Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Επαναλειτουργεί το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στον Δήμο Πειραιά

Επαναλειτουργεί το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στον Δήμο Πειραιά

2553
0

Μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής επαναλειτουργεί  το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στον Δήμο Πειραιά, μέσω του οποίου οικονομικά αδύναμοι δημότες και κάτοικοι της πόλης, θα προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

 

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξη -διάρκειας ενός έτους- στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων   (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, γραφείο 27, 3ος όροφος) από  02/10/2017 έως και 13/10/2017, τις εργάσιμες ημέρες από τις  9:00 έως τις 13:00.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» αποτελεί μια σημαντική δομή για τον Δήμο Πειραιά, καθώς οικογένειες και οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον για την πόλη και τη χώρα, επιδιώξαμε και καταφέραμε την επαναλειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», γιατί θέλουμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Δυστυχώς τα αυτονόητα, όπως είναι η σίτιση,   είναι πλέον ζητούμενο για πολλούς συνανθρώπους μας. Θεωρώ λοιπόν ότι η επαναλειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», θα βοηθήσει ουσιαστικά όσους έχουν ανάγκη. Ως Δημοτική Αρχή,  υλοποιούμε  δράσεις που έχουν ως επίκεντρο τη στήριξη αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα.  Με συνέπεια και επιμονή, προκειμένου να δημιουργήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας,  τις απαραίτητες προϋποθέσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής».

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  3. Μισθωτήριο συμβόλαιο και λογαριασμό  ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ)ή

βεβαίωση μονίμου κατοικίας στον Δήμο Πειραιά

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης  από τον Δήμο Πειραιά
  2. Ε1 και εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2016 και έντυπο ΕΝΦΙΑ του έτους 2017 (όλων των ενηλίκων)
  3. Έγκριση ένταξης στο  ΚΕΑ (εφόσον υπάρχει)
  4. Κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει)
  5.  Απόφαση αναπηρίας  (εφόσον υπάρχει)

 

 

Και συγκεκριμένα ως προς το εισόδημα:

ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

 ΕΙΣΟΔΗΜΑ

(€)

1 ΑΤΟΜΟ 2400
2 ΑΤΟΜΑ 3600
3 ΑΤΟΜΑ 4800
4 ΑΤΟΜΑ 6000
5 ΑΤΟΜΑ 7200

Για κάθε ενήλικο άτομο που διαβιεί στην ίδια στέγη, το παραπάνω εισόδημα προσαυξάνεται κατά  1200€, ενώ για κάθε ανήλικο τέκνο προσαυξάνεται κατά 600€. Η αντικειμενική αξία από κατοχή ακινήτων: για ένα άτομο  90.000€ προσαυξανόμενο κατά 15.000€ και για κάθε επιπλέον άτομο έως του ποσό των  150.000€. Οι τόκοι από τραπεζικές καταθέσεις να μην ξεπερνούν ετησίως  για 1 άτομο τα  53€, για 2 άτομα τα 80€, για 3 άτομα τα 107€, για 4 άτομα τα 133€ και για 5 άτομα & άνω τα 160€

Προηγούμενο άρθροΑΕΚ 3-2 Ολυμπιακός
Επόμενο άρθροΑυξημένα τα κέρδη του ΟΛΠ στο α’ εξάμηνο του 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.