Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, τίθεται σε προσκύνηση η θαυματουργός ιερά εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου Κανάλας από τη νήσο Κύθνο έως τις 29 Οκτωβρίου στη 13:00. Καθημερινώς τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες, η Ιερά Παράκληση και ιερά αγρυπνία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Δημήτρια 2024» που διοργανώνει η ενορία.
Οι Ιερές Ακολουθίες επί τη πανηγύρει του Ναού θα τελεσθούν ως ακολούθως:
Tην Παρασκευή (25/10) στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.
Το Σάββατο (26/10) το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ και συνιεργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 18:00 θα ψαλεί μεθέορτος εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Αχελώου κ. Νήφωνος και στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Κανάλας και του Αγίου Δημητρίου. Στις 21:30 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.