Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Λιμάνι Πειραια: Συλλήψεις 2 ατόμων για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών...

Λιμάνι Πειραια: Συλλήψεις 2 ατόμων για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και επικίνδυνων σκευασμάτων για τη Δημόσια Υγεία

762
0
Στη σύλληψη μιας 34χρονης και ενός 38χρονου, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και επικίνδυνων σκευασμάτων για τη δημόσια υγεία προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός του λιμένα Πειραιά, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
 Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα στο διαδίκτυο, από προσωπικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου  Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ιστοσελίδας μέσω της οποίας εταιρεία με ψευδή διεύθυνση και νόμιμο εκπρόσωπο διακινούσε – πωλούσε σε τρίτους, μέσω ταχυμεταφορικών εταιρειών, προϊόντα κάνναβης και παράγωγα αυτής.

Τα εν λόγω είδη παρουσιάζονταν ως νομότυπα προϊόντα κλωστικής ή φαρμακευτικής κάνναβης, τα οποία προορίζονταν για καπνική χρήση, ή ως εισπνεόμενα, ή ως φαγώσιμα είδη, ή ως φαρμακευτικά σκευάσματα, χωρίς καμία προς τούτο ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους αντίστοιχα για το κάθε είδος. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, βρέθηκαν δείγματα κάνναβης, εκτός επιτρεπόμενων ορίων (τετραϋδροκανναβινόλης – THC) που παραπέμπουν σε εξαρτησιογόνο δράση και σχέση, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, χωρίς σχετικές αδειοδοτήσεις και αναγραφές στην ελληνική γλώσσα ως προς τη σύνθεση, την προέλευση, τον τρόπο και την επιτρεπόμενη ηλικία για χρήση.
 Σε προκαθορισμένη συνάντηση, πρωινές ώρες χθες,  στο λιμάνι του Πειραιά, με στέλεχος της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, που εμφανίστηκε ως πελάτης, συνελήφθη η 34χρονη, από μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, στην κατοχή  της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
είκοσι (20) τεμάχια με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού αναγραφόμενου καθαρού βάρους σαράντα γραμμαρίων (40 γρ.),
επτά (07) τεμάχια περιέχοντα “βραχάκι” πράσινου χρώματος επεξεργασμένης κάνναβης, συνολικού αναγραφόμενου καθαρού βάρους επτά γραμμαρίων (7 γρ.),
τρία (03) τεμάχια περιέχοντα πάστα κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού αναγραφόμενου καθαρού βάρους τριών γραμμαρίων (3 γρ.),
ένα (01) μπουκάλι κανναβοσπορέλαιο 250 ml,
τρία (03) φιαλίδια και δύο (02) μπουκάλια με έλαιο και υγρό κάνναβης, καθώς και άλλα σχετικά αντικείμενα.
 Στη συνέχεια συνελήφθη ο 38χρονος από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, εντός Δ/Ξ πλοίου, στην καμπίνα του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε κυτίο με σκευάσματα κάνναβης, μικτού βάρους σαράντα εννέα γραμμαρίων και έξι δεκάτων αυτού (49,6 γρ.).
 Σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, που ακολούθησε, στην περιοχή της Σαλαμίνας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
πλαστικές συσκευασίες με εξακόσια σαράντα τρία γραμμάρια και μισό δέκατο αυτού (643,5 γρ.) με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης,
-δύο (02) τεμάχια περιέχοντα «τρίμμα» ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους εξήντα οκτώ γραμμάριων (68 γρ.),
-ένα (01) τεμάχιο περιέχων  φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, μεικτού βάρους  είκοσι τριών γραμμαρίων και τριών δεκάτων αυτού  (23,3 γρ.)
-είκοσι πέντε (25) τεμάχια περιέχοντα «βραχάκι» κατεργασμένης κάνναβης,, συνολικού αναγραφόμενου βάρους είκοσι πέντε γραμμαρίων  (25 γρ.),
-είκοσι τρία (23) τεμάχια περιέχοντα πάστα κατεργασμένης κάνναβης,, συνολικού αναγραφόμενου βάρους είκοσι τριών γραμμαρίων  (23 γρ.),
-φιαλίδια περιέχοντα έλαιο κάνναβης και λοιπά συναφή προϊόντα κάνναβης
καθώς και άλλα σχετικά αντικείμενα.
 Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ ενημερώθηκαν ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) καθώς και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Προηγούμενο άρθροΑίας Ευόσμου 3-2 ΑΟΦ Πορφύρας
Επόμενο άρθροΔήμος Πειραιά : Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου 26/11/2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.