Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Κόντρα Δημάρχου-Λιμανιού της Αγωνίας για το θέμα των παρόδιων ιδιοκτητών

Κόντρα Δημάρχου-Λιμανιού της Αγωνίας για το θέμα των παρόδιων ιδιοκτητών

1520
0

Κόντρα πρόεκυψε μεταξύ Δημάρχου Πειραιά και Λιμανιού της Αγωνίας για το θέμα των παρόδιων Ιδιοκτητών,ένα θέμα που καίει τον Πειραιά και ειδικότερα την περιοχή των Καμινίων εδω και περίπου 20 χρόνια ,αφου δεν έχει δωθεί  συγκεκριμένη και τελική λύση.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε «Το Λιμάνι της Αγωνίας», ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Τα προβλήματα των δημοτών λύνονται με συστηματική εργασία, γνώση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στοιχεία τα οποία οδηγούν σε ασφαλείς και αποτελεσματικές αποφάσεις.

Τα προβλήματα των πολιτών, όπως άλλωστε και στην συγκεκριμένη περίπτωση των παρόδιων ιδιοκτητών περίτρανα αποδείχθηκε, δεν λύνονται με προχειρότητα, ευχολόγια και έωλες αποφάσεις.

Καλώ λοιπόν, το Λιμάνι της Αγωνίας και τους έμπειρους Δημοτικούς Συμβούλους του, με αρκετές παρουσίες στα Δημοτικά Συμβούλια που χειρίστηκαν την υπόθεση με τα γνωστά αποτελέσματα, κ. Δ. Γκερλέ (Δημοτικό Σύμβουλο 1991-1994, 1995-1998, 1999-2002, 2003-2006, 2007-2010 & 2015 έως σήμερα) και την κα Μ. Σταθάκη (Δημοτική Σύμβουλο 2010-2014 & 2014 έως σήμερα) να εξηγήσουν στους δημότες αφού  η λύση είναι τόσο εύκολη, νόμιμη και την γνωρίζουν, γιατί δεν την πρότειναν τόσα χρόνια και άφησαν τους δημότες εκτεθειμένους και «χρεωμένους»;

– Ας μας εξηγήσει με επάρκεια ο κ. Δ. Γκερλές γιατί η δική του εισήγηση ως Δημοτικού Συμβούλου της μειοψηφίας το 2000, την οποία αποδέχθηκε η Διοίκηση Χ. Αγραπίδη, δεν έλυσε το πρόβλημα.

– Ας μας εξηγήσει επίσης, ο κ. Δ. Γκερλές γιατί σε 5 περιόδους  που ήταν Δημοτικός Σύμβουλος δεν εισήγαγε  παρόμοια με την προχθεσινή εισήγηση,  ώστε να λυθεί το πρόβλημα, όπως δήθεν επιχειρεί να κάνει σήμερα.

-Ας μας εξηγήσει η κα Μ. Σταθάκη, Δημοτική Σύμβουλος επί Δημαρχίας Β. Μιχαλολιάκου, γιατί δεν εισηγήθηκε κάτι αντίστοιχο τότε για να λύσει το θέμα.

-Ας μας εξηγήσει η κα Μ. Σταθάκη, γιατί η απόφαση επί Δημαρχίας Β. Μιχαλολιάκου την οποία ψήφισε και η ίδια  δεν έλυσε το θέμα.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει πείσει τους δημότες – δυστυχώς για το Λιμάνι της Αγωνίας – ότι είναι εκείνη που ίσως μπορεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα,  να πάρει απόφαση που να λύνει και όχι να παρατείνει το πρόβλημα, όπως έγινε με τις αποφάσεις που ανά εποχές ψήφιζαν μεταξύ άλλων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Γκερλές και Μ. Σταθάκη,  οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται  μαζί με κάποιους άλλους ως μοναδικοί υπερασπιστές των παρόδιων ιδιοκτητών.

Σήμερα μετά από 15-20 χρόνια κατηγορούν δημόσια εμένα και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας για παραπλάνηση. Όμως οι εύκολες δήθεν λύσεις είναι εκείνες που παραπλανούν τους δημότες και όχι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα.

Για την ιστορία, ΠΟΤΕ εγώ και η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν είπαμε ότι συμφωνούμε με τη συγκεκριμένη εισήγηση όπως εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο και όπως πραγματικά μας παραδόθηκε την Παρασκευή 05/02/2016, καθώς ποτέ δεν είχαμε, όπως και μέχρι σήμερα τα πλήρη και απαραίτητα στοιχεία, ώστε να ψηφιστεί άλλη μία πρόταση και να εφαρμοστεί, πιστεύοντας δήθεν ότι θα  λύσει το πρόβλημα.

Επίσης, για τη δωρεά των 30.000.000 δρχ. που τολμά το Λιμάνι της Αγωνίας να ρωτά και να αφήνει υπονοούμενα και επειδή αφορά δωρεά που έγινε το 1995 καλούμε τον κ. Δ. Γκερλέ, Δημοτικό Σύμβουλο και επί Δημαρχίας Σ. Λογοθέτη όταν και έγιναν οι απαλλοτριώσεις (εκτός μίας), έγινε αποδεκτή η δωρεά των 30.000.000 δρχ. και εκδόθηκαν οι αναλογιστικοί πίνακες που οδήγησαν στους βεβαιωτικούς καταλόγους επί Δημαρχίας Χ. Αγραπίδη. Να μας ξεκαθαρίσει λοιπόν τι ακριβώς συνέβη τότε και γιατί στην εισήγηση του το 2000, αλλά και μέχρι προχθές δεν αναρωτήθηκε ή δεν ρώτησε  για την συγκεκριμένη δωρεά.

Κλείνοντας θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η όποια πιθανή λύση του προβλήματος αφορά σε πολλές παραμέτρους και το λιγότερο που προσωπικά με απασχολεί είναι το ποιος θα την πιστωθεί πολιτικά.

Οι δημότες και ειδικά οι παρόδιοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση στο βάθος των ετών έχουν μνήμη, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και η τελική τους κρίση είναι βέβαιο ότι θα είναι η σωστή.

Ας μην προσπαθεί λοιπόν με παλαιοκομματικές πρακτικές το Λιμάνι της Αγωνίας να προκαταβάλλει ή να επηρεάσει την κρίση  των παρόδιων ιδιοκτητών, γιατί εξελίσσεται τάχιστα σε «Λιμάνι της Παρωδίας»”.

 

Η επιστολή του Λιμανιού της Αγωνίας στην οποία απάντησε ο Δήμαρχος

Με πρωτοβουλία των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας κατατέθηκε αίτημα προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκη προκειμένου να γίνει συνεδρίαση με θέμα τη διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών και προσαυξήσεων στους παρόδιους ιδιοκτήτες της περιοχής των Καμινίων και την ανάκληση των ληφθέντων καταδιωκτικών μέτρων εναντίον τους.

Στη συνέχεια, προσκληθήκαμε από το Δήμαρχο σε τρείς συναντήσεις, η πρώτη με την παρουσία των κατοίκων, η δεύτερη με την παρουσία των βουλευτών της Α΄ Πειραιά, όπου μας ανατέθηκε η συγγραφή της σχετικής εισήγησης και η τρίτη στις 2/2 με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία παραδόθηκε στη δημοτική αρχή και στον Πρόεδρο κ. Γ. Δαβάκη το διαμορφωθέν κείμενο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα δεδομένα στα οποία στηρίζεται η εισήγηση, συμφωνήσαμε ότι τις επόμενες ημέρες έως δηλ. τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή θα συνεννοείτο με τις υπηρεσίες και μας διαβεβαίωσαν ότι το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση και απόφαση σύμφωνα με την εισήγηση.

Τους εμπιστευτήκαμε.

Τελικά εξαπατηθήκαμε!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο ο κ. Δήμαρχος, όσο και η αντιδήμαρχος οικονομικών, ο Πρόεδρος αλλά και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας άλλαξαν στάση, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, δηλώνοντας ότι το θέμα δεν είναι ώριμο προς συζήτηση και ότι πρέπει να αναβληθεί προκειμένου α) να εκδοθεί απόφαση του δικαστηρίου σε αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει ιδιοκτήτρια στην οποία έχει επιβληθεί κατάσχεση, κρυβόμενοι πίσω από τη δικαστική διαδικασία αλλά και ελπίζοντας ότι η όποια έκβασή της θα αποτελέσει ισχυρό για αυτούς επιχείρημα  και β) να συγκεντρωθούν και άλλα στοιχεία, θεωρώντας ότι εκείνα της εισήγησης δεν είναι ορθά, χωρίς όμως  να διευκρινίσουν τι εννοούν, αν και ερωτήθηκαν επίμονα, ενώ παράλληλα δεν επιτράπηκε  στις υπηρεσίες να λάβουν το λόγο.

Σίγουρα, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας εξηγήσουν που πήγαν τα 30.000.000 δρχ. που η βιομηχανία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ» δώρισε στο δήμο για τις συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις.

Ο κ. Μώραλης δε θέλει και δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες κατοίκους των Καμινίων, παράλληλα δεν αντέχει   αυτή να δοθεί με πρωτοβουλία των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, θέλει , όταν υπάρξει, να εμφανιστεί ως δικό του επίτευγμα.

Έτσι μετά από πολύωρη συζήτηση η δημοτική αρχή ψήφισε την επ’ αόριστο αναβολή της …….συζήτησης(!), εμπαίζοντας, με τον χειρότερο τρόπο τους δημοτικούς συμβούλους και τους κατοίκους, μετατρέποντας μία καθόλα νόμιμη και δημοκρατική διαδικασία σε φιάσκο, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την ανικανότητά της, την αβουλία της, την άρνησή της να προτείνει και να δώσει λύσεις σε προβλήματα της πόλης και των πολιτών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στις τάξεις της υπάρχουν πολλοί που ευθύνονται για την κακοδαιμονία της πόλης μας και οι οποίοι με κάθε τρόπο εμποδίζουν τη λύση σε προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν ή στα οποία  δεν κατάφεραν να δώσουν διέξοδο.

Ο εμπαιγμός των δημοτικών συμβούλων και των κατοίκων έχει τα όριά του.

Εμείς, πάντως, όσα στοιχεία με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα έχουμε θέσει στη διάθεσή του, όπως και το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να στηριχτεί και να προχωρήσει επιτέλους στη διαγραφή των οφειλών και των προσαυξήσεων που έχουν βεβαιωθεί εναντίον των παρόδιων ιδιοκτητών ακινήτων στα Καμίνια.

Έστω και έτσι, έστω και τώρα, ας το τολμήσει.

Προηγούμενο άρθροΕξαφανίστηκε 83χρονη απο τη Σαλαμίνα – Ισως να βρίσκεται στη Δραπετσώνα
Επόμενο άρθροWorld Radio Day : Αυτά είναι τα ραδιόφωνα του Πειραιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.