Αρχική ΟΛΠ ΟΛΠ : Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεο ΔΣ – Νέος πρόεδρος ο...

ΟΛΠ : Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεο ΔΣ – Νέος πρόεδρος ο Wan Min

2697
0
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της παραίτησης οκτώ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το ΔΣ συνεδρίασε στις 10 Αυγούστου 2016 και συγκροτήθηκε σε σώμα αφού εξέλεξε τα μέλη του ως εξής:
Πρόεδρος ΔΣ, κ. WAN Min, εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. YE Weilong, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. FENG Boming, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. ZHU Jianhui, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. FU Chengqiu, εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. Νικόλαος Αρβανίτης, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ,  κ.  KWONG Che Keung Gordon, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. IP Sing Chi, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. Ιωάννης Κούβαρης, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. Αθανάσιος Λιάγκος, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. Ιωάννης Μώραλης, μη εκτελεστικό μέλος.
Επίσης εκλέχθηκε η Επιτροπή Ελέγχου σε εφαρμογή του νόμου 3693/2008, αποτελούμενη από τους κ.κ.  KWONG Che Keung Gordon ως Πρόεδρο, FENG Boming ως μέλος και Λιάγκο Αθανάσιο ως μέλος.
Όσον αφορά τις μεταβολές στην ανώτατη ιεραρχία της Εταιρείας ύστερα από τη σχετική απόφαση του ΔΣ ΟΛΠ ορίζονται:
O κ. FU Chengqiu, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ως Διευθύνων Σύμβουλος
Ο κ. DENG Xiaoli ως Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο κ. JI Fengming ως Γενικός Οικονομικός Διευθυντής (CFO)
Ο κ. LI Jianchun ως Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο κ. Άγγελος Καρακώστας ως Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ως ανώτερος σύμβουλος της Διοίκησης.
Ο κ. Ιωάννης Κούβαρης, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ως ανώτερος σύμβουλος της Διοίκησης.

 

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, μετά τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού στην Cosco, παρέστη ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ως μέλος του Δ.Σ. , ο οποίος στην τοποθέτησή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο ανέφερε:

«Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα ως Δήμαρχος της πόλης του Πειραιά να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους μας. Όπως είπε και ο κ. Κούβαρης, παρά τις όποιες ενστάσεις και τις θεμιτές διαφορετικές απόψεις που υπήρξαν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από το Ελληνικό Δημόσιο στην Cosco και οφείλουμε όλοι να κοιτάξουμε το μέλλον, να κοιτάξουμε το αύριο. Θεωρώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε το αύριο να είναι καλύτερο από το χθες ή από το σήμερα. Η δική μου παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ αποτελεί, εκτός των άλλων, τον συνδετικό κρίκο της διοίκησης του Λιμανιού με τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής και ειδικότερα των πολιτών του Δήμου Πειραιά, του οποίου τα τελευταία δύο χρόνια ηγούμαι. Του Δήμου, ο οποίος ίδρυσε το Λιμάνι του Πειραιά, το λειτούργησε για κάποια χρόνια και στην πορεία των ετών διαμορφώθηκαν διαφορετικές διοικήσεις μέχρι και σήμερα.

Γνωρίζετε όλοι την τεράστια οικονομική  και κοινωνική κρίση η οποία ταλαιπωρεί εδώ και περίπου επτά χρόνια τη χώρα μας. Άποψή μου ήταν και παραμένει ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του προς τη θάλασσα, με άξονα το λιμάνι, τη ναυτιλία τον τουρισμό, την κρουαζιέρα, αλλά παράλληλα και με άλλες ιδιωτικές επενδύσεις που είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν αυτήν της Cosco στην περιοχή. Θεωρώ ότι μπορούμε να φέρουμε την επιθυμητή ανάπτυξη και στην περιοχή του Πειραιά και στη χώρα. Ανάπτυξη η οποία, όπως και εσείς είπατε κ. Πρόεδρε, θα φέρει θέσεις εργασίας, θα προστατέψει το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων του Πειραιά.

Τους λαούς μας διέπει μια σχέση σεβασμού και εκτίμησης για τη μακρόχρονη ιστορία μας και είμαι βέβαιος ότι αυτή θα εκφραστεί και στην πράξη. Θα ενδυναμώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που ήδη υπάρχει, όπως σωστά είπατε, για μια win-win κατάσταση και για την εταιρία, την Cosco, αλλά θα έλεγα από την πλευρά μου, κυρίως για τις ζωές των Πειραιωτών και των Ελλήνων. Πιστεύω ότι με την κατάλληλη συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη θα πάμε καλά. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλους μας. Σας ευχαριστώ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.