Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Νέες αθλητικές δραστηριότητες για τους μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του ...

Νέες αθλητικές δραστηριότητες για τους μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.

373
0

Τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πειραιά στηρίζει έμπρακτα ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, καθώς στο πλαίσιο χορηγικής συνεργασίας,  τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αθληθούν με τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα  και συγκεκριμένα  την ιστιοπλοΐα, την ξιφασκία, το handball και το tennis.  Οι αθλητικές αυτές δραστηριότητες θα διεξάγονται εκτός ωραρίου των Κ.Δ.Α.Π.

 

Ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί τα Κ.Δ.Α.Π., μια ξεχωριστή εκπαιδευτική αλλά και ψυχαγωγική δραστηριότητα για μαθητές της πόλης μας, όπου χωρίς  καμία επιβάρυνση του Δήμου ή των δημοτών,  τα παιδιά απασχολούνται 4 ώρες καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

 

Μεταξύ άλλων μελετούν τα μαθήματά τους, ζωγραφίζουν, συμμετέχουν σε θεατρικό παιχνίδι, ρομποτική, μπάσκετ, βόλεϊ, taekwondo, αυτοάμυνα, kickboxing, zumba, αερόμπικ, παραδοσιακούς χορούς, παιχνίδια στα αγγλικά, ολυμπιακά παιχνίδια, μουσικά παιχνίδια, χορό κ.α.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Στόχος μας με τη λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π. είναι να προσφέρουμε στους μικρούς μαθητές μια ευχάριστη δημιουργική διέξοδο, δίνοντας τους τη δυνατότητα να  διαβάζουν και να απασχολούνται καθημερινά με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις,  να αναπτύσσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και να ανακαλύπτουν τις δεξιότητές τους, βοηθώντας παράλληλα και τους γονείς που εργάζονται. Είναι σημαντικό για εμάς να υλοποιούμε δράσεις που προσφέρουν γνώσεις και στιγμές χαράς στα παιδιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τον Πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της χώρας, δείχνει για ακόμα μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, συμβάλλοντας στις εκπαιδευτικές δράσεις του Δήμου Πειραιά».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, ανέφερε:

«Μέσα από τη λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου μας, δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης μας, να μελετήσουν τα μαθήματα τους με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών,  να αθληθούν, να ζωγραφίσουν, να μετάσχουν, εν γένει,  σε ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο δε χορηγικής συνεργασίας με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση και σε άλλα αθλήματα πέραν της λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π., με στόχο να συμβάλουμε όλοι μαζί στη διεύρυνση των γνωστικών  τους ορίζοντων και στην ανάπτυξη των κλίσεων και των δεξιοτήτων τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.