Αρχική ΟΛΠ ΕΣΑΛ : Έδωσε το ΟΚ για μετατροπή του SILO στο λιμάνι σε...

ΕΣΑΛ : Έδωσε το ΟΚ για μετατροπή του SILO στο λιμάνι σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων

2216
0

Η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), στη συνεδρίασή της την 1η Ιουλίου 2019, έκανε δεκτή τη μετατροπή του κτιρίου SILO, στον Πειραιά, σε Δημόσιο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων. Αυτό ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που υπενθυμίζει ότι η δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων αποτελεί αίτημα του ΥΠΠΟΑ από το 2015, ενώ ταυτόχρονα συνιστά σημαντική ενέργεια για την υλοποίηση των δράσεων και την επίτευξη των στόχων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

«Η δημιουργία του Μουσείου έχει ήδη γίνει αποδεκτή από την πλευρά του ΟΛΠ -0,87%, όπως προκύπτει και από σχετική επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού και θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για την αναπτυξιακή πορεία του ΟΛΠ -0,87%», υπογραμμίζει το ΥΠΠΟΑ. Επίσης, πληροφορεί ότι στην ίδια συνεδρίαση η ΕΣΑΛ αποδέχθηκε τους όρους και τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην υπουργική απόφαση της 24ης Μαΐου 2019, με την οποία εγκρίθηκε το Master Plan του ΟΛΠ -0,87%.

Το ρολόι στο λιμάνι του Πειραιά

«Η ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων θα συμβάλει στην ανάδειξη των πολυάριθμων και ήδη συντηρημένων ενάλιων ευρημάτων, που μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστα σε αποθηκευτικούς χώρους. Το κτίριο SILO, ένα βιομηχανικό κτίριο, κατασκευασμένο τη διετία 1934-1936, στενά συνδεδεμένο με την ιστορία αλλά και τον χαρακτήρα του Πειραιά ως λιμάνι, έχει εμβληματική σημασία τόσο ως προς τη θέση του, να δεσπόζει του λιμανιού δίπλα στη θάλασσα, αλλά και ως προς τη σημασία του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.