Αρχική ΟΛΠ ΟΛΠ Α.Ε. : Παρουσιάστηκε η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018

ΟΛΠ Α.Ε. : Παρουσιάστηκε η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018

733
0
????????????????????????????????????

Η ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε εχθές Δευτέρα 24.06.2019 την Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018 στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, της Αντιδημάρχου Οικονομικών Δήμου Πειραιά κας Αθηνάς Γλύκα-Χαρβαλάκου, του κ. Ιωάννη Δελατόλα, Key Account Manager της Διεύθυνσης Εισηγμένων Τίτλων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και του κ. Νίκου Αυλώνα, Προέδρου Κέντρου Αειφορίας (CSE) & Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης.

Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΟΛΠ Α.Ε. αποτυπώνει με λεπτομέρειες όλες τις υπεύθυνες δράσεις και πολιτικές που εφαρμόζει η Εταιρεία καθώς και τη θετική επίδρασή τους στην ευρύτερη κοινωνία, στο περιβάλλον και στην τοπική και εθνική οικονομία, υιοθετώντας τα πιο σύγχρονα και αυστηρά πρότυπα διαφάνειας στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εταιρική Υπευθυνότητα.

Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018

 

Για το 2018, το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της ΟΛΠ Α.Ε. εκτιμάται, βάσει στοιχείων της εταιρείας, διεθνών μοντέλων και στατιστικών πηγών, ως εξής:

– Συνολικά, η οικονομική προστιθέμενη αξία της ΟΛΠ Α.Ε. αναλογεί σε 0,4% του ΑΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκαν € 18,3 εκατ. σε φόρους και € 14,3 εκατ. σε ασφαλιστικές εισφορές.

– € 49 εκατ. δαπανήθηκαν συνολικά σε 1.272 τοπικούς και εθνικούς προμηθευτές

– € 426 χιλ. επενδύθηκαν σε ενέργειες Εταιρικής Υπευθυνότητας.
– Η λειτουργία της ΟΛΠ Α.Ε. έχει δημιουργήσει 1016 άμεσες θέσεις εργασίας, 1903 έμμεσες θέσεις εργασίας και 1190 επαγόμενες θέσεις εργασίας. Αντίστοιχα πάνω από € 4,2 εκατ. επενδύθηκαν για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

– € 1.800.000 επενδύθηκαν σε υπηρεσίες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και μείωση κατά 11% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου λόγω της εγκατάστασης του Φωτοβολταϊκού Συστήματος, που αντιστοιχεί σε μείωση 600tn CO2.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu: “Η ΟΛΠ Α.Ε. αναγνωρίζει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι σε κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και μέσα από τη λειτουργία της και τις επιχειρηματικές της αποφάσεις σέβεται, προστατεύει και προωθεί το θεσμό της Εταιρικής Υπευθυνότητας”.

 

Στη φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά:

Ο κ. Tian Chao, Assistant CEO και CFO ΟΛΠ Α.Ε., ο κ. Deng Yu, Assistant CEO ΟΛΠ Α.Ε., ο Captain Weng Lin, Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΛΠ Α.Ε., ο Captain Fu Chengqiu, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ Α.Ε., ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Άγγελος Καρακώστας, Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΛΠ Α.Ε., ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, Μέλος Δ.Σ. ΟΛΠ Α.Ε., ο κ. Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος Κέντρου Αειφορίας (CSE) & Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης και ο κ. Ιωάννης Δελατόλας, Key Account Manager της Διεύθυνσης Εισηγμένων Τίτλων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.