Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς για όλους : Συνάντηση Ν.Μπελαβίλα με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου...

Πειραιάς για όλους : Συνάντηση Ν.Μπελαβίλα με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

1021
0

Το ζήτημα του κτιριακού προβλήματος των πειραϊκών δικαστηρίων κυριάρχησε στην πολύωρη συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Νίκου Μπελαβίλα με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός επιχειρησιακού σχεδίου, για την πλήρη κάλυψη της λειτουργίας της δικαιοσύνης με πρόβλεψη δεκαετιών στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δήλωσε πως ταυτόχρονα στηρίζει ανεπιφύλακτα, στην ίδια κατεύθυνση την άμεση αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου ως Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά και την ανάγκη να επιλυθούν τάχιστα οι όποιες θεσμικές εκκρεμότητες ώστε να προχωρήσει το έργο. Εκτίμησε ότι αν απεγκλωβιστεί από την γραφειοκρατία και με γρήγορες διαδικασίες σε μία τριετία είναι δυνατόν να έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα συζητήθηκαν με την διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά εναλλακτικές προτάσεις μακροχρόνιου σχεδιασμού που θα μπορούσαν να λύσουν το κτιριακό πρόβλημα σε βάθος δεκαετιών μεταξύ των οποίων και η ΧΡΩΠΕΙ.
Σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ανοίχτηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης, η σχέση με το λιμάνι, την κρουαζιέρα, τα έργα της ΟΧΕ, η μελλοντική μορφή της αυτοδιοίκησης και η ανάγκη συνεργασιών υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο της απλής αναλογικής.
Ο Νίκος Μπελαβίλας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τη διοίκηση του κορυφαίου επιστημονικού συλλόγου της πόλης για τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν, όχι μόνο ως εκπρόσωποι των νομικών αλλά και ως εταίροι στην κοινωνική συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα.
Πριν την έναρξη της συζήτησης, τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου ξενάγησαν τον Νίκο Μπελαβίλα στο ιστορικό Μέγαρο Δηλαβέρη επί της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου, έδρα του Συλλόγου, ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του μεσοπολεμικού Πειραιά που σώζεται στην αυθεντική του μορφή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. Γιώργος Σταματογιάννης , οι δύο Αντιπρόεδροι Παναγιώτης Πετρόπουλος  και  Γιώργος Καραμιζάρης,  ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Ηλιάδης, το μέλος του ΔΣ και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Καρδαράς, το πρώην μέλος του ΔΣ Παναγιώτης Δέγλερης. Από την πλευρά του «Πειραιάς για Όλους» τον Νίκο Μπελαβίλα συνόδευαν οι νομικοί και δημοτικές σύμβουλοι Μαρία Σταθάκη και Βάνα Μελά και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γκερλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.