Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Ηλεκτρονικός Οδηγός Σπουδών από τον Δήμο Πειραιά για...

Ηλεκτρονικός Οδηγός Σπουδών από τον Δήμο Πειραιά για την εισαγωγή υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

113
0

Έναν χρήσιμο, πολυσέλιδο ηλεκτρονικό Οδηγό Σπουδών προσφέρει ο Δήμος Πειραιά στους μαθητές της Γ΄ λυκείου, υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, καθώς και για τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων για την  επιλογή κατεύθυνσης.

 

Στον ηλεκτρονικό οδηγό, οι μαθητές,  μεταξύ άλλων, μπορούν να βρουν:

  • Το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
  • Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε σχολή, πρόγραμμα σπουδών, κατευθύνσεις,  κριτήρια μεταγραφής,  μεταπτυχιακά, πόλεις στις οποίες υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα, επαγγέλματα που μπορεί να ασκήσουν, προοπτικές στην αγορά εργασίας,  σύνδεσμο για την ιστοσελίδα της κάθε σχολής.
  • Συγκριτικούς πίνακες με τις βάσεις κάθε σχολής και  τα ειδικά μαθήματα.
  • Πίνακες με τις ΕΒΕ κάθε σχολής  και  τους  συντελεστές βαρύτητας για κάθε  μάθημα κ.ά.

 

 

Ο Ηλεκτρονικός  Οδηγός  Σπουδών  είναι μια προσφορά του ειδικού, επαγγελματικού συμβούλου  Γιώργου Χασιακή.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Με πολύ χαρά ο Δήμος Πειραιά ετοίμασε αυτόν τον ηλεκτρονικό Οδηγό Σπουδών, με την ευχή να βοηθήσει τους μαθητές της Γ’ λυκείου, οι οποίοι έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους και τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων να επιλέξουν κατεύθυνση.

Το θέμα της επιλογής των σπουδών είναι μια πολύ σημαντική απόφαση, η οποία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μας. Οι σπουδές, κατά κύριο λόγο, συμβάλλουν στο να επιλέξουμε το επάγγελμα με το οποίο θα ασχοληθούμε.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως, όλοι περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας στη δουλειά μας και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να κάνεις μια δουλειά που σου αρέσει, την αγαπάς και έχεις τη διάθεση να αφοσιωθείς σε αυτή. Ελπίζω, πως κάτι από όλα αυτά που θα  διαβάσουν  θα ριζώσουν  μέσα  τους έναν στόχο ή θα βγάλουν  στην επιφάνεια κάποια δεξιότητά  τους.

Στον Δήμο Πειραιά προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους νέους, κυρίως για θέματα ενημέρωσης και ουσιαστικής πληροφόρησης σε θέματα που αφορούν στο μέλλον τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Χασιακή για τη σύνταξη αυτού του οδηγού και την προσφορά του προς τους μαθητές της πόλης μας.

Εύχομαι να τους  φανεί χρήσιμος».

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου
Μάθησης Ασπασία
Αλιγιζάκη, δήλωσε:

«Έπειτα από έναν χρόνο σκληρής προσπάθειας, έφτασαν πλέον οι μέρες που θα μπορέσουν οι υποψήφιοι να επιλέξουν το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που επιθυμούν, συμπληρώνοντας το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό, εκείνο που θα ανοίξει την πόρτα σε μια από τις ωραιότερες περιόδους της ζωής, στα φοιτητικά χρόνια.

Εμείς σε αυτήν την επιλογή είμαστε δίπλα  τους. Κάποτε, άλλωστε, ήμασταν στη θέση τους και καταλαβαίνουμε πώς νιώθουν. Γι΄  αυτό αποφασίσαμε μετά από την ευγενική χορηγία του ειδικού, επαγγελματικού συμβούλου κ. Γιώργου Χασιακή, να αποστείλουμε αυτόν τον οδηγό συμπλήρωσης μηχανογραφικού, προκειμένου να τους  βοηθήσουμε σε όλη τη διαδικασία, να  επιλύσουμε τυχόν απορίες και να στηρίξουμε τον τρόπο επιλογής  τους.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία, να επιλέξουν  αυτό που  τους ταιριάζει, να αξιοποιήσουν  όλες τις ευκαιρίες που τους δίνονται, τους εκπαιδευτικούς δρόμους που  τους ανοίγονται και να υλοποιήσουν τα όνειρά  τους.

Θα είμαστε πάντα κοντά τους».

 

Ο Οδηγός  Σπουδών στον εξής σύνδεσμο:

https://piraeus.gov.gr/wp-content/uploads/2023/07/Ο-ΟΔΗΓΟΣ-ΣΠΟΥΔΩΝ-2023-ΔΗΜΟΥ-ΠΕΙΡΑΙΑ-.pdf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.