την πορεία σας!

Καλή σχολική χρονιά!

Με όλη μου την αγάπη
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
+ Ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.