Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Νέα υπηρεσία στους πολίτες από τα ΚΕΠ του Δήμου Πειραιά για έκδοση...

Νέα υπηρεσία στους πολίτες από τα ΚΕΠ του Δήμου Πειραιά για έκδοση πιστοποιητικών από επιλεγμένα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία της χώρας

204
0
Άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από σαράντα δικαστικά πιστοποιητικά παρέχουν πλέον τα ΚΕΠ του Δήμου Πειραιά στους πολίτες, καθώς εντάχθηκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΣΟΛΩΝ», των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
 
Συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής solon.gov.gr οι πολίτες αιτούνται από τα ΚΕΠ τη χορήγηση πιστοποιητικών από επιλεγμένα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία της χώρας και εν συνεχεία τα παραλαμβάνουν είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία κατόπιν ραντεβού.
 
Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί ήδη την ψηφιακή πλατφόρμα «myKEPlive», στην οποία πολίτες και επιχειρήσεις επικοινωνούν μέσω βιντεοκλήσης με τα ΚΕΠ, υποβάλλουν τα αιτήματά τους και παραλαμβάνουν πιστοποιητικά και έγγραφα, είτε στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο είτε στην οικία τους.
 
 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών στα ΚΕΠ, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή εξαιτίας της πανδημίας. Είναι σημαντικό οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε δικαστικά πιστοποιητικά και έγγραφα από επιλεγμένα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία της χώρας που θα απαιτούνταν μεγάλο χρονικό διάστημα για να τα παραλάβουν. Η ένταξη των ΚΕΠ Πειραιά στην ψηφιακή πλατφόρμα solon.gov.gr διευρύνει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες μας παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων πιστοποιητικών. Ως Δήμος Πειραιά, θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε πολίτες και επιχειρήσεις να κάνουν πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο άμεση τη συναλλαγή τους με το Δημόσιο».
 
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ληξιαρχείου, Δημοτικής Κατάστασης και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Αλέξανδρος Καμαράτος, σε δήλωσή του, επεσήμανε:
 
«Τα ΚΕΠ του Δήμου Πειραιά έχουν επιλεγεί για την υποβολή αιτημάτων μέσω της εφαρμογής «ΣΟΛΩΝ», που αφορά στην έκδοση μεγάλου αριθμού πιστοποιητικών από επιλεγμένα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία της χώρας. Με την εφαρμογή αυτή και τις νέες υπηρεσίες που αυτή προσφέρει βελτιώνεται περαιτέρω η καθημερινότητα του πολίτη. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι τα ΚΕΠ του Δήμου Πειραιά να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες και αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση, χωρίς ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου».
Προηγούμενο άρθροΠαλιός Πειραιάς :Στο Τζάνειο πριν τη κατασκευή του νέου κτιρίου
Επόμενο άρθροΟλυμπιακός 6-4 Ορτίτζια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.