Αρχική ΙΣΤΟΡΙΚΑ Παλιός Πειραιάς : Νεοκλασσικά σπίτια του Πειραιά μέσα απο το βιβλίο...

Παλιός Πειραιάς : Νεοκλασσικά σπίτια του Πειραιά μέσα απο το βιβλίο του Στ.Σκοπελίτη

8794
0

Ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία που υπάρχουν σε σχέση με το παρελθόν του Πειραιά και των κτιρίων του είναι το “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” του Στέλιου Σκοπελίτη που κυκλοφόρησε απο τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΔΩΔΩΝΗ” το 1975. Ο φίλος της σελίδας κος Διονύσης Άννινος στο αρχείο του στο flickr έχει σκανάρει αρκετές απο αυτά τα σπίτια τόσο απο την Αθήνα όσο και απο τον Πειραιά και εμείς σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τα “Πειραιώτικα”.

Άλλα στέκουν ακόμα και άλλα οχι. Πατώντας πάνω στη φωτογραφία ανακατευθύνεστε στο flickr ,οπου γράφει και την οδό στην οποία βρίσκεται ή βρισκόταν εφόσον έχει κατεδαφιστεί το κάθε κτιριο

Κτίριο στην οδό Ρετσίνα 49, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Οικίες επί της οδού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης 23, 25 και 27 Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Κτίριο στη συμβολή της ακτής Ναύρχου Παύλου Κουντουριώτου 13 με την οδό Κάνιγγος, Καστέλλα, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Οικία Καλιμασιώτη (κατεδαφισμένη), βρισκόταν στη συμβολή της ακτής Ναύρχου Παύλου Κουντουριώτου 29 με την οδό Ουΐλσωνος, Καστέλλα, Πειραιάς.

Κτίριο στην οδό Γούναρη 36, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Κτίριο στη συμβολή των οδών Μαίζωνος και Μαδύτου, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Κτίριο στην λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Σμολένσκυ 25, Νέο Φάληρο, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Βασσάνειο, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Βασιλέως Γεωργίου 27 και Θεάτρου, Πειραιάς (κατεδαφισμένο). Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Ταχυδρομικό Μέγαρο Πειραιά (νυν Δημοτική Πινακοθήκη). Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Υμηττού και Λήμνου, Καμίνια, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Οικία Πατσιάδου, Καστέλλα, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Στον Πειραιά μετά από βροχή. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Οδός Ιάσωνος, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Χαριλάου Τρικούπη 7 και Νοταρά, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασσικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά” Εκδόσεις “Δωδώνη”, Αθήνα, 1975.

Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά.

Οδός Σκουζέ, Πειραιάς. Φωτογραφία του Στέλιου Σκοπελίτη από το βιβλίο “Νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.