Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Πρόγραμμα Universities 4EU-U4EU για μαθητές ηλικίας 16-18 ετών

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Πρόγραμμα Universities 4EU-U4EU για μαθητές ηλικίας 16-18 ετών

1610
0

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών προσκαλεί Λύκεια να συμμετάσχουν στη Δράση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jean Monnet “Information Projects” με τίτλο“Universities4EU” με ακαδημαϊκή συντονίστρια την Επίκουρη Καθηγήτρια Φωτεινή Ασδεράκη.

Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με την έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας. Το πρόγραμμα Universities4EU θέτει στο επίκεντρο τους νέους, μαθητές ηλικίας 16-18 ετών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να τους ενημερώσει σχετικά με θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μέσω καινοτόμων τρόπων μάθησης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη συνεργειών ανάμεσα στις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης, ανώτατη, επαγγελματική και γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και των δρώντων σε αυτές (καθηγητές πανεπιστημίου, στελέχη της εκπαίδευσης, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές, μαθητές) μαζί με νεανικές/φοιτητικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση πάνω στις σύγχρονες προκλήσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της καθώς και να αναζητηθούν απαντήσεις για τα προβλήματα που τροφοδοτούνται από την τρέχουσα κρίση (π.χ. ανεργία των νέων, οι κοινωνικές ανισότητες, δημοκρατικό έλλειμμα).

Το πρόγραμμα “Universities4EU” επίσης σκοπεύει: α) να ενισχυθούν οι δημοκρατικές αξίες και η συμμετοχή των νέων ως ενεργών πολιτών στην εθνική και ευρωπαϊκή πολιτειακή διαδικασία, β) στην ανάπτυξη του διαλόγου και συνεργατικών στάσεων των νέων, γ) στην ενίσχυση της ανεκτικότητας και της διαφορετικότητας, δ) στην ενημέρωση των νέων σχετικά με τα δικαιώματα, την κινητικότητα και τις ευκαιρίες εντός της ΕΕ, ε) στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, στ) στην ενίσχυση της δημιουργικότητας των νέων.

Επιπλέον, το πρόγραμμα “Universities4EU” μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιδιώκει την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους σχετικά με τη διακυβέρνηση, τις πολιτικές και τα προγράμματα που αφορούν την εκπαίδευση και την έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμμετοχή στην επιμόρφωση θα είναι δωρεάν και στα συμμετέχοντα σχολεία καθώς και στους εκπαιδευτικούς και μαθητές θα χορηγηθεί βεβαίωση Διεξαγωγή του Προγράμματος: Η επιμόρφωση στο πλαίσιο του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Μυτιλήνη.

Ο τόπος και ο χρόνος διεξαγωγής της επιμόρφωσης θα επιλεχθεί σε συνεργασία με τα Λύκεια που θα επιλεγούν με νεότερη ανακοίνωση. Η παρακολούθηση της επιμόρφωσης είναι υποχρεωτική για την χορήγηση βεβαίωσης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλουν την Αίτηση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Universities4EU έως τις 15 Φεβρουαρίου 2015 η οποία πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση universities4eu@gmail.com, τηλ:210 4142652, Fax: 210 4142347

πηγή: www.neolaia.gr

Προηγούμενο άρθροΑναχώρηση FS Marne A630 από το λιμάνι του Πειραιά
Επόμενο άρθρο(Παρολίγον) έκρηξη στο “Τόνυ Μπονάνο” στο Μικρολίμανο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.