Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ : Πόσες θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει στο μέλλον η...

ΠΕΙΡΑΙΑΣ : Πόσες θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει στο μέλλον η πόλη μας

160
0

 

Ο Δήμος Πειραιά εκπόνησε Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), το οποίο αφορά στην χωροθέτηση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εντός των διοικητικών του ορίων, με την χρηματοδότηση να έχει εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο.

Ο Δήμος Πειραιά πέρα από τις θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, πρέπει να μεριμνήσει για θέσεις φόρτισης ειδικών θέσεων, ήτοι ΤΑΧΙ, ΑμεΑ, μικροκινητικότητας, φορτοεκφόρτωσης και τουριστικών λεωφορείων. Αναπτύχθηκαν δύο εναλλακτικά σενάρια ως προς τη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων. Το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει την δίκαιη κατανομή των θέσεων φόρτισης στο σύνολο του δήμου με βάση την ισότιμη χωρική κατανομή και την πυκνότητα πληθυσμού. Το δεύτερο σενάριο δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους πόλους έλξης και τις οικονομικές δραστηριότητες.

Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο) στον Δήμο Πειραιά

Η ανάπτυξη των σεναρίων χωροθέτησης στηρίχθηκε στον συνδυασμένο πολεοδομικό και κυκλοφοριακό σχεδιασμό. Πιο συγκεκριμένα δόθηκε έμφαση τόσο στην προέλευση των μετακινήσεων, δηλαδή στον τόπο κατοικίας των πολιτών, όσο
και στον προορισμό τους, ο οποίος περιλαμβάνει τον χώρο εργασίας τους, δομές δημόσιας υγείας, εγκαταστάσεις εκπαίδευσης & αθλητισμού, χώρους πρασίνου, κέντρα εμπορίου & αναψυχής, τουριστικοί προορισμοί και συνδυασμένες μεταφορές (μετρό, τραμ).

Συνολικά, προτάθηκαν 117 φορτιστές με 234 θέσεις, εκ των οποίων οι 199 αναφέρονται σε ιδιωτικής χρήσης ηλεκτρικά οχήματα και οι 35 σε θέσεις ΑμεΑ. Συγκεντρωτικά, ο τελικός αριθμός θέσεων φόρτισης και φορτιστών ανά έτος του Δήμου Πειραιά ύστερα από τις διαβουλεύσεις είναι ο κάτωθι

Φορτιστές
ΑC 22kW 2Θ: 117 (58 1ο έτος, 45 2ο έτος, 14 3ο έτος)
DC 50kW 1Θ: 6 (1ο έτος)
DC 50kW 2Θ: 4 (1ο έτος)
DC 150kW 1Θ: 3 (1ο έτος)
ΑC Μικροκινητικότητα: 22 (1ο έτος)

Θέσεις φόρτισης
ΑC 22kW 2Θ: 234 (116 1ο έτος, 90 2ο έτος, 28 3ο έτος)
DC 50kW 1Θ: 6 (1ο έτος)
DC 50kW 2Θ: 8 (1ο έτος)
DC 150kW 1Θ: 3 (1ο έτος)
ΑC Μικροκινητικότητα: 110 (1ο έτος)

πηγη 4troxoi.gr

Προηγούμενο άρθροΑνάπλαση Φαληρικού Όρμου – Δείτε απο ψηλά τα εν εξελίξει έργα [video]
Επόμενο άρθρο2022: Έτος επαναφοράς στη κανονικότητα για τη κρουαζιέρα στο λιμάνι του Πειραιά [videos]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.