Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ξεκινά φέτος , παραδίδεται το 2021 το νέο δικαστικό μέγαρο Πειραιά

Ξεκινά φέτος , παραδίδεται το 2021 το νέο δικαστικό μέγαρο Πειραιά

18105
0
Προς τα τέλη του τρέχοντος έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής που βρίσκεται δίπλα στο θέατρο Πειραιά μετά την ολοκλήρωση της μελέτης στατικότητας και εφόσον προσδιοριστεί το κόστος ανακατασκευής.

Σύμφωνα με πηγές από τον δικηγορικό σύλλογο Πειραιά, οι εργασίες στο κτίριο της πρώην Ραλλείου με το πιο αισιόδοξο σενάριο, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2021, ταυτόχρονα με την παράδοση των σταθμών του μετρό.

Τη μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου έχει αναλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 4 – 5 μηνών.

Στόχος είναι, στα τέλη του 2017, να αρχίσουν οι πρώτες εργασίες ανακατασκευής, με τα κονδύλια για τον σκοπό αυτόν να προέρχονται από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) του υπουργείου Δικαιοσύνης και θα αποταμιεύονται ανά έτος.

Το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά είχε βρεθεί τον Δεκέμβριο στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδοθεί τότε, οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων ενεργειών για τη μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης στο ακίνητο του δήμου Πειραιά.

ered.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.