Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Πειραιάς Νικητής vs Λιμάνι της Αγωνίας : Οι ανακοινώσεις των 2 παρατάξεων...

Πειραιάς Νικητής vs Λιμάνι της Αγωνίας : Οι ανακοινώσεις των 2 παρατάξεων για το θέμα του προέδρου του Ολυμπιακού

2234
0

 

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός “Λιμάνι της Αγωνίας”, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής” εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις είδαμε επιτέλους το πραγματικό πρόσωπο των δημοτικών συμβούλων του Λιμανιού της Αγωνίας, της κυβερνητικής Δημοτικής παράταξης και τις σκοπιμότητες που αυτή εξυπηρετεί. Πανηγυρίζουν την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι ο οικονομικός στυλοβάτης όλων των αθλημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος της πόλης και ο μοναδικός υποστηρικτής και δωρητής σε ό,τι του έχει μέχρι σήμερα ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ή όποιον άλλο φορέα της πόλης. Μάλιστα ασκούν αίολη κριτική στον μεν κ. Μαρινάκη για υποβάθμιση (!!!) του Δημοτικού Συμβουλίου και στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη για την πρόθεση του να στηρίξει από την θέση του προέδρου για συγκεκριμένο διάστημα, την ομάδα που έχει διαχρονικά ταυτιστεί με την πόλη, τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, του οποίου μάλιστα είναι Αντιπρόεδρος τα τελευταία 7 χρόνια.

 

Το αντιΟλυμπιακό τους μένος, αλλά η εμπάθεια τους εναντίον του Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη και του κ. Μαρινάκη είναι διαχρονικό. Ευτυχώς όμως οι μάσκες έπεσαν μια και καλή και όλοι αποκαλύπτονται στον λαό του Πειραιά που μας έκρινε πριν τρία χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα και θα μας ξανακρίνει όταν έρθει η ώρα.

 

Τελικά ουδέν κακό αμιγές καλού».

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»:

 

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΓΡΑΠΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΓΑΪΤΑΝΑΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΓΕΜΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΛΥΚΑ-ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΔΑΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΖΗΛΑΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΚΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΛΑΟΥΛΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΝΤΑΪΦΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΔΡΕΝΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΙΓΑΛΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του λιμανιού της Αγωνίας

Η δημοτική κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς  Η πόλη μας», κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (13-11-2017),  κατέθεσε την αντίθεσή της στην πρόθεση του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη,  να αναλάβει την Προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά την παραίτηση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, λόγω  της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για τους γνωστούς λόγους και της απαγόρευσης της συμμετοχής του στη διοίκησή της.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων υποστηρίξαμε ότι:

«Οι πράξεις για τις οποίες ο κ. Μαρινάκης κατηγορείται, ακόμη κι αν η μία είναι πλημμέλημα, είναι ιδιαίτερα σοβαρές με πολλαπλές συνέπειες.

Ευχόμαστε να αποδειχτεί ότι δεν έχουν γίνει, διαφορετικά συνιστούν  ένα ακόμα πλήγμα στον ελληνικό αθλητισμό και μάλιστα από ανθρώπους που ορκίζονται στο όνομά του και υποτίθεται ότι κόπτονται για το καλό του.

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να προδικάσουμε την εξέλιξη καμίας δικαστικής υπόθεσης.

Κάθε κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας, ακόμη κι αν απασχολεί συχνά τις δικαστικές αρχές. Θα περιμένουμε την απόφαση και τότε θα την σχολιάσουμε.

Συστήνουμε το ίδιο να πράξουν όλοι, γιατί αλλιώς κινδυνεύουν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

Ελπίζουμε η δίκη και η απόφαση να μην καθυστερήσουν τόσο όσο η έκδοση του βουλεύματος.

Η ανάληψη της προεδρίας μιας τόσο λαοπρόβλητης ομάδας, όπως ο Ολυμπιακός, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όποιον ασκήσει τα καθήκοντα του Προέδρου ακόμα και με ανάθεση.

Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε να τον αναπληρώσει, έως την έκβαση της δίκης του, ο δήμαρχος Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης σε δηλώσεις του είπε ότι αναλαμβάνει την προεδρία του Ολυμπιακού ως Δήμαρχος του Πειραιά. Είναι κοινό μυστικό ότι μετά το 2014 ο Δήμος Πειραιά είναι απολύτως ταυτισμένος με την ΠΑΕ  και τον πρόεδρό της.

Ο κ. Μώραλης ανέλαβε το Δήμο Πειραιά και τώρα την προεδρία της ΠΑΕ, ανταποκρινόμενος  στο κάλεσμα του κ. Μαρινάκη.

Αν την αναλάμβανε ως Δήμαρχος του Πειραιά, θα ζητούσε τουλάχιστον την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο.

 

Η αλήθεια είναι ότι, έχει συμβεί και στο παρελθόν, Δήμαρχοι να αναλάβουν την προεδρία ομάδας του δήμου τους (θυμίζουμε ότι και ο κ. Αγραπίδης είχε αναλάβει για μικρό διάστημα την προεδρία του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, όπως και ο κ. Ανδριανόπουλος).

Υπάρχει όμως μία ιδιαίτερης σημασίας διαφορά, ότι οι δήμαρχοι αυτοί δεν είχαν εκλεγεί με την υποστήριξη της ΠΑΕ, ούτε υπήρχε εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, ούτε ταυτίστηκαν με κάποιο κατηγορούμενο.

 

Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο κ. Μώραλης στις δηλώσεις του ισχυρίζεται ότι θ’ αναπληρώνει τον κ. Μαρινάκη με την ιδιότητα του Δημάρχου Πειραιά, για μικρό χρονικό διάστημα έως τη δικαίωσή του “φυσικού ηγέτη” του Ολυμπιακού, θεωρώντας ότι όλα αυτά εντάσσονται στην πολεμική που δέχεται η ομάδα.

Ο Πειραιάς δηλαδή στο επόμενο διάστημα και για όσο καιρό χρειαστεί θα έχει Δήμαρχο τον κ. Μώραλη που δεν ενοχλείται από  τέτοιας μορφής εγκληματικές πράξεις, που θεωρεί ότι όλα αυτά είναι στημένα (όχι τα παιχνίδια αλλά οι κατηγορίες) και που με όλες του τις δυνάμεις θα συνδράμει τον υπόδικο κ. Μαρινάκη.

Τελικά, δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε, αν δηλαδή η ανάληψη της Προεδρίας από τον κ. Μώραλη τον αναβαθμίζει ή τον υποβαθμίζει. Αλλά αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Για εμάς -το Λιμάνι της Αγωνίας- είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για επίθεση κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι απλά η εξέλιξη μίας υπόθεσης μετά από μακρόχρονη δικαστική διερεύνηση.

Πάντως, από την εξέλιξη αυτή για ένα πράγμα θα είναι ικανοποιημένος ο κ. Μαρινάκης: για το γεγονός ότι λόγω της επικείμενης θέσης του σε αεργία, δεν θα χρειαστεί πλέον να παρευρεθεί ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο,  που το απαξίωσε αν και ήταν ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, ούτε να δικαιολογείται για τις συνεχείς απουσίες του.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Προηγούμενο άρθροΤο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά δίπλα στις επιχειρήσεις-μέλη του που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής
Επόμενο άρθροΦενερμπαχτσέ 83-90 Ολυμπιακός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.