Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ν.Βλαχάκος : Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά για τη σημερινή συνεδρίαση...

Ν.Βλαχάκος : Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά για τη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

1091
0

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κ. Νίκος Βλαχάκος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, με θέμα : «Έγκριση ή μη κήρυξης –οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Πειραιά και της περιοχής «Καστράκι, Δ.Ε. Δραπετσώνας, Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιφέρειας Αττικής», δήλωσε:

«Το Κ.Α.Σ. οφείλει να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, των Φορέων της πόλης και των Πειραιωτών και να μην προχωρήσει στην κήρυξη του Πειραιά ως ενιαίου αρχαιολογικού χώρου, χωρίς να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος διαβούλευσης.

Καλούμε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, να αποσύρει από την συνεδρίασή του, αυτό το σοβαρό θέμα.

Με σεβασμό στην ιστορία του Πειραιά αλλά και με σεβασμό στην καθημερινότητα της ζωής των Πειραιωτών, αποφάσεις οι οποίες θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τη ζωή των κατοίκων και θα προσθέσουν μεγαλύτερα προβλήματα και δυσλειτουργίες στην πόλη, δεν θα τις δεχθούμε. Τέτοιες αποφάσεις που οδηγούν σε μαρασμό τον Πειραιά μας βρίσκουν αντίθετους.

Καλούμε για άλλη μια φορά, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Κ.Α.Σ. , άμεσα να καλέσει σε διαβούλευση τον Δήμο, την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, τους φορείς και τους επιστημονικούς συλλόγους της πόλης μας.

Επίσης, να δοθούν στη δημοσιότητα οι σχετικές μελέτες και επίσημα στοιχεία, εάν βέβαια υπάρχουν, τα οποία να αποδεικνύουν ότι όλος ο Πειραιάς και οι πέντε δημοτικές του κοινότητες, είναι “αρχαιολογικός χώρος”! Δεν μπορούν να αποφασίζουν εν κρυπτώ για την τύχη του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Είναι άλλο θέμα οι γνωστοί και αδιαμφισβήτητοι αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι (το αρχαίο θέατρο, οι Αστικές Πύλες, η Ηετιώνεια Πύλη, η Πειραϊκή, το Σηράγγειο, οι Νεώσοικοι) και άλλο θέμα να κηρυχθεί “αρχαιολογικός χώρος” ολόκληρη σχεδόν η πόλη μας!

Τέτοιες αιφνιδιαστικές ενέργειες, όταν άλλα θέματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής των Πειραιωτών «λιμνάζουν» χρόνια στα συρτάρια του Κ.Α.Σ. και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, προκαλούν συνειρμούς και σκέψεις άλλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.