Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκης, στο Δ.Σ. του...

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκης, στο Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π.

217
0

Στις πολιτικές που υλοποιούν το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο ΟΑΕΔ, αναφέρθηκαν ο υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.).Ξεκινώντας με αναφορά στοννέο εργασιακό νόμο,ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι πρόκειται γιαμια μεγάλη μεταρρύθμιση, υπογραμμίζοντας,αναφορικά με τους εργαζομένους αλλά και τους εργοδότες, ότιακολουθήθηκε ο ευρωπαϊκός δρόμοςκαι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, προσπαθώντας να βρεθείμια ισορροπία. «Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις με δυσαρεστημένους εργαζόμενους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Χατζηδάκης.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Εργασίας και στα θέματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση του πολίτη από τον ΕΦΚΑ και τις εκκρεμείς συντάξεις. Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη,το υπουργείο προχωρά στη διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ για τον πολίτη και στη δημιουργία ενός μεγάλου τηλεφωνικού κέντρου που θα λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα και θα είναι δωρεάν για τους ασφαλισμένους. Επίσης, οκ. Κ. Χατζηδάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στα προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων. Στο θέμα αυτό,μάλιστα,αναφέρθηκε και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ,κ. Σπ. Πρωτοψάλτης,ο οποίος υπογράμμισε ότι «θα ανοίξουν αμέσως προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων, μόλιςδοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή των Λοιμοξιολόγων». Πρόσθεσε,μάλιστα,ότι «δίνουμε μεγάλη έμφαση στις σχολές εκπαίδευσης καθώς,επίσης,και σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, τα δε σχετικά προγράμματα θα τρέξουν το φθινόπωρο με χρήματα μάλιστα από το Ταμείο Ανάκαμψης».Από την πλευρά του,ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π.,Βασίλης Κορκίδης,τόνισε ότι,το πρώτο πεντάμηνο του 2021,λειτούργησαν 537 νέες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και έκλεισαν 50. Στοιχεία που δείχνουν μια σημαντική ανθεκτικότητα της τοπικής επιχειρηματικότητας. Αναφερόμενος σε όσα είπε ο κ. Κ. Χατζηδάκης, ο Β. Κορκίδης επεσήμανε ότι «είμαστε υπέρ της επιδότησης της εργασίας και όχι της ανεργίας. Θέλουμε προσλήψεις ανέργων σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Το ΑΣΕΠ καθυστερεί σημαντικά στο να διευκολύνει Επιμελητήρια για να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό». Επίσης, ο Β. Κορκίδης αναφέρθηκε στις χερσαίες εμπορευματικές μεταφορές και στην ενεργοποίηση του κανονισμούαναφορικά με το ωράριο των οδηγών φορτηγών.

Ο υπουργός Εργασίας,Κ. Χατζηδάκης,απατώντας σε ερωτήματα των μελών του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π.,αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ. «Πρόκειται για έναν χρήσιμο θεσμό για τη δημόσια διοίκηση,αλλά,προφανώς,η αμεροληψία θα πρέπει να συνδυαστεί με την ταχύτητα», τόνισε χαρακτηριστικά.Αναφορικά με την πρόταση για επικουρικές συντάξεις για εμπόρους και πολλούς επαγγελματίες τόνισε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι να συζητήσουμε το ενδεχόμενο νέοι επαγγελματίες να μπορούν να ενταχθούν στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης».Αναφορικά με τις υπερωρίες ο κ. Κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «αυξήσαμε τις υπερωρίες για την βιομηχανία από τις 96 στις 150 ώρες και για τις υπηρεσίες από τις 120 στις 150 ώρες ενώ προχωράη ψηφιακή κάρτα εργασίας χωρίς να προβλέπονται εξαιρέσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.