Αρχική ΝΕΑ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στο Καστράκι

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στο Καστράκι

1437
1

Τα εκσκαφικά μηχανήματα μπήκαν στην έκταση του Καστρακίου Δραπετσώνας- που παρέμενε έρημη περιοχή για χρόνια- και «έβαλαν μπρος» τις εργασίες με στόχο τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού.

Οπως αναφέρει σχετικά ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας :

Ένα τεράστιας σημασίας έργο αναγέννησης για τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ξεκίνησε!Με βασική θέση ότι ο δημόσιος χώρος δεν ανήκει στα ιδιωτικά συμφέροντα και είναι μοχλός ανάπτυξης προς όφελος των πολλών, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να ξεδιπλώνει την πολιτική της σε σχέση με τους δημόσιους– ελεύθερους χώρους. Σε ένα πυκνοδομημένο αστικό περιβάλλον και σε μια περιοχή που ασφυκτιούσε για χρόνια, από την έλλειψη ελεύθερων χώρων, η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αξιοποιήσει την περιοχή των Λιπασμάτων και τώρα σειρά έχει το Καστράκι.

Σε συνέχεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που πραγματοποίησε η Περιφέρεια, η Δημοτική Αρχή προχώρησε με τις υπηρεσίες του Δήμου στην ολοκλήρωση της μελέτης για την ανάπλαση της περιοχής και θα είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής με 3,57 εκατομμύρια ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός νέου πάρκου στην όμορη περιοχή με τον αρχαιολογικό χώρο, με υποδομές πολιτισμού και αναψυχής, καθώς και με ζώνες πρασίνου. Γνώμονας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν: την ανακατασκευή και διαμόρφωση συνολικά του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής του Καστρακίου συνολικού εμβαδού 20.833,77 τ.μ., την αποπεράτωση του υφιστάμενου αναψυκτηρίου συνολικού εμβαδού 170,64 τ.μ., την αποπεράτωση του υφιστάμενου ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου πέντε βαθμίδων 300 θέσεων, την κατασκευή νέας παιδικής χαράς συνολικού εμβαδού 497,20 τ.μ., εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου και κατασκευή αρδευτικού δικτύου καθώς και ηλεκτροφωτισμό συνολικά για τον χώρο.

Η ανάπλαση του λόφου Καστράκι σε συνδυασμό με την αναστήλωση των οχυρώσεων της Ηετιώνειας Πύλης, διαμορφώνει έναν δημόσιο και ελεύθερο χώρο, σε μια περιοχή συνολικής έκτασης σχεδόν 40 στρεμμάτων στην είσοδο της Δραπετσώνας.

kase 1 orig

kasb 1 orig

kasa 1 orig

3

2

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.