Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά – Που πήγαν τα πολιτικά πρόσωπα της...

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά – Που πήγαν τα πολιτικά πρόσωπα της πόλης

2386
0

Mε αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην τελετή αγιασμού σχολείων της πόλης και ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μια   καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης έδωσε το «παρών» στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά, στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Φαλήρου και στα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.

 

Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

 

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί μια νέα δημιουργική περίοδο γνώσης και  προόδου για τα παιδιά μας.

Το σχολείο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή κάθε μαθητή και μαθήτριας, καθώς αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα στη ζωή τους.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε  σχολικές εγκαταστάσεις της πόλης μας και καταβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά μας. Στόχος μας είναι να βοηθούμε καθημερινά την εκπαιδευτική κοινότητα να κάνει σωστά και απρόσκοπτα το σημαντικό της έργο.

Εύχομαι στους μαθητές και στις μαθήτριες της πόλης μας, να έχουν καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων τους, αλλά, και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς υγεία και δύναμη  για να αντεπεξέλθουν στον δύσκολο αλλά τόσο σημαντικό ρόλο τους».

 

Σε αγιασμούς σχολείων της πόλης μας έδωσαν επίσης το «παρών» ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο οποίος παρευρέθηκε στο 28ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά και στο 43ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας παρευρέθηκε στο 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά. Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας, Κτηματολογίου και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, ο οποίος παρευρέθηκε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέου Φαλήρου και στο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου. Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κυρία Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου,  η οποία παρευρέθηκε στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου παρέστη στο 2ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά και στο 1ο Λύκειο Πειραιά. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Διοίκησης, Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κατάρτισης, Ληξιαρχείου, Δημοτικής Κατάστασης και Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Νίκος Καρβουνάς παρέστη στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά. Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, παρευρέθηκε στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά. Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς παρέστη στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλλίπολης. Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκος Σιγαλάκος παρευρέθηκε στο 22ο και στο 26ο Δημοτικά σχολεία Πειραιά και στο 8ο Γυμνάσιο Πειραιά.

Σχολεία της περιοχής του Πειραιά επισκέφθηκε, σήμερα (11/9/2017), ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά χρηματοδοτεί συνολικά 17 έργα σε σχολικά κτήρια που αφορούν επισκευές, συντηρήσεις, αναβαθμίσεις χώρων και υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. €, στο πλαίσιο προγράμματος εκσυγχρονισμού των σχολικών υποδομών,

Επιπλέον, έχει επιτευχθεί η έγκαιρη οργάνωση του δικτύου μεταφοράς μαθητών και μαθητριών σε σχολεία της ΠΕ Πειραιά. Φέτος υπάρχουν ήδη ενεργά 67 δρομολόγια, 13 περισσότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά, που εξυπηρετούν 1230 μαθητές, 160 περισσότερους από πέρσι.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της οργάνωσης της μεταφοράς μαθητριών και μαθητών ήταν ένα ζήτημα, που απασχολούσε, έντονα, καθώς υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξη δρομολογίων και χρειάστηκε σειρά παρεμβάσεων από τη περιφερειακή αρχή για να καταστεί δυνατή η έγκαιρη έναρξη δρομολογίων.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στα σχολεία της ΠΕ Πειραιά έχει καλυφθεί το 90% των εκπαιδευτικών θέσεων και το επόμενο τριήμερο θα έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις. Στην Ειδική Εκπαίδευση έχει καλυφθεί το 100% των θέσεων.

 

 

Tις ευχές της για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς εξέφρασε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, κατά τη διάρκεια του αγιασμού στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά σχολεία Πειραιά, στα οποία παραβρέθηκε και ως  γονέας.

Η βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή της, καθώς για δεύτερη χρονιά τα σχολεία υποδέχθηκαν τους μαθητές χωρίς ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, ενώ τα βιβλία ήταν στα σχολεία από τον Ιούνιο.

Όπως είπε η κ. Γεννιά, με έγκυρο προγραμματισμό και ύστερα από συστηματική δουλειά, το αρμόδιο υπουργείο διασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια για τις προσλήψεις 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ μετά από δίμηνες, αξιοκρατικές και αδιάβλητες, διαδικασίες, 7.500 διευθυντές αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα.

«Ως κυβέρνηση θέλουμε να δημιουργήσουμε το σχολείο του μέλλοντος. Σχολείο που θα αναδείξει αρετές και θα υπερβεί τα ελαττώματα, που θα ευνοεί την πρωτοβουλία, την έρευνα, θα ενθαρρύνει το διάλογο και τη δημιουργικότητα», είπε η βουλευτής, για να καταλήξει με τη ρήση του Αδαμάντιου Κοραή: «Πολιτεία που δεν έχει βάση της την Παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Απο την πλευρά του Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Πειραιά Δημήτριος Κ. Καμμένος, παρευρέθηκε σήμερα στον Αγιασμό του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, καλωσορίζοντας τα παιδιά σε μία νέα σχολική χρονιά. Συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, συγχαίροντας τους για το έργο που επιτελούν καθημερινά και για τη στήριξη της δημόσιας ειδικής εκπαίδευσης.

 

Απηύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος στην προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί από την Πολιτεία στην ειδική αγωγή. Απευθυνόμενος στους γονείς, τόνισε ιδιαίτερα τον ενισχυτικό ρόλο τους στις δομές ένταξης και ενσωμάτωσης των μαθητών στην κοινωνία και τους συνεχάρη για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν καθημερινά, αψηφώντας τις δυσκολίες.

 

Κλείνοντας, Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε πως, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, θα είναι πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών όλων των Ειδικών Σχολείων Πειραιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα όλοι μαζί.

 

Η Εκδήλωση έκλεισε με τον κ. Καμμένο να προσφέρει γλυκά σε γονείς και μαθητές, προκειμένου να διανύσουν όλοι μια γλυκιά χρονιά.

 

Στον αγιασμό του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά παραβρέθηκε ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Μετά τον αγιασμό, ο κ. Κατσαφάδος σε μία σύντομη ομιλία απευθυνόμενος στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ευχήθηκε να έχουν καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη.

«Με τη νέα σχολική χρονιά είναι ευκαιρία να θέσετε καινούριους στόχους. Το σχολείο σας παρέχει πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, που αποτελούν εχέγγυα για το μέλλον σας. Εύχομαι καλή πρόοδο στα παιδιά και δύναμη στους εκπαιδευτικούς που θα δώσουν τα εφόδια στα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο,» είπε ο κ. Κατσαφάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.