Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Οκτώ παιδικές χαρές ανακαινίζονται πλήρως στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα

Οκτώ παιδικές χαρές ανακαινίζονται πλήρως στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα

566
0

O Δήμος Πειραιά  ανακαινίζει  οκτώ παιδικές χαρές στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  «BeSecure – FeelSecure»  (BSFS), αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους.

 

Οι παιδικές χαρές είναι οι εξής:

 

  1. Παιδική χαρά «C -130»
  2. Παιδική χαρά «ΒΛΑΧΑΚΟΥ – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ»
  3. Παιδική χαρά «ΒΩΚΟΥ»
  4. Παιδική χαρά «ΔΗΛΑΒΕΡΗ»
  5. Παιδική χαρά «ΕΛΛΗΣ»
  6. Παιδική χαρά «ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΡΜΑ»
  7. Παιδική χαρά «ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ»
  8. Παιδική χαρά «ΣΟΦΗ»

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και οι Αντιδήμαρχοι κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, κ. Δημήτρης Αράπης και κα Κυριακή Μπουρδάκου βρέθηκαν στην ανακαινισμένη παιδική χαρά στο πάρκο Δηλαβέρη, για να δουν από κοντά την ολοκλήρωση του έργου.

 

Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται έχουν στόχο την αναβάθμιση και τη λειτουργική αποκατάστασή τους και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ασφαλέστερες εγκαταστάσεις, τοποθέτηση νέων οργάνων,  εξοπλισμού καλύτερο φωτισμό, και φυσικές περιφράξεις.

 

Οι παιδικές χαρές, είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους με μεγάλη επισκεψιμότητα και είχαν εκτεταμένες φθορές στον εξοπλισμό τους.

 

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις παιδικές χαρές Δηλαβέρη, Βώκου,

C-130, Βλαχάκου – Π. Μελά, Καπετάν Γέρμα και οι άλλες τρεις θα έχουν ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

 

«Η παιδική χαρά στο πάρκο Δηλαβέρη ανακαινίστηκε πλήρως, άλλαξε εντελώς όψη και έγινε ασφαλέστερη, πιο όμορφη και πιο λειτουργική στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος BeSecure – FeelSecure. Οι οκτώ παιδικές χαρές που ανακαινίζονται στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα διαθέτουν πλέον ασφαλή παιχνίδια, ενώ υπάρχει  πρόβλεψη για χρήση  και από παιδιά με ειδικές ανάγκες. Οι παρεμβάσεις για τα παιδιά μάς χαροποιούν ιδιαίτερα,  καθώς θέλουμε να τους προσφέρουμε ένα όμορφο περιβάλλον για να περνούν ευχάριστες στιγμές. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα προς όφελος της πόλης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους  Αντιδημάρχους Ανδριάνα Ζαρακέλη, Δημήτρη Αράπη και Κυριακή Μπουρδάκου για τη συμβολή τους, καθώς και τους  υπηρεσιακούς παράγοντες που ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα».

 

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών  Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη δήλωσε σχετικά:

«Η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά μέσω του προγράμματος BeSecure – FeelSecure έχει την τιμητική της. Βρεθήκαμε στην πρώτη από τις οκτώ παιδικές χαρές, που μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανακαινίζονται ολικώς. Το BeSecure -FeelSecure είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην αστική ασφάλεια και εδώ στις παιδικές χαρές ο στόχος είναι η ασφάλεια, αλλά και η χαρά των παιδιών και των γονέων. Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται στις παιδικές χαρές μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ασφαλέστερες εγκαταστάσεις, καλύτερο φωτισμό, τοποθέτηση φυσικών περιφράξεων και βέβαια καινούργια παιχνίδια».

 

Ο Αντιδήµαρχος Δόµησης  και Αρχιτεκτονικού  κ.  Δημήτρης Αράπης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη νέα ανακαινισμένη παιδική χαρά του πάρκου Δηλαβέρη. Είναι η πρώτη παιδική χαρά της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας που ξεκινήσαμε και  ανακατασκευάσαμε, μέσω του προγράμματος BeSecure – FeelSecure. Έχουμε στο σύνολο οκτώ παιδικές χαρές, τις οποίες ανακατασκευάζουμε στην Ε’  Δημοτική Κοινότητα. Αυτή τη στιγμή  έχουν ολοκληρωθεί οι πέντε. Θεωρούμε ότι μέχρι τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα έχουμε παραδώσει και τις οκτώ παιδικές χαρές. Αντίστοιχα θα τις παραδώσουμε προς χρήση στο κοινό όταν πιστοποιηθούν για να μπορέσουν τα παιδιά του Πειραιά να απολαμβάνουν τους χώρους αυτούς ανακαινισμένους, ασφαλείς, έτσι ώστε να προσφέρουν περισσότερα χαμόγελα σε αυτά τα ίδια και στους γονείς τους».

 

Η Αντιδήµαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή  Μπουρδάκου και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας,  σε δήλωσή της, ανέφερε:

«Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος BeSecure – FeelSecure, που υλοποιούμε στον Δήμο Πειραιά και στο πλαίσιο των χωρικών παρεμβάσεων που κάνουμε, αναβαθμίζουμε και εξωραΐζουμε  παιδικές χαρές εγκαταλελειμμένες ή βανδαλισμένες.  Χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να προσφέρουμε στους Πειραιώτες και στα παιδιά τους διασκέδαση και ασφάλεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.