Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Ομάδα Εθελοντών “Alex” & ΚΟΔΕΠ : Βοηθώντας για άλλη μια χρονιά ...

Ομάδα Εθελοντών “Alex” & ΚΟΔΕΠ : Βοηθώντας για άλλη μια χρονιά τους άστεγους στον Πειραιά

1026
0

Για τρίτη χρονιά η Ομάδα Εθελοντών “Alex” σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ διοργανώνει την εκδήλωση “Βοηθώντας τους άστεγους στον Πειραιά”.  στο γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου (πλατεία Κοραή) ώστε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε σε όσους το έχουν ανάγκη !

Στις 22 Δεκεμβρίου 2018 : https://www.facebook.com/events/195984221293450/

Στόχος της ομάδας είναι να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά και αυτες τις γιορτινές μέρες να προσφέρουμε τρόφιμα και κουβέρτες στους άστεγους και τους άπορους που καθημερινά συναντάμε στον δρόμο μας. Ότι μπορεί ο καθένας να προσφέρει, αν όλοι βάλουμε από λίγο θα μαζευτεί ένα τεράστιο πολύ!

Η ομάδα Alex σας προσκαλεί να σηκωθείτε από τους καναπέδες σας, να φορέσετε τα μπουφάν σας και να έρθετε να μαζέψουμε και να μοιράσουμε όσα περισσότερα γίνεται! Ίσως να κουραστείτε αλλά δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε το τι θα πάρετε πίσω, σας υποσχόμαστε το ελάχιστο μια καρδιά γεμάτη και ένα χαμόγελο στα χείλη. Τι είναι, εξάλλου, η προσφορά αν όχι μια απέραντη χαρά;

Η εκδήλωση δεν δημιουργήθηκε για αυτοπροβολή ή προσωπικό κέρδος. Η ομάδα εθελοντών Alex ξεκίνησε ως μια τρελή ιδέα πέντε φοιτητών που, απλά, συμφώνησαν να μοιράσουν κάποια πράγματα σε εκείνους που δεν έχουν τα απαραίτητα να ζήσουν, έτσι βρήκαμε ανθρώπους με την ίδια ιδέα και μεγαλώσαμε, γίναμε πολλοί, αγαπημένοι και ακόμα πιο τρελοί, δύομιση χρόνια τώρα συνεχίζουμε κάθε μέρα να προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο! Από το λίγο μας ο καθένας δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε την μέρα και γιατί όχι την ζωή κάποιου ανθρώπου! Γι’ αυτό ελάτε να μεγαλώσουμε κι άλλο!

Οι θέσεις των εθελοντών και της ομάδας street work θα αναρτηθούν σύντομα

Θα χρειαστούν αυτοκίνητα ή κάποιο φορτηγό για την μεταφορά των πραγμάτων! Όσοι ενδιαφέρεστε να μας στείλουν ένα μήνυμα στην ομάδα Alex ( https://www.facebook.com/groups/omadaalex/)

Μια λίστα βασικών αναγκών που μπορείτε να προσφέρετε είναι:

Τρόφιμα
*όχι χύμα και ληγμένα σας παρακαλούμε*

– Ζυμαρικά
– Όσπρια
– Λάδι
– Κονσέρβες
– Τοματοπελτέδες
– Λαχανικά
– Φρούτα
– Ξηροί καρποί
– Ζάχαρη
– Αλεύρι
– Φρυγανιές
– Μαρμελάδα, μέλι
– Γλυκά, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών κτλ.
– Αναψυκτικά
– Κακάο, τσάι, καφέ
– Νερά 500ml
– Ατομικούς χυμούς
– Γαλακτοκομικά
– Αρτοσκευάσματα

Είδη υγιεινής

– Χαρτιά υγιεινής
– Μαντιλάκια
– Αντισηπτικά
– Σερβιέτες
– Σαπούνια
– Γάντια μιας χρήσης
– Οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες
– Σαμπουάν
– Αφρόλουτρα
– Απορρυπαντικά

Ρουχισμός * ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ και όχι παιδικά*

– Κουβέρτες και sleeping bags
– Γάντια
– Σκούφους
– Κασκόλ
– Κάλτσες

Πολλοί άστεγοι έχουν σκυλάκια στο λιμάνι όποιος θέλει μπορεί να φέρει και λίγη τροφούλα για τα ζωάκια ώστε να την δώσουμε στους ανθρώπους αυτούς!

Σύντομα θα αναρτηθούν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό να μείνετε ενημερωμένοι!

Μια κοινοποίηση είναι αρκετά σημαντική ώστε να μάθουν για την εκδήλωση οι φίλοι σας και οι γνωστοί σας!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.