Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο Τσέχος πρέσβης επισκέφθηκε σήμερα το Δήμαρχο Πειραιά

Ο Τσέχος πρέσβης επισκέφθηκε σήμερα το Δήμαρχο Πειραιά

1191
0

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Jan Bondy.

Οι κ.κ. Μώραλης και Bondy αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση στη χώρα, συζήτησαν για το λιμάνι, την κρουαζιέρα, τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στον Πειραιά, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Επίσης, συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη συνάντηση στην Πρεσβεία της Τσεχίας.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά τον Πρέσβη της Τσεχίας κ. Jan Bondy. Είχαμε μια συνάντηση γνωριμίας. Είναι ένας άνθρωπος που έδειξε να εκτιμά τη χώρα μας. Έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, ακόμη και για θέματα του Πειραιά. Ανταλλάξαμε απόψεις για επιμέρους θέματα. Συνεννοηθήκαμε να κάνουμε μια δεύτερη συνάντηση στην Πρεσβεία της Τσεχίας, όπως επίσης ένα ταξίδι ενδεχομένως στην Τσεχία. Να υπάρξουν ανταλλαγές πολιτιστικών ή αθλητικών γεγονότων σε πρώτη φάση.

 

 

Ο Πειραιάς,  έχει ανάγκη την εξωστρέφεια. Όταν συναντάμε Πρέσβεις χωρών, με ιστορία, με αθλητισμό, με πολιτισμό, χωρών που έχουν κάνει, τα τελευταία χρόνια, πολύ μεγαλύτερα βήματα από ότι εμείς, έχουμε να πάρουμε από αυτούς και μπορούμε να δώσουμε και στοιχεία δικά μας. Θα το κάνουμε και με άλλους Πρέσβεις ή  Δημάρχους πόλεων που είμαστε είτε αδελφοποιημένοι είτε έχουμε κάποιες φιλικές σχέσεις.»

Στο τέλος  της συνάντησης, ο  Δήμαρχος Πειραιά προσέφερε στον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα μια αρχαία τριήρης, ένα λεύκωμα για τα δυόμιση χιλιάδες χρόνια της ιστορίας του Πειραιά σε αγγλική έκδοση και τον τουριστικό οδηγό «Destination Piraeus», ενώ ο κ. Bondy προσέφερε στον κ. Μώραλη  ένα λεύκωμα  για την Πράγα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.