Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Μπαίνουν πύλες στους σταθμούς του Πειραιά,Νίκαιας και Κορυδαλλού

Μπαίνουν πύλες στους σταθμούς του Πειραιά,Νίκαιας και Κορυδαλλού

850
0

Στο κλείσιμο μιας σημαντικής εκκρεμότητας προχωρά ο ΟΑΣΑ καθώς μπαίνουν πύλες επικύρωσης εισιτηρίων στους έξι σταθμούς Μετρό του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com οι σταθμοί στους οποίους θα εγκατασταθούν οι πύλες είναι: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ της γραμμής 3 του Μετρό.

Μέχρι σήμερα οι έξι αυτοί σταθμοί διαθέτουν ακυρωτικά μηχανήματα που υπάρχουν στα λεωφορεία καθώς στη σύμβαση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση επιπρόσθετων μηχανημάτων σε μελλοντικές επεκτάσεις του Μετρό. Καθώς το σύστημα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο ολοκληρώθηκε το 2017, δεν υπήρχε η δυνατότητα να μπουν πύλες στους έξι σταθμούς της επέκτασης της γραμμής 3 μέχρι το λιμάνι και το κέντρο του Πειραιά.

Οπότε για να καλύψει τις ανάγκες των σταθμών που θα έμπαιναν σε λειτουργία ζήτησε ο ΟΑΣΑ από την HST να τρέξει μια προσωρινή λύση μέχρι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ο Διαγωνισμός που ήταν απαραίτητος για την επέκταση του μετρό προς Πειραιά.

Η προσωρινή λύση δεν μπορούσε λόγω των περιορισμών της Σύμβασης Σύμπραξης (ΣΔΙΤ) να περιλαμβάνει προμήθεια νέου εξοπλισμού οπότε και χρησιμοποιήθηκε με εντολή ΟΑΣΑ ο εξοπλισμός του έργου και πιο συγκεκριμένα έγινε μετατροπή των validator των οχημάτων σε standing ειδικά για τις ανάγκες σταθμών μετρό.

Παράλληλα έτρεξε ο νέος διαγωνισμός του ΟΑΣΑ ύψους 6,64 εκατ. ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού (πύλες , αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων , κεντρικό σύστημα για εισιτήρια, κτλ ) όπου ανακηρύχθηκε ανάδοχος η Τέρνα Ενεργειακή. Με αυτόν τον τρόπο και οι έξι νέοι σταθμοί θα διαθέτουν πύλες εισόδου όπως οι υπόλοιποι σταθμοί του δικτύου Μετρό της πόλης.

Η εγκατάσταση βάσει του χρονοδιαγράμματος του έργου έχει έναρξη εγκατάστασης στους 3 πρώτους σταθμούς, δηλαδή σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια μέσα στον Φεβρουάριο και εκτιμάται πως η έναρξη λειτουργίας τους θα είναι μέσα στον Απρίλιο 2024.

Για τους επόμενους 3 σταθμούς, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο η εγκατάσταση του παραπάνω εξοπλισμού εκτιμάται πως θα γίνει τον Απρίλιο και η έναρξη λειτουργίας εκτιμάται ότι θα είναι εφικτή τον Ιούνιο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο εξοπλισμός των σταθμών του Πειραιά είταν συμβασιοποιημένος από το 2009 στην εταιρία INDRA SISTEMAS και είχε φτάσει να γίνει η διασύνδεση με το εισιτήριο του ΟΑΣΑ αλλά δεν προχώρησε περαιτέρω με αποτέλεσμα να υπάρχει δικαστική διαμάχη μεταξύ της εταιρείας και της Ελληνικό Μετρό.

Κλείνοντας αυτή την εκκρεμότητα, ο ΟΑΣΑ προχώρησε όπως έγινε γνωστό και το πλάνο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Πρόσφατα υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του ΟΑΣΑ και του αναδόχου του έργου HST A.E., μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, για την τεχνολογική αναβάθμιση του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ).

Μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση, οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις τραπεζικές τους κάρτες ή τα κινητά τους τηλέφωνα για την είσοδο/έξοδο στις μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (Μετρό, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ) και παρέχουν στο σύστημα τη δυνατότητα υποστήριξης MaaS (Mobility as a Service), για διασύνδεση με εφαρμογές συνεργατών κινητικότητας όπως ταξί, ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, κτλ.

πηγη ypodomes.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.