Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Πειραιάς : Πρόστιμα 200.000 € για διακίνηση καυσίμων από δεξαμενές, που δεν...

Πειραιάς : Πρόστιμα 200.000 € για διακίνηση καυσίμων από δεξαμενές, που δεν ήταν συνδεδεμένες με το σύστημα εισροών- εκροών.

2358
0

Πρόστιμα συνολικού ύψους 200.000 € επιβλήθηκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά και στον εγκαταστάτη του συστήματος εισροών- εκροών στο συγκεκριμένο πρατήριο, διότι διαπιστώθηκε ότι γινόταν αποθήκευση και διακίνηση καυσίμων από δεξαμενές, που δεν ήταν συνδεδεμένες με το σύστημα εισροών- εκροών.

Ο έλεγχος έγινε, στις 29 Μαρτίου 2017, από κλιμάκιο του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων  Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο των τακτικών και έκτακτων έλεγχων, που γίνονται σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με στόχο να ελέγχονται:

  • Η λειτουργία του εγκατεστημένου συστήματος εισροών- εκροών.
  • Η λειτουργία των αντλιών του πρατηρίου. Και
  • Η ποιότητα των πωλούμενων καυσίμων και των λιπαντικών.

Στο συγκεκριμένο πρατήριο για την εξέταση της λειτουργίας του συστήματος εισροών- εκροών παραλήφθηκαν και εξετάστηκαν στοιχεία από το πρατήριο και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από τον έλεγχο των στοιχείων διαπιστώθηκαν απενεργοποιήσεις του συστήματος μέτρησης των δεξαμενών, για διάφορα χρονικά διαστήματα το 2014 και το 2015 ενώ  γινόταν αποθήκευση και διακίνηση καυσίμων. Για τις απενεργοποιήσεις κρίθηκε ότι είχε συνυπαιτιότητα ο εγκαταστάτης του συστήματος εισροών- εκροών.

Επίσης, κρίθηκε ότι με υπαιτιότητα του πρατηρίου δεν είχαν τοποθετηθεί σφραγίδες σε σημεία σφράγισης τεσσάρων αντλιών και πως ο συνολικός αθροιστής μίας αντλίας και ο αντίστοιχος μετρητής του συστήματος εισροών- εκροών είχαν μηδενική ένδειξη.

Για όλες τις παραβάσεις στο πρατήριο υγρών καυσίμων επιβλήθηκε, με αποφάσεις, που εκδόθηκαν αυτές τις ημέρες,  συνολικό πρόστιμο ύψους 100.000 €  ενώ ισόποσο είναι το πρόστιμο στον εγκαταστάτη του συστήματος, διότι είναι υπότροπος.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρώσουν άμεσα το 50% του προστίμου ενώ διατηρούν δικαίωμα προσφυγής ενώπιον του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και ακολούθως στο Διοικητικό Πρωτοδικείο .

Να σημειωθεί ότι στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των ΠΕ Πειραιά και Νήσων έλεγξαν, το πρώτο εξάμηνο του 2017, συνολικά 34 πρατήρια υγρών καυσίμων. Στην διάρκεια των ελέγχων εξετάστηκαν 257 αντλίες πρατηρίων υγρών καυσίμων  και δύο βυτιοφόρα.

Επίσης, 31 δειγματοληψίες αγορανομικών δειγμάτων, από τα οποία τα 29 αφορούσαν καύσιμα και λιπαντικά και τα υπόλοιπα δύο βιομηχανικά είδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.