Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Κάτοικοι της Πειραικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μπαικούτσι

Κάτοικοι της Πειραικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μπαικούτσι

7840
0

Αρκετοί κάτοικοι του Πειραιά και δη της Πειραικής παραβρέθηκαν σήμερα στην ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώθηκε απο το facebook group “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ” ώστε να διαμαρτυρηθούν για τη ρύπανση των ακτών της Πειραικής απο τα πετρέλαια που έφυγαν απο το βυθισμένο “Αγία Ζώνη ΙΙ” που ειναι λίγα μιλιά μακριά απο τα χιλιοτραγουδισμένα “βράχια της Πειραικής”

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης  Μώραλης  ο οποίος ενημέρωσε  τους κατοίκους της Πειραϊκής  για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της θαλάσσιας ρύπανσης,  καθώς επίσης και για την πληροφόρηση που λαμβάνει από το Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.Βέβαια υπήρχαν πολλά παράπονα απο τους παρευρισκομένους οτι ουσιαστικά η επίσκεψη του Δημάρχου ,ουσιαστικά καπέλωσε την όποια προσπάθεια των πολιτών παρά βοήθησε ουσιαστικα΄.Πολλοι χαρακτηρηστικά ανέφεραν “Η διαμαρτυρία έγινε φιέστα του Δήμαρχου”

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: ««Θα ήθελα να συγχαρώ τους ενεργούς πολίτες γι΄ αυτή την πρωτοβουλία. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται τέτοιους είδους διαμαρτυρίες από πολίτες που τους ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής στην πόλη τους, την οποία βλέπουν να ζημιώνεται και να υποβαθμίζεται. Πιστεύω ότι ήταν ένα καλό βήμα το γεγονός ότι διακόσιοι περίπου δημότες του Πειραιά μαζεύτηκαν σήμερα εδώ, στον όρμο της Αφροδίτης στον Σταυρό, για να δηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους γι΄ αυτό που έγινε, να ρωτήσουν τον Δήμαρχο αν έχει παραπάνω πληροφορίες να τους πει ή τι πρόκειται να γίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, τους μετέφερα την ενημέρωση που έχω από το  Υπουργείο Ναυτιλίας. Υπάρχει μια ανασφάλεια. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ότι η πληροφόρηση που υπάρχει είναι αξιόπιστη. Είδαμε ότι πολλά διαψευστήκαν από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα από αυτά τα οποία ειπώθηκαν.

Τους ανέφερα ότι ο Δήμος ήταν ο πρώτος Δήμος που υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ακριβώς για να μην ξεχαστούν οι ευθύνες που σίγουρα υπάρχουν σε αυτήν την ιστορία. Δεν ξέρω αν υπάρχουν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, από τον έλεγχο που έγινε από το Υπουργείο Ναυτιλίας, από τις αντιρρυπαντικές ή από την διαδικασία του όλου καθαρισμού, αλλά είναι βέβαιο ότι κάτι δεν πήγε σωστά και πρέπει να διερευνηθεί.

Παράλληλα, τους ενημέρωσα ότι οι Δήμοι δυστυχώς, δεν έχουμε ούτε αρμοδιότητα ούτε δυνατότητα να συμβάλλουμε καθοριστικά σε αυτήν τη διαδικασία και μάλιστα όσοι πολίτες οικιοθελώς, εθελοντικά  θέλουν να προσέρχονται στις παραλίες να βοηθούν θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αντιρρυπαντικές εταιρείες,  ώστε να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και την κατάλληλη γνώση  πώς να χειρίζονται αυτά τα βιοαπόβλητα.

Είπαμε ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον είναι να προσπαθούμε  να πιέσουμε την Κεντρική Διοίκηση να διασφαλίσει το θεσμικό πλαίσιο και την νομοθεσία που υπάρχει και σε σχέση με τον έλεγχο των «σαπιοκάραβων» αυτών που κυκλοφορούν έξω από την πόλη μας κατά εκατοντάδες κάθε ημέρα, αλλά και τη διαδικασία απορρύπανσης σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Αυτά μπορούμε να κάνουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως πολίτες τα πράττουμε. Περιμένουμε με αγωνία να καθαρίσουν οι ακτές μας, να γίνουν οι επιστημονικές μετρήσεις για να δούμε τι βλάβη έχει υποστεί η θάλασσα και οι ακτές μας και σε πόσους μήνες ή χρόνια – ελπίζω να μην είναι χρόνια – θα καθαρίσει η θάλασσα ώστε να νιώθουμε πλέον ότι  είμαστε όπως πριν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.