Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ε.Β.Ε.Π.: Μνημόνιο συνεργασίας με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Γένοβας

Ε.Β.Ε.Π.: Μνημόνιο συνεργασίας με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Γένοβας

13
0

Μνημόνιο συνεργασίας, στόχος του οποίου είναι η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων της Γένοβας και του Πειραιά, υπέγραψαν, στη Γένοβα, οι πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Γένοβας, Luigi Attanasio, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης Clia Innovation Expo.

Βάσει των άρθρων του μνημονίου, επιδιώκεται η ανάπτυξη άμεσων επαφών μεταξύ επιχειρήσεων, οργανισμών, επιχειρηματιών και των ενώσεών τους, της Γένοβας και του Πειραιά, στο πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας και την ευρεία συμμετοχή των εκπροσώπων τους. Τα δύο επιλιμένια Επιμελητήρια θα διαβουλεύονται τακτικά για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θα πραγματοποιούν κοινές συναντήσεις για τη βελτίωση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Γένοβας και Πειραιά, ενώ θα ανταλλάσσουν ευρείες οικονομικές και νομικές πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, επίσης, στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στα πεδία της συνεργασίας, αλλά και των συνεργειών, καθώς και για την αξιοποίηση προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και που προωθούν την εδαφική συνεργασία, τη γαλάζια ανάπτυξη, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση. Τέλος, προβλέπεται η από κοινού διοργάνωση σεμιναρίων, εκθέσεων, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων προκειμένου να εξοικειωθούν οι επιχειρηματικές κοινότητες με την οικονομία και τις εξαγωγικές δυνατότητες της Γένοβας και του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην εκδήλωση της υπογραφής του μνημονίου, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολυμελούς αντιπροσωπείας από επιχειρήσεις-μέλη του Ε.Β.Ε.Π., οι οποίες και παρουσιάζονται στην πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρας «Clia Innovation Expo» που διοργανώνει η CLIA, 12-14 Μαρτίου 2024, στην Γένοβα της Ιταλίας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, με την επιτυχημένη παρουσία τους, συγκέντρωσαν το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε: «Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων της Γένοβας και του Πειραιά είναι ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα της άσκησης εξωστρεφούς πολιτικής που υποστηρίζει το Ε.Β.Ε.Π. και εφαρμόζει η πειραϊκή επιχειρηματικότητα. Η σύσφιξη των επιχειρηματικών – επιχειρησιακών σχέσεων μεταξύ των μελών των δύο επιλιμένιων Επιμελητηρίων, στην περιφέρεια των οποίων υπάρχουν δύο μεγάλα λιμάνια με ιδιαίτερο ρόλο στις οικονομίες των δύο χώρων, θα προσδώσει ιδιαίτερη δυναμική στη γαλάζια ανάπτυξη, τη σημασία της οποίας κατανοούν ιδιαίτερα οι δύο παραδοσιακά εμπορικές επιχειρηματικές κοινότητες. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η έντονη παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου μας, στην πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση της Clia, έδωσε τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις εφοδιασμού και ναυπηγοεπισκευής να μπουν στο “χάρτη” επιλογής των απαραίτητων υπηρεσιών του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ευρώπη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.