Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Νέο Δικαστικό Μέγαρο : Τι απάντησε ο Δήμαρχος στο Γενικό Γραμματέα...

Νέο Δικαστικό Μέγαρο : Τι απάντησε ο Δήμαρχος στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

2246
0
«Εντύπωση μου προκάλεσαν οι δηλώσεις του 3ου κατά σειρά Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, που αναλαμβάνει να «τρέξει» την υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά κυρίου Δ. Παπασπύρου, ύστερα από την τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
 
Από μόνο του και μόνο το γεγονός αυτό, αποδεικνύει και εξηγεί ένα σημαντικό μέρος της καθυστέρησης. Υπάρχει σοβαρό κράτος που θέλει να ολοκληρώσει γρήγορα ένα έργο τέτοιας σημασίας και ανά ένα χρόνο αλλάζει το πρόσωπο που θεωρητικά συντονίζει όλους τους υπόλοιπους;
 
Θα περίμεναν λοιπόν όλοι όσοι ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν στο σημερινό ακατάλληλο κτήριο της οδού Σκουζέ και εννοώ πολίτες, δικηγόρους, δικαστές, υπαλλήλους και άλλους, μια ξεκάθαρη απάντηση από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, του τι γίνεται με την υπόθεση και σε καμιά περίπτωση τη μεταφορά ευθυνών για την απαράδεκτη και ανεξήγητη πλέον καθυστέρηση από το αρμόδιο υπουργείο στον Δήμο Πειραιά.
 
Αλλά αφού επέλεξε αυτόν τον τρόπο ο Γενικός Γραμματέας, τον καλώ δημόσια να απαντήσει συγκεκριμένα και όχι γενικόλογα και αόριστα στα εξής:
 
Α)Ποιός και γιατί ανέλαβε τη μελέτη για τη στατική επάρκεια του κτηρίου της πρώην Ραλλείου καθώς και ποιός πλήρωσε τη συγκεκριμένη μελέτη.
 
Β) Ποιός θα αναλάβει, ποιος θα πληρώσει (σχετική απόφαση ή εγγραφή σε κάποιο προϋπολογισμό) και πόσο χρόνο θα κάνει η ολοκλήρωση της απαιτούμενης μελέτης για τη δημοπράτηση;
 
Γ) Πότε θα δημοπρατηθεί το έργο, από ποιόν θα πληρωθεί(σχετική απόφαση ή εγγραφή σε κάποιο προϋπολογισμό) και πότε θα ολοκληρωθεί τελικά;
 
Δ) Ποιά είναι τα αρμόδια όργανα που θα εγκρίνουν τελικά -όπως στην δήλωσή του ισχυρίζεται- και θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια και λειτουργικότητα του κτηρίου.
 
Ε) Να μας ενημερώσει για μια, ειλικρινά για μια μόνο ενέργεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να τρέξει γρηγορότερα η υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά.
 
Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι ο Γενικός Γραμματέας ή δεν γνωρίζει το ιστορικό της υπόθεσης ή είναι παραπληροφορημένος, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η τόσο άστοχη, παραπλανητική και πρόχειρη απάντησή του.
 
Εκτός φυσικά αν κάτι άλλο συμβαίνει.
 
Περιμένω με ιδιαίτερη αγωνία και μάλιστα όσο γρήγορα απάντησε στις χτεσινές μου δηλώσεις, τις απαντήσεις του στα ερωτήματα που σήμερα θέτω.
 
Παράλληλα, ο Δήμος Πειραιά θα προχωρήσει σε ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων, καθώς και σε Συνέντευξη Τύπου, ώστε να παρουσιάσει όλα τα σχετικά έγγραφα με ημερομηνίες και να καταστήσει σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο, για το τι ο κάθε ένας έχει πράξει μέχρι σήμερα γιατί εδώ ταιριάζει κάλλιστα η παροιμία, «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».
 
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά για τις προσπάθειες και ενέργειές του, οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα και όχι με λόγια το ενδιαφέρον του».

 

Προηγούμενο άρθροΦορείς του Πειραιά – Αττικό Μετρό: Άλλη μια συνάντηση γεμάτη παράπονα
Επόμενο άρθροΛάβρος κατά της κυβέρνησης ο Δήμαρχος Πειραιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.