Βατή μπορεί να θεωρηθεί η κλήρωση του 3ου προκριματικού για τον Ολυμπιακό αφου η κληρωτίδα έβγαλε ως αντιπαλο των πρωταθλητών Ελλάδος το νικητή του ζευγαριου Χαποελ Μπερ Σέβα απο το Ισραήλ ή Σέριφ Τίρασπολ απο τη Μολδαβία. Στο πρώτο μεταξυ τους παιχνίδι οι Ισραηλινοί επικράτησαν με 3-2. Οι πρωταθλητές με σοβαρές εμφανίσεις περνούν αέρα στα πλει οφ .
Ο Ολυμπιακός είχε τεθεί αντιμέτωπος με τους Μολδαβούς το 2009 στα play off και ειχε περάσει με 2 νίκες.
Η ιστορία των 2 συλλόγων όπως αναφέρονται στα λήμματα τους στην Ελληνική έκδοση της Wikipedia.
ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ
Η Amutat Hapoel Be’er Sheva, όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας ιδρύθηκε το 1949 , μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, ως παραφυάδα του ευρύτερου εργατοσυνδικαλιστικού οργανισμού Hapoel (σ.σ. «Ο Εργάτης» στα εβραϊκά) και τα χρώματα της είναι το κόκκινο και το λευκό. Εκτός από το τμήμα ποδοσφαίρου, διατηρεί και τμήμα μπάσκετ.
Η ποδοσφαιρική ομάδα αποτελεί την δημοφιλέστερη ομάδα του συλλόγου και αγωνίζεται στο Στάδιο Vasermil (χωρητικότητας 13.000) που βρίσκεται στο προάστιο Shechuna Bet της πόλης της Μπερ Σεβά. Στο ίδιο γήπεδο αγωνίζεται και η λιγότερο δημοφιλής ομάδα της πόλης , η Μακάμπι Μπερ Σεβά . Προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία του Ισραηλινού ποδοσφαίρου το 1965 και παρέμεινε σε αυτή μέχρι τη σεζόν 1969-9, όταν και υποβιβάστηκε για μια αγωνιστική σεζόν. Επιστρέφοντας στη μεγάλη κατηγορία σημείωσε εκπληκτικά επιτεύγματα με κορυφαία όλων την κατάκτηση 2 διαδοχικών πρωταθλημάτων το 1974/5 και 1975/6 χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί σε κάποια διεθνή διοργάνωση διότι την περίοδο εκείνη το Ισραήλ είχε αποβληθεί από τις διοργανώσεις της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, (τελικώς έγινε δεκτό στις τάξεις της ΟΥΕΦΑ το 1994.)
Με μοναδικές επιτυχίες μια 3η θέση (1982/3) και μια συμμετοχή ως φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Ισραήλ το 1983-4 (όπου έχασε τον τίτλο στα πέναλτυ με 3-2 από την Χαποέλ Μνι Λοντ), η ομάδα γενικώς τερμάτιζε στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας και μάλιστα κινδύνευσε άμεσα με νέο υποβιβασμό την περίοδο 1984/85. Τα επόμενα χρόνια η ομάδα ενισχύθηκε με έμπειρους παίκτες και τερμάτισε στην 3η θέση, τις χρονιές 1987-8, 1993-4 και 1994-5. Με την αποδοχή της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στους κόλπους της ΟΥΕΦΑ, οι επιτυχίες της Μπερ Σεβά επέτρεψαν την ομάδα να αγωνιστεί για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στον παρθενικό της αγώνα, για τον προκριματικό γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αντιμετώπισε στις 10 Αυγούστου 1994 τον Άρη Θεσσαλονίκης στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης (τότε ονομάζονταν Γήπεδο Χαριλάου) και έχασε με 3-1 ενώ έχασε και στην ρεβάνς με 2-1. Στην δεύτερη συμμετοχή της στο θεσμό (1995/6) νίκησε στον προκριματικό γύρο την Αλβανική K.Σ. Δυναμό Τιράνων (1-0, 2-0) και αποκλείστηκε στον (επόμενο) πρώτο γύρο από την Ισπανική Μπαρτσελόνα με 2 βαριές ήττες (5-0 και 7-0). Την περίοδο 1988/9, κατέκτησε το Toto Cup, επικρατώντας στον τελικό, την Hapoel Hadera (ομάδα β΄ εθνικής) και το 1996 επανέλαβε την επιτυχία αυτή, επικρατώντας στον τελικό της Hakoah Maccabi Amidar Ramat Gan (επίσης ομάδα της Β’ Εθνικής).
Το 1997, κατέκτησε κύπελλο Ισραήλ.(νίκη με 1-0 στον τελικό επί της Maccabi Tel Aviv και αγωνίστηκε στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης της περιόδου 1997/98. Στον προκριματικό γύρο, προκρίθηκε σε βάρος της Λιθουανικής Zalgiris Vilnius (0-0, 2-1) και αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο από την Ολλανδική Ρόντα Κερκράντε με το ταπεινωτικό σκορ 14-1 (1-4 εντός και 10-0 εκτός).Παράλληλα, την χρονιά αυτή υποβιβάστηκε στην Β’ εθνική του Ισραήλ, όπου και παρέμεινε μέχρι την περίοδο 2001/02.Την επόμενη αγωνιστική χρονιά (2002/03) έφτασε ξανά στον τελικό του Κυπέλλου Ισραήλ και έχασε στα πέναλτι με 5-4 από Χάποελ Ραμάτ Γκαν (καν. αγώνας 1-1), και έγινε η πρώτη ομάδα Α΄Εθνικής του Ισραήλ που έχασε το τρόπαιο από αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας.
Την σεζόν 2004/5, υποβιβάστηκε εκ νέου στην Β’ Εθνική, όπου και έκτοτε αγωνίζεται (μάλιστα την σεζόν 2005/06 βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπη στην ίδια κατηγορία με την συμπολίτισσα της ομάδα της Μακάμπι Μπερ Σεβά).
Την περίοδο 2006/07, η Χαποέλ βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων καθώς ορισμένοι παίκτες της κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε «στημένα παιχνίδια». Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να κηρύξουν αποχή οι οπαδοί της ομάδας από τους αγώνες της Χαποέλ, εξαναγκάζοντας την διοίκηση του Eli Zino να παραιτηθεί και να μεταβιβάσει τις μετοχές της ομάδας στην επιχειρηματία Alona Barakat.
ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ
Η ΦΚ Σερίφ Τιράσπολ (ρωσικά: ФК Шериф Тирасполь, μολδαβικά: FC Sheriff Tiraspol) γνωστή και ως Σερίφ, είναι μια φημισμένη ποδοσφαιρική ομάδα. Εδρεύει στο Τιράσπολ της Μολδαβίας και αγωνίζεται στην Εθνική Κατηγορία της Μολδαβίας, η οποία αποτελεί την κορυφαία εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία στη χώρα. Ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 4 Απριλίου του 1997[2] από την Sheriff (Шериф), μια εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας η οποία είναι και ο βασικός χορηγός της ομάδας.[1] Η επίσημη επανίδρυση του συλλόγου έγινε από τον Βίκτορ Γκούσαν (πρόεδρο της εταιρίας Σερίφ). Ο πρώτος προπονητής της ομάδας, Αχμέντ Αλεξέροφ (ο οποίος ήταν προπονητής της ομάδας και την περίοδο του Σοβιετικού πρωταθλήματος) κατάφερε να φτάσει την ομάδα στην κορυφή του ποδοσφαίρου της Μολδαβίας.[2]
Το πρώτο τρόπαιο που κατέκτησε η ομάδα ήταν το Κύπελλο Μολδαβίας της περιόδου 1998-99. Η Σερίφ κέρδισε την άνοδο στην Εθνική Κατηγορία της Μολδαβίας το 1998, ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της και κυριάρχησε στην πρώτη κατηγορία με δέκα συνεχόμενους τίτλους το διάστημα 2001-2010, κερδίζοντας τον ενδέκατο τίτλο το 2012. Επίσης, έχει κατακτήσει 7 Κύπελλα Μολδαβίας (6 νταμπλ). Ωστόσο, ο σύλλογος δεν έχει καταφέρει ακόμη να φτάσει στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Σερίφ Τιράσπολ δεν πρέπει να συγχέεται με την ΦΚ Τιράσπολ, μια αντίπαλη ομάδα η οποία εδρεύει στην ίδια πόλη. Παρ’ ότι η πόλη Τιράσπολ βρίσκεται στην Υπερδνειστερία, μια αποσχισθείσα περιοχή με πολιτικούς δεσμούς με τη Ρωσία, οι σύλλογοι της πόλης αγωνίζωνται στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Μολδαβίας