Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Επιχείρηση καθαρισμού στην Παραλία Βοτσαλάκια το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Επιχείρηση καθαρισμού στην Παραλία Βοτσαλάκια το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

287
0

Καθαρός Πειραιάς.

* Με 133 ειδικούς κάδους συλλογής αποτσίγαρων προς ανακύκλωση συμμετέχει στο πρόγραμμα #gopafree της Cigaret Cycle ο δήμος Πειραιά.

* Δράση Clean Up στην Παραλία Βοτσαλάκια και εκστρατεία ενημέρωσης για τα αποτσίγαρα με τη σύμπραξη του Humanity Greece στις 19 Μαρτίου.

 

 

Επιχείρηση καθαρισμού στην παραλία Βοτσαλάκια θα πραγματοποιηθεί από εθελοντές του ανθρωπιστικού οργανισμού Humanity Greece, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στις 11 π.μ.. Ταυτόχρονα, σε επιλεγμένα σημεία (πλατεία Αλεξάνδρας, πάνω από τα γραφεία του Ολυμπιακού), μπροστά από τους νέους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης αποτσίγαρων, θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων καθώς και ατομικά αναμνηστικά επαναχρησιμοποιούμενα τσιγαροδοχεία από τον Οργανισμό Συλλογής και Ανακύκλωσης Αποτσίγαρων Cigaret Cycle. Το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων θα παρουσιάσουν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας.

 

Οι πολίτες με τις δύο αυτές παράλληλες δράσεις που υλοποιούνται με την βοήθεια των εθελοντών του Humanity Greece, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το τι σημαίνει ανακύκλωση στα αποτσίγαρα και πως αυτή υλοποιείται αλλά και την επικινδυνότητα που έχουν τα αποτσίγαρα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, όταν αυτά συγκεντρώνονται σε μεγάλες ποσότητες αλόγιστα ως απορρίμματα.

 

Ο δήμος Πειραιά επεκτείνει τις στοχευμένες δράσεις στους τομείς Καθαριότητας και Περιβάλλοντος με την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης αποτσίγαρων. Οι κάδοι συλλογής αποτσίγαρων με στόχο την ανακύκλωση έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του δήμου, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συλλογή των απορριμάτων από τα τσιγάρα και η αποτροπή απόρριψης τους στο δημόσιο χώρο με βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

 

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας, το πρόγραμμα #gopafree συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του σε συνεργασία με δήμους, φορείς και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που απαιτούνται.

 

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε το δίκτυο τοποθέτησης των 133 ειδικών κάδων ανακύκλωσης αποτσίγαρων και στον δήμο Πειραιά, τον δήμο με την μεγαλύτερη συμμετοχή αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα #gopafree. Μέσω της συγκεκριμένης δράσης θα πραγματοποιείται από τα συνεργεία  καθαριότητας του Δήμου συλλογή των αποτσίγαρων από τους κάδους τα οποία στην συνέχεια θα προωθούνται σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση. Από την επεξεργασία τους προκύπτουν νέα ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα. Τα δε υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα που περιέχεται σε αυτά, οδηγούνται προς κομποστοποίηση και χρησιμοποιούνται στην ανθοκομία.

 

Ο δήμος Πειραιά με το σύνθημα «Καθαρός Πειραιάς. Αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε την πόλη μας» καλεί τους δημότες και τους επισκέπτες να μετέχουν στο μεγάλο και καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζεται ήδη σε 16 δήμους σε όλη τη χώρα – με τις συμμετοχές συνεχώς να αυξάνονται – ώστε και τα αποτσίγαρα να αποσύρονται από το περιβάλλον, να μην το ρυπαίνουν και να μην μολύνουν το υδάτινο στοιχείο.

«Φιλοδοξία της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle που κατασκευάζει τους κάδους ειδικών προδιαγραφών και υλοποιεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα συλλογής και διαχείρισης των υπολειμμάτων από τα τσιγάρα είναι η δράση #gopafree να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας μας απέναντι στο κάπνισμα και στην απόρριψη των αποτσίγαρων που αποτελούν επικίνδυνα απορρίματα για το περιβάλλον, το υγρό στοιχείο και τον άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Συνιδρυτής και Διευθυντής της Cigaret Cycle, Γιώργος Σακελλαρίου.

«Η συμμετοχή μας στην δράση καθαρισμού αλλά και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων απαντά στον πυλώνα προστασίας του περιβάλλοντος που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Οργανισμού μας. Είναι χαρά μας να συνεισφέρουμε με τους εθελοντές του Humanity Greece σε μια ακόμη πρωτοβουλία για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία, το Περιβάλλον», τόνισε με τη σειρά της η Ιδρύτρια του Humanity Greece, Γεωργία Παράσχου.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην παρουσίαση της νέας επιτύμβιας στήλης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης
Επόμενο άρθροΕΒΕΠ : «Λελογισμένα σε κόστος και διάρκεια τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.