Αρχική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη : 2 νίκες – 1 ήττα , Μια...

Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη : 2 νίκες – 1 ήττα , Μια πρόκριση και ένας αποκλεισμός

1176
0

3 παιχνίδια είχε εχθές ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, 1 στο ποδόσφαιρο,1 στο μπάσκετ γυναικών και 1 στο βολλευ ανδρών. Αποτέλεσμα?2 νίκες και 1 ήττα. Στο τελευταιο χρονικα παιχνιδι οι Ερυθρόλευκοι έχασαν με 3-1 απο τη Σπορτιγνκ Λισαβόνας και αποκλειστηκε δυστυχώς τοσο αποτο Τσαμπιονς Λιγκ οσο και απο την Ευρώπη ενω την ιδια στιγμή το τμήμα γυναικών στο μπάσκετ επετυχε μεγάλη νίκη εντός έδρας που σημανε και πρόκριση στην επόμενη φάση .Αντιστοιχα με νικη ξεκίνησε και το βολλευ ανδρων στο Challenge Cup.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ . ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 3-1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός δεν είναι μαθημένος να καταθέτει τα όπλα. Και δεν το έκανε ούτε στη Λισαβόνα, παρότι γνώρισε εντέλει την ήττα από την Σπόρτινγκ, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του UEFA Champions League. Η ομάδα μας πάλεψε για τις πιθανότητες της, προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως δεν τα κατάφερε. Αποχαιρετά, έτσι, τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, έχοντας ωστόσο ακόμη μία: Να νικήσει την τελευταία αγωνιστική, μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους.

Οι γηπεδούχοι ήταν, ως επί το πλείστον κυρίαρχοι στο ματς, ήταν εκείνοι που είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και έδιναν τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός κοίταξε πρώτα να καλύψει τα νώτα του και στη συνέχεια να βγει μπροστά, κάτι που έκανε σε ορισμένες περιπτώσεις.

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι έλαβε τέλος μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στα τελειώματα αυτού οι Πορτογάλοι βρήκαν δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και πλήγωσαν την προσπάθεια των παικτών του Τάκη Λεμονή. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έπαιξε με τρία κεντρικά χαφ και τον Φορτούνη ελεύθερο μπροστά τους, όμως η πίεση των παικτών της Σπόρτινγκ ανάγκαζε τον έλληνα άσσο να γυρίζει πολύ συχνά προς τα πίσω για να πάρει την μπάλα.

Παρά το προβάδισμα της Σπόρτινγκ η ομάδα μας δεν παράτησε την προσπάθεια. Θέλησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο, να βγει μπροστά και να απειλήσει. Οι αλλαγές βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση και κάπως έτσι η προσπάθεια επιβραβεύτηκε, με ένα γκολ. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Θρύλος επιχείρησε να μειώσει ακόμη περισσότερο, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Στρέφει πλέον το βλέμμα του στις εγχώριες υποχρεώσεις, έως ότου έρθει η ώρα να κοντραριστεί με την Γιουβέντους, την τελευταία αγωνιστική.

Το φιλμ του αγώνα:

3’ Δοκάρι για την Σπόρτινγκ. Ο Ζέλσον Μάρτινς γύρισε στο ύψος του πέναλτι, ο Πίντο έκανε το σουτ, ο Προτό βρήκε την μπάλα, η οποία κατέληξε στο δοκάρι.

13’ Ύστερα από εκτέλεση πλαγίου, ο Ντοστ γύρισε στον Φερνάντες, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Ένγκελς έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ.

19’ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Φιγκέιρας ανέβηκε από δεξιά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι, αλλά η προβολή του Πάρντο δεν ήταν καλή και η μπάλα πέρασε άουτ.

26’ Μακρινό συρτό σουτ του Κούτρη, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στην αγκαλιά του Ρούι Πατρίσιο.

40’ Γκολ 1-0 για την Σπόρτινγκ με τον Ντοστ. Ο Πιτσίνι έδωσε στον Ζέλσον Μαρτίνς που μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο σέντερ φορ της Σπόρτινγκ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

43’ Γκολ 2-0 για την Σπόρτινγκ. Ο Μπρούνο Σέζαρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κούτρη, έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

51’ Ευκαιρία για τον Θρύλο! Ο Πάρντο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ζιλέ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

66’ Γκολ 3-0 για την Σπόρτινγκ και πάλι με τον Ντοστ. Ο Φερνάντες εκτέλεσε το κόρνερ και ο επιθετικός των Πορτογάλων με κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το 3-0.

86’ ΓΚΟΟΟΛΛ για τον Ολυμπιακό που μειώνει σε 3-1! Ο Φιγκέιρας μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Οτζίτζα με όμορφο σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Ρούι Πατρίσιο για το 3-1!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σπόρτινγκ (Ζόρζε Ζέσους): Πατρίσιο, Κοεντράο, Πίντο, Φερνάντες, Σέζαρ (90’ Ματέους), Καρβάλιο, Μπατάλια, Ματιέ (77’ Φιγκεϊρέδο), Ντοστ, Μάρτινς, Πιτσίνι (85’ Ριστόφσκι).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Ταχτσίδης (65’ Οτζίτζα), Πάρντο, Καρσελά (46’ Σεμπά), Φορτούνης (57’ Τζούρτζεβιτς).

UEFA Champions League | Group Stage 2017-18 | MD5| 22.11.2017
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ολυμπιακός 3-1
Γήπεδο:
«Estádio José Alvalade»
Σκόρερ: 40’, 66’ Ντοστ, 43’ Σέζαρ / 86’ Οτζίτζα
Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (ΓΕΡ)
Βοηθοί: Θόρστεν Σίφνερ (ΓΕΡ), Μάρκο Αχμίλερ (ΓΕΡ)
Αναπληρωματικός: Χόλγκερ Χένσχελ (ΓΕΡ)
Κίτρινες: 9’ Καρβάλιο, 64’ Πίντο, 81’ Μάρτινς / 32’ Φιγκέιρας, 54’ Κούτρης, 90+2’ Πάρντο
Κόκκινες: – / –
Δοκάρια: 3’ Πίντο

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-45 ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Απο την άλλη το τμήμα του μπάσκετ γυναικών παίζοντας συγκεντρωμένα από το πρώτο λεπτό και χωρίς να νιώσει πίεση παρά μόνο για ένα δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός θριάμβευσε επί της Μπεσίκτας, επικρατώντας στο Δ.Α.Κ.  Γλυφάδας με σκορ 68-45 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Α Ομίλου στο Eurocup. Ο Θρύλος μετά από αυτή τη νίκη «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και πλέον θα πρέπει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στην έδρα της Ρίγας για να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου του!

Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό η Στέλλα Καλτσίδου με 20 πόντους, ενώ ακολούθησε η Ιβόν Αντερσον με 19.

ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τις Χατζηνικολάου, Αντερσον, Καλτσίδου, Μακόλι και Μάζιτς και γρήγορα προηγήθηκε με 4-0 έπειτα από βολές της Αντερσον και ντράιβ της Καλτσίδου.

Η Ελληνίδα φόργουορντ με σουτ από τα 6,75μ έκανε το 7-0 για να έρθει η  Μάζιτς από την γραμμή των βολών να διαμορφώσει το 10-0.

Η άμυνα του Θρύλου έδινε ώθηση και στην επίθεση συνεχίζοντας το σερί, με την Άντερσον με ντράιβ να γράφει το 12-0, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Η Γουίλερ στο τρανσίσιον πέτυχε το πρώτο καλάθι για τις φιλοξενούμενες κάνοντας το 12-2 για να απαντήσουν Αντερσον και Μακόλι για το +14 (16-2). Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, οι Αντερσον και Μακόλι σκόραραν για το 20-5 και στον αιφνιδιασμό  η Σπυριδοπούλου πέτυχε το 22-7 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου..

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Η ομάδα από την Τουρκία ήταν πιο δυνατή στο δεύτερο δεκάλεπτο και έτρεξε ένα 6-0 σερί, το οποίο σταμάτησε η Σπυριδοπούλου από τα 6,75μ για το 25-13. Η Μπεσίκτας συνέχισε να πιέζει στην άμυνα και μείωσε σε 25-17 για να σκοράρει και πάλι στον αιφνιδιασμό η Σπυριδοπούλου για το +10 (27-17). Με 4:25 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του ημιχρόνου, ο Θρύλος έμεινε σε τροχιά νίκης, οι «ερυθρόλευκες» αντέδρασαν στην πίεση της Μπεσίκτας και η Καλτσίδου διεύρυνε την διαφορά στους 12 πόντους (29-17).

Η Μάζιτς πέτυχε το δίποντο για το 31-19 για να κλείσει το ημίχρονο υπέρ των νταμπλούχων Ελλάδος, με τον φωτεινό πίνακα του Δ.Α.Κ. Γλυφάδας να λέει 31-21 και τις δύο ομάδες να οδεύουν για τα αποδυτήρια.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΖΩΝΗ

Στα πρώτα λεπτά του γ’ δεκαλέπτου «μίλησε» η άμυνα και για τους δύο αντιπάλους. Ο Ολυμπιακός πέτυχε το πρώτο 33-21 κάτω από το καλάθι με την Άντερσον και η Σωτηρίου με ντράιβ διαμόρφωσε το 35-24 με 5:21 να απομένει για τη λήξη της τρίτης περιόδου.  Η Καλτσίδου με βολή και η Μακόλι εφτασαν το παιχνίδι στο 38-24 με την Αμερικανίδα να σκοράρει από κοντά και για το 40-26. Η Καλτσίδου δημιούργησε σκορ για την ίδια με ένα στεπ μπακ για το +16 (42:26) με τον Ολυμπιακό να έχει εγκλωβίσει την ομάδα της Τουρκίας με την δυνατή του άμυνα. Ένα ακόμα τρίποντο της Σωτηρίου επέβαλλε την τάξη στο κλειστό της Γλυφάδας (45-29) για να πάει ο Θρύλος στην τελευταία περίοδο όντας μπροστά με 18 πόντους (47-29).

ΑΠΛΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι και με 21 πόντους με τρίποντο της Αντερσον (50-29) διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη της αναμέτρησης για τις νταμπλούχες Ελλάδος μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η Μπεσίκτας αντέδρασε με το δικό της σερί μειώνοντας σε 50-36 και 52-38 για να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 11-2 για το 52-40.

Η Καλτσίδου από τις βολές έσπασε τη μικρή αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και η Μάλτση με τρίποντο διαμόρφωσε το 57-40 για τις νταμπλούχες Ελλάδος με τρία λεπτά και 20 δευτερόλεπτα  να απομένουν για το τέλος του παιχνιδιού.

Η Μακόλι από την  «γραμμή της φιλανθρωπίας» έκανε το 59-43 και οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν το σερί τους μέχρι το τέλος. Η διαφορά έφτασε στους 23 πόντους και ο Θρύλος πήρε μία νίκη που τον έφερε στην επόμενη φάση του Εurocup!

Τα δεκάλεπτα: 22-7, 31-21, 47-29, 68-45
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Μάζιτς 4 (5 ριμπ), Σταμάτη , Χατζηνικολάου (8 ασίστ, 2 ριμπ),Μάλτση 3 (3 ασίστ), Νικολοπουλου, Χαλιβέρα, Σωτηρίου 5 (1/1 τρίποντα), Άντερσον 19 (7/9 δίπ, 2 κλεψ), Μακόλι 10 (14 ριμπ., 2 κοψ, 2 κλεψ.), Σπυριδοπούλου 7 (3 ριμπ.), Μπαλτά, Καλτσίδου 20 (4/10 δίπ, 2/6 τρ, 4 ριμπ., 5 ασ., 3 κλεψ. 3 κοψ)
Μπεσίκτας (Ακίζ Ακάγια): Μόσμπι 6, Τζέλοους 11, Κιγκίλ 3, Ερντέν Ατακάν, Οζέλκι, Νταμπάκογλου 2, Σιγιαντεμίρ 4, Περοβάνοβιτς 4, Αβτσι, Γουίλερ 10, Ουζούν 5.
ΒΟΛΛΕΥ ΑΝΔΡΩΝ . ΙΝΕΓΚΟΛ 0-3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Challenge Cup καθώς επικράτησε με 3-0 σετ της Ινεγκόλ! Οι Πειραιώτες μέσα στην κατάμεστη και δύσκολη έδρα της Ινεγκόλ, φανέρωσαν τις αρετές τους στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων και πραγματοποιήσαν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, η οποία θα κριθεί στον επαναληπτικό του Ρέντη την ερχόμενη Τετάρτη (29/11, 19:30). Με πρωταγωνιστές τους Μίκο Οϊβάνεν (12 πόντοι, 11/12 επ., 1 μπλοκ), Μάρκους Μπέμε 7 (4/7 επ., 2 μπλοκ, 1 άσσο) και Φαμπιάν Ντρζίζγκα και συνολικά εξαιρετική ομαδική δουλειά ο Θρύλος έφυγε με μια σπουδαία νίκη, από την έδρα της Ινεγκόλ και απέκτησε τον πρώτο λόγο στην υπόθεση της πρόκρισης.

Προηγήθηκε ο Θρύλος!

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στην έναρξη του πρώτου σετ μέχρι το 7-7 για να πάει η Ινεγκόλ μπροστά με 8-7 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 3-0 σερί στη συνέχεια και προηγήθηκαν με 10-7. Η απάντηση του Θρύλου ήταν άμεση και εντυπωσιακή καθώς με ένα σερί 6-0 ισοφάρισε αρχικά και στη συνέχεια προηγήθηκε με 13-10. Από κει και πέρα η Ινεγκόλ μείωσε σε 12-13 και προηγήθηκε με 15-14 για να πάει και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά με 16-15. Στη εξέλιξη του σετ, η Τούρκικη ομάδα διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 18-16. Η συνέχεια ανήκε στον Θρύλο ο οποίος με ένα σερί τεσσάρων διαδοχικών πόντων προηγήθηκε με 20-18.  Οι Πειραιώτες έλεγχαν το ρυθμό και παρότι ισοφάρισε σε 21-21 η Ινεγκόλ, ξέφυγαν εκ νέου με 22-24 και πήραν το σετ με 25-23! Οι Μίκο Οϊβάνεν και Τόντορ Αλεξίεφ ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού με 5 πόντους στο πρώτο σετ.

Εντυπωσιακός στο 2ο σετ!

Ο Θρύλος ήταν εντυπωσιακός σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου σετ το οποίο μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο έχοντας τον έλεγχο και μεγάλο προβάδισμα από την αρχή μέχρι το φινάλε. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ πήγε μπροστά με +6 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και εκτόξευσε τη διαφορά στους 11 πόντους μέχρι το δεύτερο, 5-16. Μέχρι το φινάλε του σετ, ο Ολυμπιακός διατήρησε διψήφια διαφορά (10-20, 11-21, 11-24, 13-24) και έφτασε εύκολα στο 25-14 με το οποίο προηγήθηκε 2-0 στα σετ.

Ολοκλήρωσε την αποστολή του!

Στο τρίτο σετ, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι και είχαν το προβάδισμα μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ όπου βρέθηκαν πίσω με

8-7. Με σερί διαδοχικών πόντων έχτισαν μια διαφορά φτάνοντας στο 16-11 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ ενώ στη συνέχεια τη διεύρυναν για το 20-15 και το τελικό 25-18 με το οποίο έφυγαν νικητές από την Ινεγκόλ!

Τα σετ: 0-3 σε 76′. 23-25 (28′), 14-25 (21′), 18-25 (24′)

Η διακύμανση:

1ο σετ: 8-7, 16-15, 20-21, 23-25

2ο σετ: 2-8, 5-16, 11-21, 14-25

3ο σετ: 8-7, 11-16, 16-21, 18-25

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ): Οϊβάνεν 12 (11/12 επ., 1 μπλοκ), Πετρέας 7 (5/6 επ., 2 μπλοκ), Μπέμε 7 (4/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ντρίζγκα 3 (1/1 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Αλεξίεφ 7 (6/12 επ., 1 μπλοκ, 47% υπ. – 47% άριστες), Ραούβερντινκ 8 (7/13 επ., 1 άσσος, 58% υπ. – 25% άριστες) / Στεφάνου (λ, 55% υπ. – 27% άριστες), Δαρίδης (λ), Χριστοφιδέλης (50% υπ. – 50% άριστες), Ζουπάνης, Στιβαχτής.

ΙΝΕΓΚΟΛ (Ζορόγλου): Κατάλ 1 (άσσος), Αντανόβιτς 8 (6/15 επ., 2 άσσοι, 48% υπ. – 35% άριστες), Αλμάζ 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Χατσιμπεκιρόγλου 1 (1/2 επ.), Χουσά 8 (8/20 επ., 71% υπ. – 52% άριστες), Κλάπβικ 16 (13/28 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Ντενγκίν (λ, 75% υπ. – 50% άριστες), Μπασαράν 2 (2/6 επ.), Τοκάτ, Τσίναρ, Αϊχάν.

Πηγη olympiacos.org/osfp.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.