Αρχική ΕΚΚΛΗΣΙΑ Πειραιώς Σεραφείμ: «Αυτή η νόσος αποτελεί μία απόλυτη ένδειξη της ευθύνης μας…»

Πειραιώς Σεραφείμ: «Αυτή η νόσος αποτελεί μία απόλυτη ένδειξη της ευθύνης μας…»

649
0
αποτελεί μια απάντηση, σε όλη αυτή την τραχύτητα και σκληρότητα του κόσμου μας, και ταυτόχρονα την αποκαραδοκία που δοκιμάζουμε από τις επιλογές μας.

Με την τέλεση του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και χωρίς την συμμετοχή κοινού, λόγω των απαγορεύσεων που ισχύουνπραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου, η επίσημη έναρξη του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2020», στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Ο χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροποπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Το πρόγραμμα που διοργανώνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνει μια σειρά καθημερινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, που θα ολοκληρωθούν στις 31 Δεκεμβρίου.
Αμέσως μετά τον Αγιασμό, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς κ. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός MSc, Med και ακολούθησε ομιλία από την κα Αρχοντία Παπαδοπούλου, Φιλόλογο, Ιστορικό και Πρόεδρο της Ενώσεως Μαγνησίας Μικράς Ασίας, με θέμα την «Συμβολή των Ελλήνων της καθ’ ημάς ανατολής, στην εθνική παλιγγενεσία του 1821».

Ο χαιρετισμός του Προέδρου του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς κ. Παναγιώτη Χαρατζοπούλου.

Η ομιλία εντάσσεται στο εκτενές αφιέρωμα στην επανάσταση του 1821, με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς και έχει γενικό τίτλο «Ιστορικές αλήθειες και προβληματισμοί στο κατώφλι της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821».
Η οργάνωση όλων των εκδηλώσεων του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», είναι πλήρως προσαρμοσμένη στα μέτρα υγειονομικής προστασίας και στους περιορισμούς στη συμμετοχή του κοινού, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Έτσι, όλοι οι χώροι των εκδηλώσεων είναι διαμορφωμένοι ανάλογα ώστε η συμμετοχή του επιτρεπόμενου αριθμού παρόντων, να είναι ασφαλής!
Όλες οι εκδηλώσεις του προγράμματος, θα μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο,  μέσα από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube, (αναζήτηση: synodoiporia), επιτρέποντας σε όποιον το επιθυμεί, να τις παρακολουθεί.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, χαρακτήρισε το πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», ως μία σύγχρονη απάντηση, στα πολυειδή προβλήματα του ανθρώπινου βίου.
Και ειδικά σε αυτήν  την κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία ένας μικροοργανισμός έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη και έχει καταδείξει την μικρότητα της ανθρώπινης δυνάμεως.
«Και αυτή η νόσος αποτελεί μία απόλυτη ένδειξη της ευθύνης μας απέναντι στο μεγάλο δώρο της ζωής. 
Γιατί είναι αιτία αυτής της δραματικής πανδημίας η αποστασία του κόσμου, από την όντως ζωή, που είναι ο Πανάγιος Θεός
Το «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, με την κοινωνία των προσώπων που επιτυγχάνει, αποτελεί μια απάντηση, σε όλη αυτή την τραχύτητα και σκληρότητα του κόσμου μας, και ταυτόχρονα την αποκαραδοκία που δοκιμάζουμε από τις επιλογές μας.
Ευχαρίστησε και συνεχάρη ακόμη τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς, ο οποίος διακονεί την αληθή επιστήμη. Με την μακρά του διακονία στον Πειραϊκό λαό, επιδιώκει να προσφέρει τις αληθινές βάσεις της ανθρωπολογίας και οντολογίας, και την πραγματική είσδυση στην αληθινή φιλοσοφία και επιστήμη, δηλαδή στην προσέγγιση του θαύματος της ζωής.
Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: https://youtu.be/ZDEzAAY8sDs

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.